Artikel top billede

Dette skal din næste webshop-platform bare kunne

Online-handel er fremtiden for de fleste virksomheder, og der er en række funktioner, der bare skal understøttes i den software-platform, man satser på.

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Sådan får vi gang i den danske e-handel

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider

Uanset om man er en cykelforhandler, dagligvarekæde eller skoforretning, så er er online-tilstedeværelsen helt afgørende, hvis man skal kunne øge salget.

Man skal have en lækker e-shop, hvor kunderne kan tjekke kollektionerne ud, anmelde produkter og gå shop-amok med Visa-kortet.

Og e-butikken skal altid fungere på tværs af alle platforme og browsere.

I en ny rapport om B2C-handelsløsninger ser analyse- og rådgivningsfirmaet Forrester nærmere på de forskellige platforme - og de funktioner, de helst skal understøtte for at kunne levere overbevisende e-handelsløsninger.

Ifølge Forrester øger 56 procent af virksomhederne deres investeringer på området. Hele 46 procent overvejer at skrotte deres gamle platform og satse på en ny inden for de næste to år.

Her er de vigtigste tendenser

En af de vigtigste tendenser på området er ifølge Forrester, at virksomheder ikke længere vælger en række løsninger og teknologier, når man skal lancer en ny e-handelsside.

"De vælger nu teknologier, der kan understøtte marketing, salg, indkøb og service på tværs af en række berøringsflader med kunderne."

"For at kunne opnå dette må nutidens løsninger understøtte konsistente kerne-funktioner til at håndtere produkter, ordrer, kundedata og integration med enterprise-systemer."

"Samtidig skal løsningerne være åbne og fleksible til at skabe websider, mobilsider, applikationer, call center-grænseflader og muligheder i butikkerne," skriver Forrester blandt andet.

En anden tendens er, at løsningerne helt fra starten af skal være skruet sammen til at kunne understøtte mange forskellige web-butikker i forskellige regioner.

Det gør det lettere at målrette butikker og markedsføring, ligesom det er en fordel i forhold til søgemaskineoptimering.

De førende leverandører og løsninger

I Forrester-rapporten fokuseres der også på, hvilke firmaer og løsninger, der er førende inden for e-handel. 210 leverandører og disses løsninger er blevet sammenlignet.

Forrester udpeger IBM, Hybris, Oracle og Demandware som de førende spillere på B2C-markedet. Forklaringen er blandt andet, at de alle understøtter mange forskellige kanaler og berøringsflader med slut-kunderne.

Den vurdering stemmer helt overens med Gartners rapporter om e-handels-markedet, hvor IBM, Oracle og Hybris også betegnes som markedsledere.

Der nævnes også interessante spillere som Micros-Retail, Intershop, RedPrairie og Digital River, mens leverandører som SAP og Magento for lidt på puklen for at halte bagefter.

"SAP's løsning er unik i denne evaluering, eftersom produktet ikke er tænkt til at stå alene som en handel-platform; i stedet sigter den mod at hjælpe SAP's ERP/CRM-kunder med at udvide det produkt til også at understøtte e-handel," skriver Forrester.

Hvad passer bedst til dit firma?

Det er vigtigt at bemærke, at rapportens konklusioner ikke nødvendigvis passer på den enkelte brugers behov.

Er man en mindre dansk virksomhed, kan den helt rigtige platform sagtens være en, der ikke indgår ellers fremhæves i Forresters undersøgelse.

Rådgivningsfirmaet skriver da også selv, at du er nødt til selv at identificere dine forretnings-mål, hvordan du kan differentiere din virksomhed med brand og service, hvilken kunde-oplevelse, du ønsker, hvad din teknologi-strategi er, og hvilke strategiske mål, du vil forfølge.

Læs også:

Advarsel: Danmark taber milliarder på e-handel

Sådan får vi gang i den danske e-handel

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere