Artikel top billede

Kommune får ja til Google Apps: It-chefen jubler

En stor kommune har langt om længe fået lov til at benytte Googles cloud-løsning. It-chefen ser store fordele i løsningen.

Læs også:

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Sådan har Odense brugt Google Apps indtil nu

Det betyder Odenses Google Apps-sag for dig

I Danmark har Odense Kommune fire gange forsøgt at få lov til at anvende Google Apps til skolernes elevplaner - men har alle gange fået et nej fra Datatilsynet.

Også i Norge har Narvik Kommune forsøgt at få tilladelse til at anvende Googles cloud-løsning, og selvom også Narvik tidligere har fået et nej, er det hele nu alligevel endt med et ja fra Datatilsynet i Norge.

I Datatilsynets udtalelse (PDF) kan man blandt andet læse, at det ikke længere vil forbyde kommunen at benytte Google Apps.

Derfor må Narvik godt nu

Vores kolleger på Computerworld Norge skriver, at Datatilsynets ja tager udgangspunkt i, at Google Apps ikke skal bruges til sagsbehandling, men til kommunikation mellem kommunens ansatte og andre myndigheder.

Samtidig siger kommunens retningslinjerne klart, at det ikke er tilladt at sende personidentificerbare, følsomme data via e-mail. 

Narvik Kommune har også informeret borgerne om, at de ikke skal sende følsomme oplysninger via mail, ligesom der er gennemført en risiko- og sårbarhedsanalyse ifølge Computerworld Norge.

"På baggrund af de oplysninger, som kommunen har præsenteret, er tilsynet tilfreds med de tiltag, der er gennemført for blandt andet at hindre eventuel forsendelse af følsomme personoplysninger i e-mail-løsningen i Google Apps," skriver Datatilsynet til Narvik.

It-chef: Sådan kan vi bruge Google Apps
It-chef i Narvik, Per Jakobsen, er godt tilfreds med afgørelsen fra Datatilsynet.

"Først og fremmest er vi glade. Det er godt at få en endelig afgørelse. At den den peger i vores retning, er selvfølgelig en stor glæde," siger han til Computerworld Norge.

"Jeg var ganske sikker på, at det ville gå på denne måde. Jeg mente, at vi havde gjort et grundigt stykke arbejde med det svar, som blev sendt til Datatilsynet i marts. Men man kan jo aldrig helt vide, hvordan de tænker og vurderer," lyder det fra Per Jakobsen.

Blandt de krav, Narvik også fremadrettet skal leve op til, er, at det til enhver tid er kommunen, der er den dataansvarlige og dermed skal sikre, at man lever op til loven.

Det indebærer blandt andet, at man jævnligt reviderer cloud-tjenestens sikkerhed og sikrer, at den såkaldte databehandler-aftale følges.

It-chef Per Jakobsen ser frem til at kunne benytte blandt andet regneark og tekstbehandling i Google Apps.

"Jeg må sige, at værktøjet er godt egnet til samarbejde internt i kommunen. Vi har mulighed for at kommunikere meget hurtigere og mere præcist, når vi blandt andet producerer store dokumenter og lignende," siger han til Computerworld Norge.

Nu vil han blandt andet vurdere, om man eventuelt også skal anvende video-funtionen Google Hangouts i kommunen.

Læs også:

Norge forbryder det offentlige at bruge Google Apps

Odense Kommune får nej til brug af Google Apps

Sådan har Odense brugt Google Apps indtil nu

Det betyder Odenses Google Apps-sag for dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere