Artikel top billede

Steve Ballmer fra Microsoft og Stephen Elop fra Nokia har fortsat store forventninger til Windows Phone og de nye Lumia-telefoner fra Nokia, her Lumia 920.

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones

Smartphone-salget buldrer frem. Men Nokia er droppet langt ned på listen over det globale smartphone-marked. Se de øvrige vindere og tabere her.

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er

Væksten i salget af smartphones fortsætter for fulde drøn.

Helt nye tal fra Gartner viser, at smartphone-salget steg med 46,9 procent fra tredje kvartal sidste år til tredje kvartal i år.

Til sammenligning faldt salget af mobiltelefoner med 3,1 procent. Smartphone-produkterne udgør nu 39,6 procent af det samlede antal solgte mobiltelfoner og smartphones. 

Specielt Nokia har dog svært ved at følge med på smartphone-bølgen.

Nokia nu kun nummer syv

Mens Samsung og Apple klarer sig godt og nu står får 46,5 procent af det samlede antal solgte smartphones, så faldt Nokia fra en tredjeplads i andet kvartal i år til en syvendeplads i det netop overståede kvartal.

Nokia solgte kvartalet ialt 7,2 millioner smartphones.

"De nye Lumia-devices med Windows Phone 8 bør kunne hjælpe med at standse faldet i markedsandel i fjerde kvartal 2012, selvom det først vil være i 2013, at vi vil se en betydningsfuld forbedring af Nokias position, skriver Gartner.

Det betyder, at canadiske RIM nu ligger på en tredjeplads, mens HTC fra Taiwan ligger på fjerdepladsen, skriver Gartner.

Analysefirmaet peger dog på, at begge de selskaber kan få svært ved at holde positionerne i de kommende kvartaler.

Disse styresystemer hitter

I sidste uge var IDC ude med sine tal for markedet i tredje kvartal. Her lå Android på 75 procent, iOS på 14,9 procent og Windows Phone på to procent.

Et noget lignende billede tegnes der i Gartners seneste opgørelse, hvor Windows Phone dog klarer sig en smule bedre, mens Android og iOS ligger en smule lavere rent markedsandelsmæssigt.

Gartner skriver, at man forventer, at iOS vil vokse en del i fjerne kvartal på grund af den nye iPhone 5.

Specielt Nokia har brug for, at Windows Phone snart begynder at få noget mere medvind. 

I sidste uge mødte Computerworld Nokias adminstrerende direktør, Stephen Elop, i København. Her spurgte vi ham blandt andet, om han, hvis han kunne hoppe et par år tilbage i tiden, stadig ville vælge Windows Phone frem for Android?

Stephen Elop svarede blandt andet:

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android - er et ord: Differentiering."

"Vi mente, at vi ved at indgå et partnerskab med Microsoft kunne skabe en grundlæggende differentiering. At samtalen i en butik kunne være: 'Du har tre valg; Windows Phone på det her fantastiske produkt fra Nokia, Android, hvilket mest er Samsung, og så selvfølgelig Apple og dets produkter."

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.