Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ananth Krishnan, teknologidirektør i Tata TCS globale afdeling.

Indisk it-gigant: Sådan vil de danske chefer have det

Interview: Global teknologidirektør hos Tata TCS ser infrastruktur-markedet i Danmark flytte sig, og det giver helt nye udfordringer for service-giganten.

Infrastruktur markedet er en milliard-dollar forretning for it-giganten Tata TCS, der tidligere på året scorede it-kontrakter for milliarder hos TDC.

Indisk it-gigant i Danmark: Her skal vi tjene pengene

Indisk gigant buldrer ind: Sådan ser vi det danske marked

Trods massive it-problemer: TDC roser indisk leverandør

Firmaet har med overtagne medarbejdere fra CSC siden da arbejdet på at overtage telekæmpens it-systemer, ikke altid uden problemer

Men hvordan ser outsourcing og it-service-giganten egentlig på dette marked i Danmark fra et globalt perspektiv?

Det spørgsmål stiller Computerworld til firmaets øverste teknologidirektør, Ananth Krishnan, der netop har været på besøg i landet fra moderselskabet i Indien.

Ikke længere så simpelt

"It-service-markedet er ikke længere så simpelt, som det var for 10-15 år siden, hvor der var en liste med priser, evner og muligheder, hvor det kostede så og så mange kroner i timen. Glem det. Det er historie," slår Ananth Krishnan fast.

I stedet bevæger markedet sig imod full-service, hvor leverandøren står for hele fasen, når en service skal implementeres hos kunden, hvad enten der er tale om en bank, speditør eller en produktionsvirksomhed.

"Som forretning er jeg nødt til at levere nogle muligheder til markedet. Hvad enten det er indenfor produktion, logstik, transport eller hvad min forretning nu lever af," siger teknologidirektøren.

Budgetter defragmenteres  
Han peger på, at der vil være en vis økonomimodel, som kunden vil være nødt til at operere indenfor for at være profitabel.

"I de seneste mange årtier har disse produktionsomkostninger været uddelt individuelt til it-chefen eller driftschefen. Men sådan er det ikke mere," siger teknologidirektøren.

Efter den økonomiske krise i 2008 ser firmaerne, de potentielle kunder, nemlig ikke længere på investeringer blokvis, men som en fælles omkostning.

Det betyder, at virksomhederne nu i stedet budgetterer udgifterne horisontalt for at opnå muligheder for shared service, peger han på.

Finansdirektørerne efterspørger med andre ord en samlet regning.

Sådan vil finansdirektørerne have det

Finansdirektører vil have samlet regning

Og det giver ifølge Ananth Krishnan Tata TCS gode muligheder for at sælge en samlet pakke, hvor leverandøren står for det hele, i stedet for at kunden skal betale en både leverandør, licencs, et antal konsulenter, udgifter til datacenter og for planlægningen af hele implementeringen af eksempelvis et ERP-system.

"Det vi tilbyder, har fået en god modtagelse, fordi der kun er en fælles pris, som er det finansdirektøren ønsker," siger Ananth Krishnan.

Men at kunne tilbyde en samlet pris på en løsning er en udfordring for Tata TCS, fordi firmaet er nødt til at kombinere en lang række forretningsdivisioner, eksempelvis ERP- infrastruktur- og konsulentafdelingen.

"Hvis kunden siger, at det her er mit budget, så er vores opgave at gentænke problemet og præsentere det på en anden og mere kontrollerbar måde for kunden og os. Det er helt nyt. Det er ikke en tur i skoven," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.