Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kæmpe-underskud igen: Her er grunden til Nokias problemer

Pengene fosser stadig ud af Nokia, viser seneste regnskab. En af årsagerne er illustreret ved de seneste samarbejds-vanskeligheder med TDC, lyder det fra analytiker.

Læs også:
Iskold luft: TDC dropper samarbejde med Nokia

Derfor har TDC ombestemt sig: Tager Nokia tilbage i butikkerne

Nokias regnskab for tredje kvartal er på gaden, og det viser endnu en gang, at pengene fosser ud af den finske teleproducent.

Resultatet af tredje kvartal viste et driftsunderskud på 943 millioner euro, svarende til 7 milliarder kroner, og dermed fortsætter den blødende linje fra de foregående kvartaler.

Alligevel ser Sydbanks analytiker Morten Imsgard et par lyspunkter i regnskabet hos teleproducenten, der kæmper en hård kamp for at komme tilbage til fordums storhed efter at være faldet bag om smartphonedansen.

Netværksdivison tjener penge

"Der er et par klare lyspunkter, og de fleste ligger i deres netværksdivision, Nokia Siemens Networks, der kommer overraskende stærkt ud med høj indtjening og nogle forventninger om fortsat høj indtjening i de næste kvartaler," lyder det fra Morten Imsgard, analytiker i Sydbank.

For jo bedre netværksdivisionen klarer sig, jo mere tid køber selskabet sig til at få gang i smartphonesalget. For det ser til gengæld stadig ser sløjt ud.

"Hvis man kigger lidt mere ned i mobildivisionen, så er Symbian-telefonerne stort set usælgelige og Lumia-telefonerne sælger ikke så godt, som jeg havde regnet med. Det er nok drevet af, at kunderne venter på Lumia-telefonerne med Windows Phone 8," siger Morten Imsgard.

Han tilføjer, at Nokia også er relativt forsigtig med forventningerne til julesalget.

"Det vidner om, at vejen tilbage på smartphone-markedet er hårdere, end de havde forestillet sig. Kunderne skifter ikke styresystem uden videre, og mange kunder er bundet økonomisk op på Apple og Android."

TDC-uro symboliserer Nokias problemer

For nylig kom det frem, at Nokias samarbejde med TDC hang i en tynd tråd, angiveligt på grund af uenighed om, hvor mange penge Nokia selv skulle smide på bordet for at sikre markedsføring af Lumia-telefonerne, hvis succes bliver regnet for helt afgørende for Nokias vej tilbage på smartphone-markedet.

Dog blev der fundet en løsning i sidste time, men alligevel ser Morten Imsgard sagen som symptomatisk for Nokias identitetskrise lige nu.

"Nokia har visse udfordringer med at få verdens teleselskaber til at promovere Nokia telefoner, senest illustreret ved problemerne med TDC i Danmark. Måske er det fordi, at Nokia har en selvopfattelse, der ikke stemmer helt overens med, hvordan virkeligheden ser ud i dag",

"Problemet illustrerer, at styrkeforholdet mellem operatører og producenter har ændret sig," forklarer Morten Imsgard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.