Artikel top billede

Krise kan blive til fordel for Oracle, mener Ellison

Den globale finanskrise kan blive en rigtig god ting for Oracle, mener topchef Larry Ellison. Læs her hvordan.

Computerworld News Service: Den globale nedsmeltning på de finansielle markeder er tilsyneladende ikke noget, der berøver Oracles topchef, Larry Ellison, nattesøvnen.

I en tale til selskabets årlige generalforsamling fredag fastslog han, at Oracle vil gå fri af krisen og endda "komme ud af nedturen stærkere, end vi nogensinde har været før."

Larry Ellison nævnte i sin tale dernæst en række ting, der efter hans mening underbygger hans holdning.

For det første vil en svag økonomi styrke Oracles vækst, fordi andre virksomheder - som Oracle har opkøbt mange af de seneste år - står til at falde i pris.

Han mener også, at Oracles faldende aktie-kurs faktisk er en god ting.

Lav aktiekurs en mulighed

"Vi kan ikke lide, at vores aktie er nede, men når det sker, køber vi op til den lave pris. Vi betragter det som en mulighed," sagde han.

Han nedtonede desuden vigtigheden af vækst indenfor salg af nye licenser, hvilket ellers ofte bliver betragtet som en nøgle-indikator på en software-virksomheds finansielle helbred.

En betydelig del af Oracles omsætning - nemlig omkring halvdelen - kommer fra eksisterende kunder, der fornyer deres årlige licens-aftaler. Og andelen stiger, lød det fra Larry Ellison.

"Vi mener, at fornyelserne er den vigtigste del af vores forretning - og samtidig den mest profitable. Det er ekstremt profitabelt og virksomhedens profit-motor. Og det er jo dette tal, som man bør kigge på," sagde Larry Ellison.

Han understregede desuden, at han ikke forventer megen vækst fra cloud computing, som han mener er en hype, der er blevet pisket op af teknologi-medierne.

"Det er latterligt, at cloud computing skulle overtage hele verden," sagde Larry Ellison, der mener, at det er for svært at tjene penge på cloud computing-tjenester.

Det er grunden til, at Oracle har valgt at anvende Amazons Simple Storage Service til selskabets nye backup-tilbud, sagde han.

Årsløn: 470 millioner kroner
På mødet blev der desuden sat fokus på de lønpakker, som Larry Ellison og selsabets topledere har fået.

Ifølge en vurdering fra konsulent-firmaet Proxy Governance udbetalte Oracle i regnskabsåret 2008 470 millioner kroner til Larry Ellison inklusive bonus og aktieoptioner.

Generalforsamlingen nedstemte et forslag fra "Marianist Province of the United States," der er en katolsk orden, om, at aktionærerne skulle have lov til at stemme "ikke-bindende og vejledende" om topledelses løn.

Jeffrey Berg, formand for Oracles løn-udvalg, bedyrede, at Oracle efter hans mening har en "ekstremt rimelig aftale med Larry."

Det skyldes ikke mindst, at Larry Ellison efter Jeffrey Bergs mening har bidraget massivt til Oracles vækst, idet Ellison er hoved-arkitekten bag Oracles aggressive opkøbs-strategi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere