Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Her er de førende it-platforme til social software

Det vrimler med it-platforme, der kan sikre samarbejde på tværs af organisationen og understøtte brugen af sociale medier både internt og eksternt. Her er de førende platforme.

Læs også:

Dette it-firma tjener fedt på at sælge social software

Sådan får dit firma succes med de sociale medier

Social forretningssoftware er ikke længere bare noget, man taler om, det er et indsatsområde i rigtig mange virksomheder og skaber big business for leverandørerne.

Det er ifølge en ny rapport fra Gartner nogle helt bestemte leverandører og løsninger, der fører an på markedet for social forretningssoftware.

I analysefirmaets såkaldte Magic Quadrant illustreres det aktuelle styrkeforhold således:


Microsoft og IBM er blandt de store selskaber, der fremhæves som ledere på markedet, mens også Jive og Salesforce ligger i leder-segmentet. 

IBM Connections

IBM har Connections-platform som flagskibet, der spiller sammen med eksempelvis Sametime og Lotus Notes.

"IBM har omfattende ressourcer og vel-udviklede kanaler og fortsætter med at udvide sit økosystem af systemintegratorer og tredjeparts-leverandører for at kunne understøtte sine produkter," skriver Gartner blandt andet om IBM's styrker.

Det fremhæves også, at IBM er med helt fremme, når det gælder nye funktioner i Connections i form af eksempelvis sociale analyse-værktøjer, fildeling og mobile løsninger. 

"Men de frigiver kun store opdateringer en gang om året, hvilket godt kan være en ulempe i forhold til konkurrenter, der anvender konstante test/frigivelses-cyklusser, og det kan måske frustrere brugere, der nu og her har forventninger om meget mere."

Gartner peger også på, at selvom Connections er et produkt, der kan bruges i sig selv, så er man ofte nødt til at kigge på andre IBM-produkter også, hvis man vil adressere mere specielle behov.

"Det resulterer i komplekse implementeringer, der kræver omfattende arbejde med installation og tilpasning."

På samme måde har de andre platforme også styrker og svagheder, man bør være opmærksom på som it-chef.

Denne platform fremhæves også

Microsofts Sharepoint er en løsning, som mange danske virksomheder allerede i dag anvender,

"Microsoft er i leder-området på grund af sit meget robuste økosystem og den brede markeds.penetration med Sharepoint Server," forklarer Gartner.

Det er i samspillet med Windows, Office, Exchange og Lync, at Sharepoint for alvor giver mening.

"Når man ser på alle værktøjerne, komponenterne og de forskellige services, der findes i Microsofts Sharepoint-økosystem, og alle funktionerne i grund-produktet, så har Sharepoint det bedste udvalg af muligheder blandt tilbuddene på markedet," skriver Gartner.

Sharepoints svagheder

Også Microsoft og Sharepoint har dog svagheder.

"Det lange tidsrum mellem releases betyder, at det først er i den næste version, at Sharepoint vil være i stand til at levere almindelige ting som aktivitets-strømme, fornuftig mobil-support og en acceptabel bruger-oplevelse," lyder det fra Gartner.

Dansk projekt er en udfordrer

I rapporten finder man også firmaet SuccessFactors, som blev ført til stor succes af danskeren Lars Dalgaard og opkøbt af SAP for omkring 19 milliarder kroner i 2011.

SuccessFactors betegnes af Gartner som en udfordrer på markedet.

"SuccessFactors skal handle forsigtigt og med respekt for at rationalisere SuccessFactors Jam og SAP StreamWork, to komplementerende men også overlappende produkter," lyder det blandt andet fra Gartner.

Læs også:

Dette it-firma tjener fedt på at sælge social software

Sådan får dit firma succes med de sociale medier
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.