Artikel top billede

Folketings-politiker: SKI holder it-branchen for nar

SKI holder it-branchen for nar, lyder den hårde kritik fra V-politiker. Læs hvorfor.

Læs også: SKI-direktør: Den rigtige beslutning at annullere udbud

Den offentlige indkøbscentral, SKI, har netop afblæst et kæmpe it-udbud, som mange it-virksomheder ellers allerede var blevet prækvalificeret til.

Annulleringen, der blev en realitet grundet kritik, har siden affødt bunker af mere kritik.

Og nu melder it-ordfører Michael Aastrup Jensen fra Venstre sig på banen.

"Det er simpelthen ikke i orden, at SKI holder it-branchen for nar på denne måde," udtaler han.

"Der er en lang række virksomheder, som har brugt tid og penge på at blive prækvalificeret. De er nu slået tilbage til start, og det er simpelthen ikke holdbart."

Taber tålmodigheden

Også tidligere har SKI måtte afblæse it-udbudsforløb midt i processen, hvilket bekymrer ordføreren.

"Det er ikke første gang, at SKI må trække et it-udbud tilbage. Hvis den tendens fortsætter, risikerer vi, at de danske it-virksomheder taber tålmodigheden," udtaler han.

Ifølge ordføreren vil det "være enormt ærgerligt", fordi der er et stort vækstpotentiale i at benytte udbud på it-området, mener han.

Michael Aastrup-Jensen er tilfreds med at SKI vil optimere konkurrencen, men det burde den være opmærksom på tidligere i processen.

"Det er tankevækkende, at man først meget sent i processen når frem til, at prækvalifikationen skal gå om."

"Selvfølgelig skal SKI arbejde for at optimere konkurrencen, og derfor burde de fejl man har begået også være undgået eller i hvert faldt rettet langt tidligere," udtaler han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere