Artikel top billede

Telenor-boss opfordrer til våbenhvile i priskrigen

Endnu et stærkt blødende regnskab får Telenors nye danske direktør til at opfordre alle til at lægge prisvåbnet på hylden.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Masser af penge værd: Her er den nye front i telepriskrigen

Blot to måneder efter at TDCs direktør Carsten Dilling i hvert fald officielt tog afstand fra den intenst priskrig, følger Telenors nye direktør, Marek Slacik, trop med en officiel opfordring til våbenhvile.

Ordene falder i forbindelse med den norskejede operatørs fremlæggelse af tredjekvartalsregnskabet, der ser alt andet end opløftende ud.

"Vi ser en stadigt eskalerende konkurrence på erhvervs- og privatmarkedet, og dette bliver afspejlet i resultatet i forhold til samme periode sidste år. Priskonkurrencen er meget barsk lige nu, selv blandt de etablerede spillere på markedet, så det er mit håb, at kommende tiltag på markedet ikke kun handler om pris," lyder opfordringen fra Marek Slacik i en pressemeddelelse.

Han har dog også tidligere været fremme med udtalelser om, at branchen går for meget op i pris.

I forhold til samme kvartal sidste år er omsætningen faldet fra 1,645 til 1,343 milliarder kroner. Det svarer til et fald på mere end 18 procent.

Indtjeningen (EBITDA) er faldet fra 459 til 309 millioner kroner i forhold til samme kvartal året før. Det svarer til et fald på 33 procent.

Også indtjeningen per kunde, den såkaldte ARPU, fortsætter med at falde. 144 kroner tjente Telenor i tredje kvartal per kunde mod 147 kroner i andet kvartal og 177 kroner i tredje kvartal året før.

Dog kan Telenor glæde sig over at have fået 17.000 flere kunder i løbet af tredje kvartal.

For nylig meldte Telenor-koncernen ud, at der er milliard-besparelser på vej. Fem millarder kroner skal spares inden 2015.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere