Artikel top billede

Så mange milliarder pumper Apple i innovation

Innovation er vejen til yderligere vækst for Apple, som i år har brugt flere milliarder på udvikling end nogensinde før.

Læs også:
Apple fyrer software-chef efter fiasko-produkt

Apple skovler penge ind trods krisen: Så vildt er det

Det amerikanske it-selskab Apple har i det seneste årti fået en del appelsiner i turbanen med produkter som iPod, iPhone og iPad.

En ny rapport fra Apple til de amerikanske handelsmyndigheder viser, at succeserne skal fastholdes og udbygges igennem innovation. For rapporten til de amerikanske myndigheder afslører, at æble-selskabet i 2012 optrappede kraftigt på innovationsfronten.

Fra at have et årligt innovationsbudget på knap 14 milliarder kroner, så har Apple i 2012 investeret yderligere en milliard dollar i nye teknologier, så de samlede innovationsinvesteringer i finansåret ryger op på knap 20 milliarder kroner.

Det skriver Techcrunch.

Nye chips og skærme

Tidligere har Apples investeringer i innovation aldrig været hævet så meget på ét år.

Mellem 2010 og 2011 udgjorde forskellen på de to år blot 3,4 millioner kroner i øgede innovationsinvesteringer, og mellem 2009 og 2010 steg investeringen i ny teknologi med knap tre millioner kroner.

I 2012 bliver Apples nye A6-processer og Retina-skærme til blandt andet MacBook Pro fremhævet som de to største investeringsobjekter på trods af, at udviklingen af disse teknologier formentlig tog sin begyndelse før dette finansår.

At der er blevet spenderet langt flere innovationsmilliarder i 2012 end nogensinde før, kunne samtidig tyde på, at Apple gør klar til at fremvise et væld af nye teknologier i de kommende år.

Hyrer folk i tusindvis

Apples rapport til de amerikanske handelsmyndigheder afslører også, at it-giganten har massehyret i det seneste år.

Selskabet har således budt velkommen til omkring 12.400 nye medarbejdere, så der nu er i alt godt 70.000 æble-medarbejdere.

Dermed overhaler Apple den amerikanske arbejdsmarkedsudvikling med mange hestemuler på trods af, at antallet af USA's arbejdsløse er droppet 1,2 procentpoint fra september 2011 frem til september 2012, så der i dag er i alt 155 millioner amerikanere i arbejde.

Læs også:
Apple fyrer software-chef efter fiasko-produkt

Apple skovler penge ind trods krisen: Så vildt er det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere