Artikel top billede

Stor fyringsrunde på vej i CSC Danmark

CSC Danmark på vej med stor fyringsrunde.

Læs også:

CSC Danmark omstrukturerer: Så mange stillinger skal nedlægges.

Topchef: Sådan skal CSC Danmark komme på sporet igen

It-giganten CSC, der er leverandør til staten på en lang række vigtige it-systemer, reducerer antallet af medarbejdere i firmaets danske afdeling, erfarer Computerworld.

Det offentliggør firmaet ifølge Computerworlds oplysninger på tirsdag, hvor selskabet fremlægger globalt kvartalsregnskab.

Ifølge Computerworlds oplysninger vil antallet af ansatte, der bliver berørt af firmaets reduktioner, bliver mindre end firmaets seneste fyringsrunde, hvor 450 mistede jobbet i forsommeren.

Hvor mange præcist, det drejer sig om, er foreløbig ukendt, men ifølge Computerworlds oplysninger behandler CSC reduktionerne efter lov om masseafskedigelser.

Angiveligt drejer det sig om maksimalt 200 stillinger.

CSC: Vil hverken be- eller afkræfte
Hos CSC vil pressechef Kim E. Møller hverken be- eller afkræfte oplysningerne om, at CSC tirsdag vil meddele, at massevis af virksomhedens ansatte skal afskediges.

"Jeg vil hverken be- eller afkræfte, at det vil ske," siger han til Computerworld.

Han peger på, at CSC altid først vil meddele ting, som omhandler selskabets ansatte, til de ansatte og ikke til offentligheden.

"Alt, hvad der handler om vores medarbejdere og vores personale og strategier, er noget, som vi naturligvis vil tale med vores medarbejdere om internt," siger Kim E. Møller.

"Og lige nu ligger der ikke noget kommunikation til vores medarbejdere om, at vi vil gøre det. Skulle det ske på et eller andet tidspunkt, så vil vi selvfølgelig først kommunikere det med vores medarbejdere," siger han til Computerworld.

Ikke overraskende

At øksen nu står til at blive svunget over netop Danmark er ikke overraskende. 

Sagen om massivt regnskabsrod i firmaet, som førte til revisionsundersøgelser både internt og hos det amerikanske børstilsyn, SEC, havde sit udspring her.

Det var en en sag, som siden har spredt sig til en lang række lande, og hvor konklusionen stadig er ukendt. 

Sagen har utvivsomt øget den globale topledelses fokus på Danmark, som også gennem en arbejdskonflikt med Prosa og ballade med vigtige kunder gav de globale chefer nok at se til.

Danske stillinger skal angiveligt outsources til Indien

I efteråret 2011 indsatte topcheferne John Walsh, problemknuseren, som ny chef i Danmark. Han refererede i al fald dengang med sit specialteam i ryggen direkte til topcheferne.

Tidligere varslede fyringer

Den globale topchef Mike Lawrie offentliggjorde i september 2012, at han ville skære antallet af cheflag mellem ham og kunden fra 13 til otte.

Og det er dette projekt, der altså nu bliver til virkelighed i Danmark og Skandinavien, erfarer Computerworld.

CSC har allerede i nogen tid arbejdet sig ned gennem lagene af chefer for at finde ud af, hvem der er brug for, som følge af den store omstruktureringsplan, der indeholder et sparepotentiale på 11 millarder kroner. 

Indisk afdeling skal udnyttes bedre

Men reduktionerne i Danmark har også forbindelse til den globale topchefs strategi om at udnytte den store indiske afdeling på mere end 20.000 mand mere effektivt, for at vende kursen på det gigantiske firmas deroute.

Meningen er at trimme CSC i konkurrencen mod eksempelvis Tata TCS og en lang række andre aktører ved hjælp af billigere og mere konkurrencedygtige produkter end tidligere.

I øjeblikket sidder der angiveligt mellem 500 og 800 ansatte i Indien og arbejder på danske og nordiske it-projekter for CSC. Hertil kommer en afdeling i Lithauen, som er tilknyttet CSC i Norden.

Arbejdspladser skal outsources

Tirsdag vil CSC ifølge Computerworlds oplysninger melde ud, at langt mere arbejde skal offshores, fordi den danske afdeling sammenlignet med andre, har et lavt brug af offshoring.

De danske afskedigelserne effektueres formentlig fra 30. november i år.

Det tager typisk tre-fire uger at forhandle med de ansattes faglige repræsentanter om at afbøde virkningerne af den planlagte afskedigelsesrunde ligesom der skal klargøres afskedigelsesbreve.

Datoen er interessant, fordi en lang række CSC-medarbejdere, som blev afskediget i forsommeren, har sidste arbejdsdag med udgangen af november.

Ansatte reelt fritstillet

Mange af disse medarbejdere blev dog reelt fritstillet med det samme eller kort efter udmeldingen om at 450 skulle afskediges.

Samlet set har mindst 550 CSC-ansatte forud for de nye afskedigelser mistet jobbet i 2012, hvis man tæller de medarbejdere med, som blev virksomhedsoverdraget til Tata TCS og herefter afskediget.

Imidlertid er det i høj grad menige medarbejdere, det er gået ud over i den forbindelse, mens det kun er et mindre antal ledere, som i forbindelse med afskedigelserne fik bevilget en frivillig fratrædelse af CSC-ledelsen eller er drysset ud hen over sommeren.

Imidlertid har CSC i praksis afskaffet firmaets interne jobformidling, Bænken, hvor i gennemsnit mellem 100 og 150 CSC-medarbejdere uden opgaver tidligere har været placeret.

Afskaffelsen af Bænken har internt gjort det mere synligt, hvilke chefer og afdelinger, der huser ubeskæftigede ansatte, fordi lederne ikke længere kan spare lønudgifterne på deres budgetter, som blev betalt fra en helt anden kasse, mens medarbejdere var stand-by på Bænken.

Dette gør det ikke blot mere tydeligt, hvilke chefer der har svært ved at få budgetterne til at hænge sammen, men kan også have indflydelse på menige medarbejdere, som nu muligvis opnår for lavt timetal på kunderne, erfarer Computerworld.

Ordningen gav fleksibilitet i de enkelte afdelingers budgetter, fordi medarbejdere på standby fik løn fra andre kasser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Nu bliver det personligt: Social messaging indtager support og kundeservice
Kunder foretrækker i stigende grad at kommunikere med virksomheder på samme kanaler som de bruger i samtaler med deres venner.