BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

Efter manges års nedtur: It-firma scorer pludselig kassen

En tidligere dominerende it-spiller har lige aflagt regnskab, og selskabet har formået at bremse sin kæmpe nedtur. Nu gælder det om at se fremad.

Engang var søgemaskinen Yahoo lig med porten til internettet for en del amerikanere og andre på den tidlige version af world wide web.

I dag er søgeselskabet indhentet både inden om af søge-partneren Microsoft og klart uden om af Google, der i dag står for over 80 procent af alle internet-søgninger ifølge analysesitet Stateowl

Trods sin nuværende status som taber i søgekampen med en nuværende markedsandel på 6,86 procent af netsøgningerne har Yahoo netop leveret et kvartalsregnskab, der nok kan fremkalde et smil eller to på Yahoos direktørgange.

Selskabets nye direktør, Marissa Mayer, kan således præsentere en omsætning på knap syv milliarder kroner i selskabets tredje kvartal af sit 2011-regnskab, hvor indtjeningen også steg til 1,7 milliarder kroner.

"Vi har haft et aktivt og solidt kvartal med nogle dejlige resultater," siger Marissa Mayer ifølge Computerworlds modersite, efter hun i juli overtog styrpinden i den hensygnede søgemaskine-gigant. 

Faktisk løber indtjeningen helt op i 18 milliarder kroner, hvis man medregner salget af Yahoos Alibaba-aktier, efter Yahoo har solgt sine aktier tilbage til de kinesiske ejere. 

Oprejsning vil tage flere år

Selvom Marissa Mayer med sit første Yahoo-resultat nogensinde lever op til forventningerne fra blandt andre analytikerne hos Thomson Financial, er der stadig lang vej tilbage mod eliten for Yahoo.

Derfor gjorde den nye administrerende direktør det også klart, at hun agter at stramme op på især selskabets søgemarked, selv om det vil tage "flere år" at nå op over vækstraterne på markedet.

Eksempelvis udgør det amerikanske online-reklamemarked en værdi på knap 100 milliarder kroner med en vækst på 19 procent på søgemarkedet.

I den sammenhæng understregede Marissa Mayer, at Yahoo vil kæmpe benhårdt på mobilmarkedet.

"Vi har gjort fremskridt, men vi har endnu ikke formået at kapitalisere på de mobile muligheder. Derfor er vores fokus på at udforme en ordentlige mobilstrategi," forklarer hun i forbindelse med kvartalsregnskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.