Artikel top billede

BlackBerry-boss: Vi har kun én chance tilbage for at overleve

Research In Motion er på trapperne med sit nye og komplet redesignede Blackberry 10-styresystem. Det bliver helt afgørende for virksomhedens fremtid, erkender direktøren.

Læs også:

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones

Selvom salget af smartphones fortsætter den vilde vækst, er det langt fra alle producenter, der har det lige let.

Det kommer ikke mindst til udtryk hos finske Nokia og canadiske Research In Motion, der står bag BlackBerry.

Sidstnævnte har tidligere været den foretrukne løsning i mange virksomheder på grund af de mange erhvervsrettede funktioner, men de senere år har været hårde ved selskabet.

Thorsten Heins, der i januar overtog styringen i Research In Motion, er da heller ikke bleg for at erkende, at virksomheden skal til at præstere bedre på det stærkt konkurrenceprægede marked.

Research In Motion er på trapperne med sit nye Blackberry 10-styresystem og nye smartphones, og det bliver helt afgørende for selskabets mulighed for at overleve, erkender Thorsten Heins i et interview på The Verge.

"Et afgørende punkt for virksomhedens fremtid," siger Thorstens Heins, der også kommer med en klar erkendelse: "Vi har dette ene skud."

I den seneste Gartner-opgørelse over de forskellige smartphone-platformes markedsandele ligger Blackberry på 5,3 procent. Sidste år var markedsandelen 11 procent.

Det skal være en wow-oplevelse

I interviewet med The Verge fortæller Thorsten Heins blandt andet, hvorfor lanceringen af den nye platform er blevet udskudt, så den først rammer markedet den 30. januar i 2013.

Han forklarer blandt andet, at selskabet er startet helt forfra med sin platform, og at der således ikke bare er tale om en almindelig opgradering.

"Vi har bygget en helt ny platform. Intet i Blackberty 10 har noget at gøre med det, der findes i Blackberry 7," siger han i interviewet, der kan ses herunder.

"Du har brug for tid til at få det på plads, du har brug for tid til at polere på det. Når det rammer markedet, vil jeg have, at det skal være en wov-oplevelse for brugerne," siger Thorsten Heins til The Verge. 

Se interviewet her:

Se demonstration af Blackberry 10

Læs også:

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere