Artikel top billede

SharePoints skaber: Her er det bedste ved SharePoint

Interview: Computerworld har mødt SharePoints skaber i Las Vegas. Hør om hans yndlingsfunktioner i samarbejds-værktøjet, og hvorfor sociale tjenester bliver det nye sort i virksomhederne.

Læs også:

Så vild bliver SharePoint 2013: Her er nyhederne

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Las Vegas: Microsofts spydspids for Office og SharePoint, Jeff Teber, har markante meninger om fremtidens arbejdsplads, hvor medarbejdernes meninger og idealistiske tilgang til livet skal fylde mere.

Det handler om langt mere end lønningsposen.

Computerworld mødte ham til SharePoint 2012-konferencen i Las Vegas, blandt andet for at få en forklaring på den påstand.

Jeff Teper, du har haft fingrene nede i Sharepoint-udviklingen siden 1998. Hvad gør dig mest glad, når du ser tilbage på de 15 år, der er gået?

"Når jeg snakker med vores kunder ved en konference som denne og ser deres passion for produktet, så føler jeg mig stolt over, at vi har hjulpet deres virksomheder til at blive bedre."

"Det er helt klart det bedste, når folk sætter pris på dit arbejde," siger Jeff Teper, hvis titel er corporate vice president for hele Microsofts Office-forretning.

Og indenfor Microsofts egne fire vægge?

"Jeg synes, det er fantastisk, når vores ingeniører tager fat på de hårde problemer som eksempelvis at bringe SharePoint ud i skyen."

Har du en personlig favoritfunktion i den nye version af SharePoint?

"Jeg er vild med de sociale netværks-muligheder," siger han med en hentydning til, at den sociale tjeneste Yammer, som Microsoft købte tidligere på året, er blevet tæt integreret i både Office 365 og SharePoint Online.

Det kan du læse mere om her.

Hvorfor det?

"Det er en helt ny måde at arbejde på. Verden skifter hurtigere en nogensinde før, og nye medarbejdere har derfor en helt anderledes og digital tilgang til livet og til arbejde.

De er ikke bare loyale overfor en lønningspose, der har værdier, de vil respekteres og de vil høres. Ingen vil arbejde i 20 år, før deres mening bliver hørt."

Her er den nye type medarbejder

Hvordan kan en virksomhed tage den udfordring op?

"Blandt andet med sociale værktøjer, hvor den enkelte medarbejder kan få luftet sine holdninger, som man kan på de sociale medier," siger han uden at nævne Facebook ved navn."

"Men det skal foregå indenfor virksomhedens fire vægge. Så er belønningen til gengæld også, at ideerne kommer på bordet fra alle i organisationen, hvilket helt sikkert gavner udviklingen."

"Det er styrken ved de sociale tjenester, medarbejderne bliver engagerede på en langt bedre måde. Det er bedre for alle parter."

"Ud over at være født digitale vil de nye medarbejdere også ændre verden, og det gør man gennem kommunikation," siger SharePoint-bossen.

Ingen flig af fremtiden

Nu har Microsoft integreret en social funktion i SharePoint 2013, men hvordan vil I raffinere teknologien i fremtidens Microsoft-software?

"Vi er glade for den nye udgave, og vi har valgt temaer, der kan holde i flere år ud i fremtiden. Det er en start, hvor mobile enheder vil komme med, der vil komme flere apps, Skype bliver integreret og så skal indstillingen til de sociale medier ikke mindst falde i virksomhedernes smag."

Hvordan vil det mere præcist se ud i den næste udgave af SharePoint?

"Vi er rigtig glade lige nu. Fremtiden må vi se på, når den kommer," lyder det fra Jeff Teper.

Læs også:
Så vild bliver SharePoint 2013: Her er nyhederne

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere