Artikel top billede

Telefirmaer taget med bukserne nede: Anede intet om CPR-huller

Danske telefirmaer erkender, at de intet kendte til de nye CPR-huller. Alligevel er CPR-validering stadig en sikker løsning, mener de.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer

Nye CPR-huller betyder, at ondsindede personer blot skal bruge 30 sekunder på at få adgang til andre personernes identitet gennem virksomheden OK-Mobil's bestillingsportal, der leveres af Telenor.

Samtidig er det stadig muligt at trække cpr-numre ud af Telenors egen bestillingsportal. I dag tager det to dage, i stedet for fem minutter som oplevet i maj.

Telenor erkender, at virksomheden ikke kendte til hullerne, og vil inden årsskiftet sørge for at lukke sikkerhedsbristerne.

Det betyder, at der er frit spil, indtil en løsning er på plads.

Hos virksomheden Oister var det indtil mandag muligt at trække alle CPR-numre ud for specificeret dato. Virksomheden har nu lukket hullet.

Begge virksomheder ser ingen problemer i fremadrettet at benytte sig af cpr-registeret som valideringsform.

Telenor vil implementere nye sikkerhedstiltag

Hos Telenor blev to specifikke huller fremhævet.

Virksomheden vil nu rette fejlen ved at implementere nye sikkerheds tiltag.

"Vi vil inden årsskiftet implementere et initiativ, som vil forhøje niveauet af sikkerhed på vores hjemmesider," siger Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk direktør i Telenor.

Det er dog endnu uvist, hvordan en eventuel løsning vil blive implementeret hos Telenor.

"Vi kigger på flere forskellige muligheder for at hæve sikkerhedsniveauet, herunder forlængelse af time-out tid på validering af fødselsdato samt NemID og captcha tiltag," siger Nicholai Kramer Pfeiffer.

Oister lukker hullet prompte

Oister lukkede oprindeligt hullet tilbage i maj.

Alligevel var det muligt for Søren Louv-Jansen at skaffe sig adgang til store mænger af cpr-numre på intetanende danskere. Det kan du læse mere om her.

"På grund af en opdatering af vores systemplatform sprang hullet op igen omkring 4. oktober," fortæller Oisters Direktør, Jesper Bennike.

Efter Computerworlds henvendelse er fejlen nu lukket.

"Vi lukkede naturligvis hullet med det samme. Jeg kan personligt garantere, at det ikke sker igen," lover Jesper Bennike.

CPR-validering er fortsat det foretrukne valg

Både Telenor og Oister ser ingen problemer i fremadrettet at benytte sig af cpr-registeret som valideringsform.

"Vi har vurderet, at sikkerheden var, og er tilfredsstillende," siger Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk direktør i Telenor.

Det er en holdning, som Oister deler.

"Det er det eneste rigtige, både for vores forretning og for kundens sikkerhed. Der er dybest set ikke huller i det system," siger Jesper Bennike.

Læs også:
Stort sikkerhedshul: Så nemt kan man stjæle dit cpr-nummer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere