Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Dell og HP sælger færre pc'er - men Dell tjener kassen

Privatkunderne gider ikke rigtigt købe pc'er fra Dell og HP. Til gengæld skovler begge selskaber penge ind på et andet område.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet

Det er nye tider for to af verdens største pc-producenter, Hewlett-Packard og Dell.

Begge selskaber må i deres dugfriske kvartalsregnskaber sande, at forbrugerne ikke ligefrem flår deres pc'er ned fra hylderne i en sand købs-rus.

Både Dell og Hewlett-Packard melder nemlig om fald i salget til konsummarkedet i det seneste kvartal.

Dells salg er her faldet med syv procent og Hewlett-Packard med hele 23 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

HP: Det overrasker os da
Hewlett-Packard - der selv erklærer sig 'overrasket' over det store fald - er omgående blevet straffet for de dårlige nyheder. Selskabets aktiekurs faldt umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet til det laveste niveau i to år.

Til gengæld går det fremad for begge selskaber, når det gælder salg til erhvervslivet. Her buldrer især Dell fremad med massivt salg til især de store virksomheder.

Samlet set gør det, at Dell skovler penge ind. Selskabets indtjening er steget med gigantiske 177 procent i forhold til samme kvartal i fjor til nu knap fem milliarder kroner.

Det er noget, der luner for Dell, der i flere år har arbejdet på at komme væk fra afhængigheden af det konkurrence-pressede konsum-marked, hvor indtjeningsmarginerne er lave.

Til gengæld satser Dell målrettet på brede it-løsninger til erhvervslivet.

Dells division for erhvervsløsninger - Services and Enterprise Solutions - melder således om fremgang på fem procent i omsætningen, mens salget af både selskabets server- og netværksprodukter er steget med 11 procent.

Dell planlægger at lancere en række nye konsumprodukter inden for de næste måneder med skarpt fokus på de dyrere modeller. Dette sker for at komme væk fra det helt prisbillige segment, hvor Dell i flere år har været under hårdt pres af ikke mindst prisbillige asiatiske mærker.

"Den betydelige forbedring viser, at vores strategi virker," lyder det fra topchef Michael Dell.

Selskabet forventer at sende en stribe nye produkter til konsummarkedet på gaden inden for de næste måneder. De kommer alle til at ligge i den øvre ende af dette marked.

HP sælger godt til erhvervslivet

Også HP har fremgang inden for salget til erhvervslivet. Selskabet melder om 12 procent fremgang i salg af pc'er til virksomhederne.

Også HP er i gang med at skifte fokus. Det betyder, at selskabet fremover vil satse mere på bredere it-løsninger - inklusive konsulentarbejde inden for cloud computing samt udvikling og videreformidling af applikationer.

Ifølge topchef Leo Apotheker er det afgørende, at selskabet finder nye græsgange, da både omsætning og indtjening er under pres i flere af de områder, som HP hidtil har været stærk på.

Læs også:
Dell vil investere milliarder i storage

Nyt hovedvåben: Sådan vil HP få fat på dig på nettet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere