Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Microsofts opkøb af den sociale tjeneste Yammer har givet kodegiganten en ny platform til firmakommunikation. Tjenesten er nu blevet en fast bestanddel i den nye SharePiont.

Las Vegas: "Yammer ligner måske et legetøj, men det er det bestemt ikke," lyder det fra en af grundlæggerne af den sociale tjeneste, Adam Pisoni, på SharePoint 2012-konferencen i Las Vegas.

Der er ikke tale om en konkurrent til Facebook, hvor brugerne kan snakke om den nye frisure eller vise billeder fra mormors fødselsdag, forsikrer han.

Yammer skal derimod bruges til at styrke kommunikationen blandt medarbejderne i virksomheder kloden rundt, hvilket ifølge firmaet allerede sker i 200.000 firmaer.

Seks milliarder skal retur

I sommer købte Microsoft Yammer for et beløb svarende til cirka seks milliarder danske kroner.

Og nu skal det køb tjene sig hjem igen, hvilket blandt andet har betydet, at programmet er blevet integreret i Microsofts øvrige software, hvilket igen skal booste antallet af brugere.

Microsoft har blandt andet valgt at forfremme Yammer til en standard-komponent i SharePoint 2013 Online og Office 365.

En funktion som brugeren bliver præsenteret for allerede på sin startside.

Der er altid tre gode grunde

Adam Pisoni bruger de tre klassiske argumenter for, at Yammer har sin berettigelse i SharePoint.

"Det vil bringe personer og information tættere sammen, hvilket eksempelvis giver bedre grundlag for beslutninger. Desuden organiserer det virksomhedens ansatte i et eller flere interne netværk, og så giver det et højere informationsniveau og en bedre firmakultur," siger han.

Den cloud-baserede sociale tjeneste skal naturligvis også beriges med en app til den mobile platform.

Den er på vej, sammen med en tættere integration til et andet Microsoft-køb, Skype.

Microsoft vil promovere Yammer som en selvstændig tjeneste og som et element i Office 365 og i SharePiont 2013 online.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere