Artikel top billede

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell

Salget af både stationære og bærbare Dell-computere styrtdykker. Det er der en speciel grund til. Se den her.

Computerworld News Service: Dell er ramt af et brat fald i både omsætning og overskud i tredje kvartal på grund af det svage pc-marked.

Dells omsætning i sit tredje regnskabskvartal, der sluttede 2. november, endte på 80,1 milliarder kroner.

Det er 11 procent mindre end i samme periode sidste år og en smule under de 81,3 milliarder kroner, som finansanalytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Thompson Reuters havde forventet.

Faldet med 47 procent

Nettoresultatet blev 2,8 milliarder kroner eller 1,58 kroner per aktie.

Det er 47 procent mindre end i samme periode sidste år, da nettoresultat var 5,2 milliarder kroner eller 2,86 kroner per aktie.

Dell henter stadig rundt regnet halvdelen af sin omsætning fra pc'er, så nedgang på dette marked er noget, selskabet mærker.

Den globale leverance af pc'er faldt otte procent i tredje kvartal på grund af en svag økonomi og en stigende brug af smartphones og tablets, forklarede Gartner i sidste måned.

Denne nedgang har ligeledes ramt Intel, som i sidste måned også offentliggjorde et fald i omsætning og overskud i sit tredje kvartal.

Satser på de dyre maskiner

Dell forsøger at øge overskuddet ved at sælge flere pc'er i den dyre ende frem for de billigere modeller.

I en rapport for nylig af IHS iSuppli vurderes det dog, at forbrugerne foretrækker de billigere systemer og at de højt ydende pc'er kun vil stå for seks procent af markedet i år.

Dells omsætning fra stationære pc'er faldt otte procent i denne periode til 18,1 milliarder kroner, mens salget af "mobility-produkter" - heriblandt bærbare pc'er - faldt 26 procent til 20,5 milliarder kroner.

Også salget af udstyr, tjenester og software inden for storage faldt.

Et lyspunkt er dog Dells server- og netværksforretning, hvor det samlede salg steg 11 procent, fortæller økonomidirektør Brian Gladden i en udtalelse.

"Vi finder også opmuntring i den indledende interesse i vores nye portefølje af touch-produkter med Windows 8 og i de muligheder, det skaber, for vores kommercielle og forbrugerorienterede forretninger," udtaler han.

Før offentliggørelsen af dette regnskab lukkede Dells aktier torsdag på 56,05 kroner, hvilket var i samme niveau som dagen før. Det er dog væsentligt lavere end højdepunktet for de sidste 52 uger på 107,43 kroner tidligere på året.

Læs også:

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Dell og HP sælger færre pc'er - men Dell tjener kassen.

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere