Artikel top billede

Foto: Nicolai Devantier.

Så vild bliver SharePoint 2013: Her er nyhederne

Microsoft løfter for alvor sløret for, hvad du kan forvente i den nye udgave af SharePoint. Her kan du se, hvor kodegiganten fintuner og satser.

Læs også:
Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint

Las Vegas: Microsoft-folket er samlet i tusindevis i spillebyen Las Vegas for at sætte fokus på den nye version af SharePoint 2013.

Nyhederne i samarbejdsværktøjet handler om kommunikation i virksomheden og de spin off-effekter, i form af strukturering af data til analyser og beslutningsprocesser, det medfører.

Samtidig er cloud og den mobileplatform også fikspunkter for SharePoint 2013.

Yammer til alle

Microsoft købte i sommer den sociale tjeneste Yammer for cirka seks milliarder kroner, og det nye opkøb har dannet grobund for en af de mest interessante nyheder i SharePoint.

Interaktionen mellem firmaets dokumenter og brugerne i en Facebook-lignende brugergrænseflade er blevet standard i versionen.

Man kan sende dokumenter, videoer, eller hvad man nu går og sysler med til hinanden indenfor firmaets rammer, fordi Yammer er dybt integreret med Microsofts kontorprogrammer.

Den integration åbner ligeledes for, at firmaets data kan anvendes til BI-lignende operationer.

Yammer skal med andre ord åbne for kommunikationen i virksomheden.

Kodegiganten fra Redmond arbejder ligeledes med at bygge Skype ind i det setup, men det kommer vi til at vente lidt med at se i praksis.

Brugerforbedringer

Dokumenthåndtering er naturligvis et omdrejningspunkt i et samarbejdsværktøj, og den er blandt andet blevet fintunet til, at relevante dokumenter automatisk tilknyttes brugeren, søgning i indholdet er blevet skarpere, og så kan man trække-og-slippe dokumenter til SharePoint.

Brugerfladen har også fået en ansigtsløftning, og det er eksempelvis blevet nemmere at tilpasse en personlig side i programmet.

Derudover er all my work in one place-funktionen også blevet poleret til at give et klarere overblik.

Søgemotoren har fået tilført en turbo, og den kan nu indeksere dybe links ind i eksempelvis PowerPoint, så man bliver præsenteret for netop den slide, som søgeordet indeholder.

Web og mobilos

I den nye version har Microsoft sendt SharePoint Designer på pension og åbnet for, at man kan skabe websider i andre og mere populære programmer, som eksempelvis Adobes Dreamweaver.

Integrationen til eksempelvis Exchange er ligeledes blevet mere flydende i web-arbejdet.

Som i alle andre firmaer er mobile enheder et buzz-ord hos Microsoft.

Og du kan blandt andet forvente SharePoint-relaterede apps til en stribe funktioner i de kommende måneder.

Læs også:
Microsoft løfter lidt af sløret for fremtidens Sharepoint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.