Artikel top billede

Teleindustrien helt blank overfor politiske trusler

Telekommunikationsindustrien er uforstående overfor sanktionsforslag, der kan tilbagetrække sendetilladelser for televirksomheder, som sjusker med CPR-sikkerheden.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller

Direktøren for Telekommunikations-industrien, Jakob Willer, mener ikke, at det skal kunne lade sig gøre at få frataget sendetilladelsen, hvis man som tele-virksomhed sjusker med CPR-sikkerheden.

Udtalelsen falder efter, at Socialdemokraternes it-ordfører, Trine Bramsen, har foreslået, at det skal være muligt at sanktionere televirksomheder, der sjusker med sikkerheden for danskernes CPR-numre.

"Der er en lovgivning omkring CPR og datasikkerhed, som regulerer dette område, og der er sanktionsmuligheder i forhold til, om selskaberne lever op til de opstillede krav," siger Jakob Willer.

Lovgivningen sikre frekvenstilladelser

Telekommunikationsindustrien mener, at Trine Bramsens roder to forskellige lovgivninger sammen, hvilket ikke giver adgang til at fratage televirksomhederne deres sendetilladelser.

"De to ting har jo intet med hinanden at gøre. Der er en lovgivning omkring cpr og datasikkerhed, som regulerer dette område, og der er sanktionsmuligheder i forhold til, om selskaberne lever op til de opstillede krav," udtaler Jakob Willer.

Cpr-sikkerheden rækker samtidig udover teleindustrien, hvor også andre brancher benytter sig af cpr-nummeret som valideringsværktøj. Derfor mener Jakob Willer ikke, at sanktionsforslaget er gangbart.

"Det er jo ikke nødvendigvis selskaber, der også har en frekvenstilladelse. Så jeg synes, at man skal holde tingene adskilt, samt sikre sig forudsigelighed og proportionalitet i indgreb overfor virksomhederne," siger direktøren for Telekommunikationsindustrien

Nuværende konsekvens er fin

Jakob Willer fremhæver, at CPR-kontoret allerede i dag har mulighed for at lukke for adgangen til CPR-registeret, hvis virksomhederne ikke håndtere sikkerheden fornuftigt.

"Såfremt man ikke lever op til de stillede krav, så kan konsekvensen være, at man mister retten til at trække på registret. Og det er op til myndighederne at vurdere, om selskaberne lever op til de opstillede krav og behandler data på en forsvarlig måde."

Direktøren for Telekommunikationsindustrien erkender, at der har været problemer.

"Der er nok ikke nogen tvivl om, at der nogen steder har været problemer. Det er noget selskaberne er opmærksomme på, og der er så vidt jeg er orienteret også taget skridt til at udbedre fejlene," erkender Jakob Willer.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit CPR-nummer

Hård kritik: Dansk telebranche tager for let på CPR-sikkerhed

It-studerende afslører kæmpe CPR-sikkerhedshul

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.