Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier

Microsoft på vej med gigantisk social tjeneste til dig

Microsofts opkøb af den sociale tjeneste Yammer har givet kodegiganten en ny platform til firmakommunikation. Tjenesten er nu blevet en fast bestanddel i den nye SharePiont.

Las Vegas: "Yammer ligner måske et legetøj, men det er det bestemt ikke," lyder det fra en af grundlæggerne af den sociale tjeneste, Adam Pisoni, på SharePoint 2012-konferencen i Las Vegas.

Der er ikke tale om en konkurrent til Facebook, hvor brugerne kan snakke om den nye frisure eller vise billeder fra mormors fødselsdag, forsikrer han.

Yammer skal derimod bruges til at styrke kommunikationen blandt medarbejderne i virksomheder kloden rundt, hvilket ifølge firmaet allerede sker i 200.000 firmaer.

Seks milliarder skal retur

I sommer købte Microsoft Yammer for et beløb svarende til cirka seks milliarder danske kroner.

Og nu skal det køb tjene sig hjem igen, hvilket blandt andet har betydet, at programmet er blevet integreret i Microsofts øvrige software, hvilket igen skal booste antallet af brugere.

Microsoft har blandt andet valgt at forfremme Yammer til en standard-komponent i SharePoint 2013 Online og Office 365.

En funktion som brugeren bliver præsenteret for allerede på sin startside.

Der er altid tre gode grunde

Adam Pisoni bruger de tre klassiske argumenter for, at Yammer har sin berettigelse i SharePoint.

"Det vil bringe personer og information tættere sammen, hvilket eksempelvis giver bedre grundlag for beslutninger. Desuden organiserer det virksomhedens ansatte i et eller flere interne netværk, og så giver det et højere informationsniveau og en bedre firmakultur," siger han.

Den cloud-baserede sociale tjeneste skal naturligvis også beriges med en app til den mobile platform.

Den er på vej, sammen med en tættere integration til et andet Microsoft-køb, Skype.

Microsoft vil promovere Yammer som en selvstændig tjeneste og som et element i Office 365 og i SharePiont 2013 online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere