Artikel top billede

Steve Ballmer fra Microsoft og Stephen Elop fra Nokia har fortsat store forventninger til Windows Phone og de nye Lumia-telefoner fra Nokia, her Lumia 920.

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones

Smartphone-salget buldrer frem. Men Nokia er droppet langt ned på listen over det globale smartphone-marked. Se de øvrige vindere og tabere her.

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er

Væksten i salget af smartphones fortsætter for fulde drøn.

Helt nye tal fra Gartner viser, at smartphone-salget steg med 46,9 procent fra tredje kvartal sidste år til tredje kvartal i år.

Til sammenligning faldt salget af mobiltelefoner med 3,1 procent. Smartphone-produkterne udgør nu 39,6 procent af det samlede antal solgte mobiltelfoner og smartphones. 

Specielt Nokia har dog svært ved at følge med på smartphone-bølgen.

Nokia nu kun nummer syv

Mens Samsung og Apple klarer sig godt og nu står får 46,5 procent af det samlede antal solgte smartphones, så faldt Nokia fra en tredjeplads i andet kvartal i år til en syvendeplads i det netop overståede kvartal.

Nokia solgte kvartalet ialt 7,2 millioner smartphones.

"De nye Lumia-devices med Windows Phone 8 bør kunne hjælpe med at standse faldet i markedsandel i fjerde kvartal 2012, selvom det først vil være i 2013, at vi vil se en betydningsfuld forbedring af Nokias position, skriver Gartner.

Det betyder, at canadiske RIM nu ligger på en tredjeplads, mens HTC fra Taiwan ligger på fjerdepladsen, skriver Gartner.

Analysefirmaet peger dog på, at begge de selskaber kan få svært ved at holde positionerne i de kommende kvartaler.

Disse styresystemer hitter

I sidste uge var IDC ude med sine tal for markedet i tredje kvartal. Her lå Android på 75 procent, iOS på 14,9 procent og Windows Phone på to procent.

Et noget lignende billede tegnes der i Gartners seneste opgørelse, hvor Windows Phone dog klarer sig en smule bedre, mens Android og iOS ligger en smule lavere rent markedsandelsmæssigt.

Gartner skriver, at man forventer, at iOS vil vokse en del i fjerne kvartal på grund af den nye iPhone 5.

Specielt Nokia har brug for, at Windows Phone snart begynder at få noget mere medvind. 

I sidste uge mødte Computerworld Nokias adminstrerende direktør, Stephen Elop, i København. Her spurgte vi ham blandt andet, om han, hvis han kunne hoppe et par år tilbage i tiden, stadig ville vælge Windows Phone frem for Android?

Stephen Elop svarede blandt andet:

"Grunden til, at vi ikke valgte Android for to år siden - og grunden til at vi selv ikke med bagklogskabens fordel ville havde valgt Android - er et ord: Differentiering."

"Vi mente, at vi ved at indgå et partnerskab med Microsoft kunne skabe en grundlæggende differentiering. At samtalen i en butik kunne være: 'Du har tre valg; Windows Phone på det her fantastiske produkt fra Nokia, Android, hvilket mest er Samsung, og så selvfølgelig Apple og dets produkter."

Læs også:

Nokia-topchef: Derfor vil jeg stadig ikke vælge Android

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android når ny milepæl: Løber fra de andre OS'er
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere