Artikel top billede

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark

CSC Danmark på vej med stor fyringsrunde.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer: Så mange stillinger skal nedlægges.

Topchef: Sådan skal CSC Danmark komme på sporet igen

It-giganten CSC, der er leverandør til staten på en lang række vigtige it-systemer, reducerer antallet af medarbejdere i firmaets danske afdeling, erfarer Computerworld.

Det offentliggør firmaet ifølge Computerworlds oplysninger på tirsdag, hvor selskabet fremlægger globalt kvartalsregnskab.

Ifølge Computerworlds oplysninger vil antallet af ansatte, der bliver berørt af firmaets reduktioner, bliver mindre end firmaets seneste fyringsrunde, hvor 450 mistede jobbet i forsommeren.

Hvor mange præcist, det drejer sig om, er foreløbig ukendt, men ifølge Computerworlds oplysninger behandler CSC reduktionerne efter lov om masseafskedigelser.

Angiveligt drejer det sig om maksimalt 200 stillinger.

CSC: Vil hverken be- eller afkræfte
Hos CSC vil pressechef Kim E. Møller hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at CSC tirsdag vil meddele, at massevis af virksomhedens ansatte skal afskediges.

"Jeg vil hverken be- eller afkræfte, at det vil ske," siger han til Computerworld.

Han peger på, at CSC altid først vil meddele ting, som omhandler selskabets ansatte, til de ansatte og ikke til offentligheden.

"Alt, hvad der handler om vores medarbejdere og vores personale og strategier, er noget, som vi naturligvis vil tale med vores medarbejdere om internt," siger Kim E. Møller.

"Og lige nu ligger der ikke noget kommunikation til vores medarbejdere om, at vi vil gøre det. Skulle det ske på et eller andet tidspunkt, så vil vi selvfølgelig først kommunikere det med vores medarbejdere," siger han til Computerworld.

Ikke overraskende

At øksen nu står til at blive svunget over netop Danmark er ikke overraskende. 

Sagen om massivt regnskabsrod i firmaet, som førte til revisionsundersøgelser både internt og hos det amerikanske børstilsyn, SEC, havde sit udspring her.

Det var en en sag, som siden har spredt sig til en lang række lande, og hvor konklusionen stadig er ukendt. 

Sagen har utvivsomt øget den globale topledelses fokus på Danmark, som også gennem en arbejdskonflikt med Prosa og ballade med vigtige kunder gav de globale chefer nok at se til.

Danske stillinger skal angiveligt outsources til Indien

I efteråret 2011 indsatte topcheferne John Walsh, problemknuseren, som ny chef i Danmark. Han refererede i al fald dengang med sit specialteam i ryggen direkte til topcheferne.

Tidligere varslede fyringer

Den globale topchef Mike Lawrie offentliggjorde i september 2012, at han ville skære antallet af cheflag mellem ham og kunden fra 13 til otte.

Og det er dette projekt, der altså nu bliver til virkelighed i Danmark og Skandinavien, erfarer Computerworld.

CSC har allerede i nogen tid arbejdet sig ned gennem lagene af chefer for at finde ud af, hvem der er brug for, som følge af den store omstruktureringsplan, der indeholder et sparepotentiale på 11 millarder kroner. 

Indisk afdeling skal udnyttes bedre

Men reduktionerne i Danmark har også forbindelse til den globale topchefs strategi om at udnytte den store indiske afdeling på mere end 20.000 mand mere effektivt, for at vende kursen på det gigantiske firmas deroute.

Meningen er at trimme CSC i konkurrencen mod eksempelvis Tata TCS og en lang række andre aktører ved hjælp af billigere og mere konkurrencedygtige produkter end tidligere.

I øjeblikket sidder der angiveligt mellem 500 og 800 ansatte i Indien og arbejder på danske og nordiske it-projekter for CSC. Hertil kommer en afdeling i Lithauen, som er tilknyttet CSC i Norden.

Arbejdspladser skal outsources

Tirsdag vil CSC ifølge Computerworlds oplysninger melde ud, at langt mere arbejde skal offshores, fordi den danske afdeling sammenlignet med andre, har et lavt brug af offshoring.

De danske afskedigelserne effektueres formentlig fra 30. november i år.

Det tager typisk tre-fire uger at forhandle med de ansattes faglige repræsentanter om at afbøde virkningerne af den planlagte afskedigelsesrunde ligesom der skal klargøres afskedigelsesbreve.

Datoen er interessant, fordi en lang række CSC-medarbejdere, som blev afskediget i forsommeren, har sidste arbejdsdag med udgangen af november.

Ansatte reelt fritstillet

Mange af disse medarbejdere blev dog reelt fritstillet med det samme eller kort efter udmeldingen om at 450 skulle afskediges.

Samlet set har mindst 550 CSC-ansatte forud for de nye afskedigelser mistet jobbet i 2012, hvis man tæller de medarbejdere med, som blev virksomhedsoverdraget til Tata TCS og herefter afskediget.

Imidlertid er det i høj grad menige medarbejdere, det er gået ud over i den forbindelse, mens det kun er et mindre antal ledere, som i forbindelse med afskedigelserne fik bevilget en frivillig fratrædelse af CSC-ledelsen eller er drysset ud hen over sommeren.

Imidlertid har CSC i praksis afskaffet firmaets interne jobformidling, Bænken, hvor i gennemsnit mellem 100 og 150 CSC-medarbejdere uden opgaver tidligere har været placeret.

Afskaffelsen af Bænken har internt gjort det mere synligt, hvilke chefer og afdelinger, der huser ubeskæftigede ansatte, fordi lederne ikke længere kan spare lønudgifterne på deres budgetter, som blev betalt fra en helt anden kasse, mens medarbejdere var stand-by på Bænken.

Dette gør det ikke blot mere tydeligt, hvilke chefer der har svært ved at få budgetterne til at hænge sammen, men kan også have indflydelse på menige medarbejdere, som nu muligvis opnår for lavt timetal på kunderne, erfarer Computerworld.

Ordningen gav fleksibilitet i de enkelte afdelingers budgetter, fordi medarbejdere på standby fik løn fra andre kasser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.