Artikel top billede

Oracle-boss Larry Ellison er en mand, der har en mening, til han finder en ny.

Oracle-boss sluger kamel: Nu er cloud altså et hit

På fire år er Oracle vendt 180 grader i jagten på pengene i dataskyerne. Nu går selskabet i flæsket på cloud-giganten Amazon.

Læs også:
Her er Oracles næste generation af databaser

Oracles øverste Larry Ellison har i flere år stædigt holdt fast på, at cloud computing bare var et fancy ord for internet.

"Det er latterligt, at cloud computing skulle overtage hele verden," sagde Larry Ellison for fire år siden

Nu lyder der helt andre toner fra it-oraklet:

"Jeg troede, at internettet var den sidste store ting. Nettet bliver mere modent, og nu kalder de det ikke internettet længere. Nu kalder de det for cloud computing," lyder budskabet fra Larry Ellison i dag

Oracle-chefen tog udgangspunkt i sin relativt nyfundne interesse for dataskyerne på it-gigantens egen OpenWorld-konference 2012 i San Francisco ved at tale om cloud computing og ikke mindst Oracles egen satsning i data-skyerne. 

Han nævnte dog ikke sin egen tidligere cloud-skepsis med ét eneste ord.

Oracle udfordrer Amazon

I stedet lagde han ud med at fortælle, hvordan Oracle havde lanceret software-as-a-service og plaform-as-a-service og nu tager kampen op mod en cloud-gigant som Amazon ved også at introducere Oracles egen infrastructure-as-a-service (Iaas).

Oracles IaaS kører på selskabets egne virtuelle maskiner med Fusion Applications-middleware i et netværk af selskabets egne supermaskiner med blandt andet Exadata og Exalogic som de mest prominente computere.

"Vi skal være til stede med højkvalitets produkter i alle tre lag i skyen," sagde Larry Ellison med henvisning til, at Oracle nu er dækket ind på software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (Paas) og IasS.

Der blev dog ikke sat nogen dato på, hvornår Oracle er klar med sin egen IaaS. 

Samtidig kunne Larry Ellison løfte sløret for, at Oracles cloud-produkter både kunne køre i en offentlig og i en privat sky.

"Vores kunder kan køre det i vores datacenter eller på deres eget gulv. Det er samme infrastruktur og det giver samme resultat," lød det fra Larry Ellison.

Oracle: Bare glem listeprisen

Som de to sidste nyheder i sin åbningstale fortalte Larry Ellison, at selskabets næste database bliver født til at være i skyen med multi-tenant-funktionalitet, og at selskabets næste kraftfulde database-maskine, Exadata 3, er klar til salg inden længe.

Den version, han viste frem på scenen, havde 26 terabyte DRAM på flash-diske og 220 terabyte storage til at køre in-memory databaser.

I den henseende måtte Larry Ellison vanen tro lige stikke mere eller mindre kærligt til konkurrenten IBM, som han mente, tog otte gange prisen for en computerkraft, der var mindre end Oracles.

"Vores billigste konfiguration koster 200.000 dollar, men snak dog lige med en Oracle-sælger, så er jeg sikker på, at I kan presse prisen," sagde Larry Ellison til de 10.000 publikummers store jubel.

At den nye Exadata-maskine skulle noget for flertallet af danske virksomheder er dog yderst tvivlsomt, da Oracle har solgt færre end 10 Exadata-maskiner på det danske marked.

Læs også:
Her er Oracles næste generation af databaser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.