Stort udbud: KMD var 45 millioner dyrere end IBM

Cirka 45 millioner kroner skilte to bud fra henholdsvis KMD og IBM i stort it-udbud hos Skat. Et tredje firma blev frasorteret.

Læs også: Skat i millionaftale med it-gigant om kæmpesystem

IBM har netop vundet et stort it-udbud hos Skat på drift, vedligehold og support i en fire-årige periode af eIndkomst.

Men det var langtfra det eneste firma som bød på systemet.

Faktisk modtog Skat tilbud fra henholdsvis IBM Danmark ApS, KMD A/S og Logica Danmark A/S.

Men et firma blev sortereret fra.

Læs også: Udbud af kæmpe it-system hos Skat må gå om

"Tilbuddet fra Logica Danmark A/S indeholdt i strid med udbudsbetingelserne en række forbehold blandt andet over for kontrakten, og dette tilbud blev derfor anset som ikke-konditionsmæssigt, hvilket betyder, at tilbuddet ikke blev taget i betragtning i forbindelse med tilbudsvurderingen," skriver Skatteministeriet i en afgørelse om aktindsigt.

To pristilbud
Samtidig løfter Skat sløret for de priser, som it-giganterne angav i deres bud.
 
Således oplyses buddet fra IBM til at være på 115.341.426 kroner, mens KMD´s bud lød på 160.166.036 kroner.

Altså var IBM´s bud 44,8 millioner kroner billigere end tilbuddet fra KMD.

Dog henviser Skatteministeriet til, at beløbene kan visse sig at ende med at blive nogle andre.

"For god ordens skyld gør Skatteministeriet opmærksom på, at den udbudte kontrakt giver mulighed for løbende regulering af blandt andet drift- og vedligeholdelsesvederlaget afhængigt af systemets udvikling over tid, og at det derfor ikke på forhånd er muligt at angive kontraktens samlede værdi set over hele kontraktperioden, jf. også Skatteministeriets bemærkning i punkt VI.2) i bekendtgørelse 2012/S 185-303749 om indgåede kontrakter," hedder det i den juridiske afgørelse fra Skatteministeriet.

Skat var i øvrigt i første omgang nødt til at lade hele udbuddet gå om. Det kan du læse mere om her og her.

Eindkomst bliver samtidig det første system, som Skat benytter en ny kontraktmodel på, som skal give myndigheden bedre styr på leverandørerne.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.