Så lidt ved kommunerne om deres egen it-drift

Alle ønsker en optimal it-drift ude i kommunerne, men ingen har det store overblik over, hvordan det går.

Læs også:

Så digitalt inkompetente er offentlige chefer


Det er ikke noget nyt, at der alle steder er fokus på at optimere it-driften - og dermed spare store summer.

Danske kommuner mærker også de økonomiske krav og teknologiske landevindinger som cloud og virtualisering. Men hvor godt de tilpasser sig til den økonomiske og teknologiske nutid, er der til gengæld ikke noget samlet overblik over.

Det fortæller Kommunernes Landsforening (KL) til Computerworld.

"Vi har ikke en stor analyse af det kommunale it-marked, der siger noget om, hvor godt vi gør det, eller hvorvidt vi kunne gøre det bedre," fortæller konsulent Michael Hald fra KL's kontor for digitalisering og borgerbetjening.

"Det sidste er der selvfølgelig altid potentiale for, men jeg tror ikke, det står lige så slemt til som det gjorde i den analyse, staten lavede for nogle år siden, og som førte til oprettelse af Statens IT," fortsætter KL-konsulenten.

Driftsfællesskaber kunne være en idé
På den københavnske nordvestegn har Egedal Kommune sammen med Ballerup og Furesø besluttet sig for at indgå i et driftsfælleskab fra 2014.

Det skal skabe økonomiske besparelser i hver kommune på forventeligt to millioner kroner samt en øget professionalisering af it-driften.

KL fortæller, at den lille Samsø-kommune driftes i Aarhus, mens Høje Taastrup køber sig ind hos en ekstern leverandør - KMD i dette tilfælde.

Den udvikling hilser KL velkommen.

"Om data har det bedst og billigst ved at være 98 steder er nok tvivlsomt, men de fleste kommunale data findes i de centrale systemer (KMD), og mange af de øvrige spiller sammen med data i KMD," forklarer KL-konsulent Michael Hald.

"Men den analyse, der fortæller, hvordan det ideelt burde/kunne være, er ikke lavet endnu. Men jeg håber, den kommer, så vi ved, om det er den optimale måde, vi driver it på i kommunerne, eller det kunne gøres bedre og/eller billigere," udtaler han.

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 2
  2. 1
  3. 2

Næste side: Side 2

  1. Så lidt ved kommunerne om deres egen it-drift
  2. Side 2
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Årets CIO har fået lykønskninger fra hele verden efter kåring: "Det har været overvældende. Jeg brugte det meste af aftenen i går på at svare på dem alle"
Interview: Vinderen af Årets CIO blev Peter Cabello Holmberg fra Pandora, og den nyslåede vinder er allerede begyndt at overveje, hvad den nye titel skal bruges til.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.