Artikel top billede

Kæmpe-underskud igen: Her er grunden til Nokias problemer

Pengene fosser stadig ud af Nokia, viser seneste regnskab. En af årsagerne er illustreret ved de seneste samarbejds-vanskeligheder med TDC, lyder det fra analytiker.

Læs også:
Iskold luft: TDC dropper samarbejde med Nokia

Derfor har TDC ombestemt sig: Tager Nokia tilbage i butikkerne

Nokias regnskab for tredje kvartal er på gaden, og det viser endnu en gang, at pengene fosser ud af den finske teleproducent.

Resultatet af tredje kvartal viste et driftsunderskud på 943 millioner euro, svarende til 7 milliarder kroner, og dermed fortsætter den blødende linje fra de foregående kvartaler.

Alligevel ser Sydbanks analytiker Morten Imsgard et par lyspunkter i regnskabet hos teleproducenten, der kæmper en hård kamp for at komme tilbage til fordums storhed efter at være faldet bag om smartphonedansen.

Netværksdivison tjener penge

"Der er et par klare lyspunkter, og de fleste ligger i deres netværksdivision, Nokia Siemens Networks, der kommer overraskende stærkt ud med høj indtjening og nogle forventninger om fortsat høj indtjening i de næste kvartaler," lyder det fra Morten Imsgard, analytiker i Sydbank.

For jo bedre netværksdivisionen klarer sig, jo mere tid køber selskabet sig til at få gang i smartphonesalget. For det ser til gengæld stadig ser sløjt ud.

"Hvis man kigger lidt mere ned i mobildivisionen, så er Symbian-telefonerne stort set usælgelige og Lumia-telefonerne sælger ikke så godt, som jeg havde regnet med. Det er nok drevet af, at kunderne venter på Lumia-telefonerne med Windows Phone 8," siger Morten Imsgard.

Han tilføjer, at Nokia også er relativt forsigtig med forventningerne til julesalget.

"Det vidner om, at vejen tilbage på smartphone-markedet er hårdere, end de havde forestillet sig. Kunderne skifter ikke styresystem uden videre, og mange kunder er bundet økonomisk op på Apple og Android."

TDC-uro symboliserer Nokias problemer

For nylig kom det frem, at Nokias samarbejde med TDC hang i en tynd tråd, angiveligt på grund af uenighed om, hvor mange penge Nokia selv skulle smide på bordet for at sikre markedsføring af Lumia-telefonerne, hvis succes bliver regnet for helt afgørende for Nokias vej tilbage på smartphone-markedet.

Dog blev der fundet en løsning i sidste time, men alligevel ser Morten Imsgard sagen som symptomatisk for Nokias identitetskrise lige nu.

"Nokia har visse udfordringer med at få verdens teleselskaber til at promovere Nokia telefoner, senest illustreret ved problemerne med TDC i Danmark. Måske er det fordi, at Nokia har en selvopfattelse, der ikke stemmer helt overens med, hvordan virkeligheden ser ud i dag",

"Problemet illustrerer, at styrkeforholdet mellem operatører og producenter har ændret sig," forklarer Morten Imsgard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.