Artikel top billede

(Foto: Foto: Søren SvendsenBilledet er reduceret i størrelse, en større fil kan bestilles. / Soren Svendsen)

Telenor-boss opfordrer til våbenhvile i priskrigen

Endnu et stærkt blødende regnskab får Telenors nye danske direktør til at opfordre alle til at lægge prisvåbnet på hylden.

Læs også:

TDC melder sig ud af priskrig: Slut med vilde prisfald

Masser af penge værd: Her er den nye front i telepriskrigen

Blot to måneder efter at TDCs direktør Carsten Dilling i hvert fald officielt tog afstand fra den intenst priskrig, følger Telenors nye direktør, Marek Slacik, trop med en officiel opfordring til våbenhvile.

Ordene falder i forbindelse med den norskejede operatørs fremlæggelse af tredjekvartalsregnskabet, der ser alt andet end opløftende ud.

"Vi ser en stadigt eskalerende konkurrence på erhvervs- og privatmarkedet, og dette bliver afspejlet i resultatet i forhold til samme periode sidste år. Priskonkurrencen er meget barsk lige nu, selv blandt de etablerede spillere på markedet, så det er mit håb, at kommende tiltag på markedet ikke kun handler om pris," lyder opfordringen fra Marek Slacik i en pressemeddelelse.

Han har dog også tidligere været fremme med udtalelser om, at branchen går for meget op i pris.

I forhold til samme kvartal sidste år er omsætningen faldet fra 1,645 til 1,343 milliarder kroner. Det svarer til et fald på mere end 18 procent.

Indtjeningen (EBITDA) er faldet fra 459 til 309 millioner kroner i forhold til samme kvartal året før. Det svarer til et fald på 33 procent.

Også indtjeningen per kunde, den såkaldte ARPU, fortsætter med at falde. 144 kroner tjente Telenor i tredje kvartal per kunde mod 147 kroner i andet kvartal og 177 kroner i tredje kvartal året før.

Dog kan Telenor glæde sig over at have fået 17.000 flere kunder i løbet af tredje kvartal.

For nylig meldte Telenor-koncernen ud, at der er milliard-besparelser på vej. Fem millarder kroner skal spares inden 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere