Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan vil Tata-topchef ændre din it-infrastruktur

Dramatisk forandringer har mærket infrastruktur-markedet, fortæller global teknologidirektør fra Tata TCS på besøg i Danmark. Det gør én bestemt service umulig at overse for tiden.

Infrastruktur-markedet er mærket af dramatiske forandringer. Det mener den globale teknologichef hos Tata TCS, Ananth Krishnan.

Han besøgte tirsdag Frederiksberg i København, hvor firmaet, der i foråret overtog it-kontrakter for milliarder hos telekæmpen TDC, har dansk hovedkvarter. En manøvre, der kostede konkurrenten CSC mange penge og ansatte jobbet.

"For tiden er det helt umuligt at tale infrastruktur uden at nævne ordet cloud," siger han til Computerworld.

Økonomisdrevet service

Han fortæller, at Tata TCS opfatter cloud som drevet ligeså meget af økonomi som af teknologi.

"Cloudressourcer er nødt til at være i stor målestok, ideelt set uendelige i størrelse. Og de skal være nemme at bruge, helst selvbetjente."

Og så skal de være gradvist prissat, sådan at der næsten sker et skifte mellem driftsomkostningerne og kapitalomkostningerne, siger han.

"Med udgangspunkt i dette vil effekten af cloud være temmelig kraftig hos virksomhederne."

Udbredelse tredobles

Han fortæller, at TCS har undersøgt brugen af cloud hos omkring 800 firmaer fordelt over hele verden, og at virksomheden fandt ud af noget interessant.

For det første vil brugen af cloud i en eller anden form fordobles i løbet af de næste tre år. I Europa er procentdelen ret lav, med omkring 20 procent anvendelse ligesom i USA, mens tallet er højere i Asien med 30 procent, fortæller han.

"Men i alle regioner i verden vil brugen af cloud næsten fordobles inden 2015," siger han.

"Hovedårsagen til denne stigning er den forenkling, som cloud muliggør. Det er overraskende nok ikke prisen, som kun er tredjevigtigst som årsag til clouds fremfart, Men evnen til at forenkle og konsolidere, som vil være den store faktor," siger han.

Men han peger på, at der også er faktorer som bremser udbredelsen af cloud. Først og fremmest bekymringer om sikkerheden og persondatabeskyttelsen.

"Og i nogen grad bekymringer om support fra leverandører af software, tjenester og platformsleverandører som os selv," siger han.

Slut med de kloge eksperter - sådan skal beslutningerne tages

Dermed er det altså tilliden til, at leverandørerne er i stand til at håndtere alle de forskellige delområder af it-servicen, der er med til at gøre potentielle kunder tilbageholdende.

"Hvad betyder det for TCS," spørger han og peger på der foregår en masse overvejelser om cloud-teknologien, fordi der er fordele og dermed efterspørgsel.

"Beslutningen bliver traditionelt taget af et par enkelte eksperter, som tegner på en tavle og laver en plan," siger han.

Talbårede afgørelser

Men Tata TCS ser i stedet en mulighed for at hjælpe it-organisationen med beslutningen for eller imod cloud-implementering ved at bruge analyser af det eksisterende infrastruktur-landskab hos den potentielle kunde.

Dermed bliver beslutningen om investeringen mere talbåret, og ikke et valg mellem meninger for eller imod, forklarer teknologodirektøren.

"Resultat kan blive, at du slet ikke har brug for cloud, eller at du har brug for de og de forretningsapplikationer baseret på cloud, men ikke andre," siger han.

Læs også:

Indisk gigant buldrer ind: Sådan ser vi det danske marked.

Indisk it-gigant i Danmark: Her skal vi tjene pengene.

Indisk it-gigant: Sådan vil de danske chefer have det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere