Artikel top billede

BlackBerry-boss: Vi har kun én chance tilbage for at overleve

Research In Motion er på trapperne med sit nye og komplet redesignede Blackberry 10-styresystem. Det bliver helt afgørende for virksomhedens fremtid, erkender direktøren.

Læs også:

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones

Selvom salget af smartphones fortsætter den vilde vækst, er det langt fra alle producenter, der har det lige let.

Det kommer ikke mindst til udtryk hos finske Nokia og canadiske Research In Motion, der står bag BlackBerry.

Sidstnævnte har tidligere været den foretrukne løsning i mange virksomheder på grund af de mange erhvervsrettede funktioner, men de senere år har været hårde ved selskabet.

Thorsten Heins, der i januar overtog styringen i Research In Motion, er da heller ikke bleg for at erkende, at virksomheden skal til at præstere bedre på det stærkt konkurrenceprægede marked.

Research In Motion er på trapperne med sit nye Blackberry 10-styresystem og nye smartphones, og det bliver helt afgørende for selskabets mulighed for at overleve, erkender Thorsten Heins i et interview på The Verge.

"Et afgørende punkt for virksomhedens fremtid," siger Thorstens Heins, der også kommer med en klar erkendelse: "Vi har dette ene skud."

I den seneste Gartner-opgørelse over de forskellige smartphone-platformes markedsandele ligger Blackberry på 5,3 procent. Sidste år var markedsandelen 11 procent.

Det skal være en wow-oplevelse

I interviewet med The Verge fortæller Thorsten Heins blandt andet, hvorfor lanceringen af den nye platform er blevet udskudt, så den først rammer markedet den 30. januar i 2013.

Han forklarer blandt andet, at selskabet er startet helt forfra med sin platform, og at der således ikke bare er tale om en almindelig opgradering.

"Vi har bygget en helt ny platform. Intet i Blackberty 10 har noget at gøre med det, der findes i Blackberry 7," siger han i interviewet, der kan ses herunder.

"Du har brug for tid til at få det på plads, du har brug for tid til at polere på det. Når det rammer markedet, vil jeg have, at det skal være en wov-oplevelse for brugerne," siger Thorsten Heins til The Verge. 

Se interviewet her:

Se demonstration af Blackberry 10

Læs også:

Her er de største udfordringer for ny Blackberry-boss

Falder bagud: Så dårligt går det for Nokias smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere