Artikel top billede

Oracle-boss Larry Ellison er en mand, der har en mening, til han finder en ny.

Oracle-boss sluger kamel: Nu er cloud altså et hit

På fire år er Oracle vendt 180 grader i jagten på pengene i dataskyerne. Nu går selskabet i flæsket på cloud-giganten Amazon.

Læs også:
Her er Oracles næste generation af databaser

Oracles øverste Larry Ellison har i flere år stædigt holdt fast på, at cloud computing bare var et fancy ord for internet.

"Det er latterligt, at cloud computing skulle overtage hele verden," sagde Larry Ellison for fire år siden

Nu lyder der helt andre toner fra it-oraklet:

"Jeg troede, at internettet var den sidste store ting. Nettet bliver mere modent, og nu kalder de det ikke internettet længere. Nu kalder de det for cloud computing," lyder budskabet fra Larry Ellison i dag

Oracle-chefen tog udgangspunkt i sin relativt nyfundne interesse for dataskyerne på it-gigantens egen OpenWorld-konference 2012 i San Francisco ved at tale om cloud computing og ikke mindst Oracles egen satsning i data-skyerne. 

Han nævnte dog ikke sin egen tidligere cloud-skepsis med ét eneste ord.

Oracle udfordrer Amazon

I stedet lagde han ud med at fortælle, hvordan Oracle havde lanceret software-as-a-service og plaform-as-a-service og nu tager kampen op mod en cloud-gigant som Amazon ved også at introducere Oracles egen infrastructure-as-a-service (Iaas).

Oracles IaaS kører på selskabets egne virtuelle maskiner med Fusion Applications-middleware i et netværk af selskabets egne supermaskiner med blandt andet Exadata og Exalogic som de mest prominente computere.

"Vi skal være til stede med højkvalitets produkter i alle tre lag i skyen," sagde Larry Ellison med henvisning til, at Oracle nu er dækket ind på software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (Paas) og IasS.

Der blev dog ikke sat nogen dato på, hvornår Oracle er klar med sin egen IaaS. 

Samtidig kunne Larry Ellison løfte sløret for, at Oracles cloud-produkter både kunne køre i en offentlig og i en privat sky.

"Vores kunder kan køre det i vores datacenter eller på deres eget gulv. Det er samme infrastruktur og det giver samme resultat," lød det fra Larry Ellison.

Oracle: Bare glem listeprisen

Som de to sidste nyheder i sin åbningstale fortalte Larry Ellison, at selskabets næste database bliver født til at være i skyen med multi-tenant-funktionalitet, og at selskabets næste kraftfulde database-maskine, Exadata 3, er klar til salg inden længe.

Den version, han viste frem på scenen, havde 26 terabyte DRAM på flash-diske og 220 terabyte storage til at køre in-memory databaser.

I den henseende måtte Larry Ellison vanen tro lige stikke mere eller mindre kærligt til konkurrenten IBM, som han mente, tog otte gange prisen for en computerkraft, der var mindre end Oracles.

"Vores billigste konfiguration koster 200.000 dollar, men snak dog lige med en Oracle-sælger, så er jeg sikker på, at I kan presse prisen," sagde Larry Ellison til de 10.000 publikummers store jubel.

At den nye Exadata-maskine skulle noget for flertallet af danske virksomheder er dog yderst tvivlsomt, da Oracle har solgt færre end 10 Exadata-maskiner på det danske marked.

Læs også:
Her er Oracles næste generation af databaser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere