Artikel top billede

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell

Salget af både stationære og bærbare Dell-computere styrtdykker. Det er der en speciel grund til. Se den her.

Computerworld News Service: Dell er ramt af et brat fald i både omsætning og overskud i tredje kvartal på grund af det svage pc-marked.

Dells omsætning i sit tredje regnskabskvartal, der sluttede 2. november, endte på 80,1 milliarder kroner.

Det er 11 procent mindre end i samme periode sidste år og en smule under de 81,3 milliarder kroner, som finansanalytikerne ifølge en rundspørge foretaget af Thompson Reuters havde forventet.

Faldet med 47 procent

Nettoresultatet blev 2,8 milliarder kroner eller 1,58 kroner per aktie.

Det er 47 procent mindre end i samme periode sidste år, da nettoresultat var 5,2 milliarder kroner eller 2,86 kroner per aktie.

Dell henter stadig rundt regnet halvdelen af sin omsætning fra pc'er, så nedgang på dette marked er noget, selskabet mærker.

Den globale leverance af pc'er faldt otte procent i tredje kvartal på grund af en svag økonomi og en stigende brug af smartphones og tablets, forklarede Gartner i sidste måned.

Denne nedgang har ligeledes ramt Intel, som i sidste måned også offentliggjorde et fald i omsætning og overskud i sit tredje kvartal.

Satser på de dyre maskiner

Dell forsøger at øge overskuddet ved at sælge flere pc'er i den dyre ende frem for de billigere modeller.

I en rapport for nylig af IHS iSuppli vurderes det dog, at forbrugerne foretrækker de billigere systemer og at de højt ydende pc'er kun vil stå for seks procent af markedet i år.

Dells omsætning fra stationære pc'er faldt otte procent i denne periode til 18,1 milliarder kroner, mens salget af "mobility-produkter" - heriblandt bærbare pc'er - faldt 26 procent til 20,5 milliarder kroner.

Også salget af udstyr, tjenester og software inden for storage faldt.

Et lyspunkt er dog Dells server- og netværksforretning, hvor det samlede salg steg 11 procent, fortæller økonomidirektør Brian Gladden i en udtalelse.

"Vi finder også opmuntring i den indledende interesse i vores nye portefølje af touch-produkter med Windows 8 og i de muligheder, det skaber, for vores kommercielle og forbrugerorienterede forretninger," udtaler han.

Før offentliggørelsen af dette regnskab lukkede Dells aktier torsdag på 56,05 kroner, hvilket var i samme niveau som dagen før. Det er dog væsentligt lavere end højdepunktet for de sidste 52 uger på 107,43 kroner tidligere på året.

Læs også:

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Dell og HP sælger færre pc'er - men Dell tjener kassen.

Dell gør op med fortiden: Vil ned i kundernes forretning.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.