Derfor tilbyder teleselskab gratis tale- og sms-app

Det giver god mening for teleselskaberne at give dig mulighed for at tale og smse gratis, mener teleselskaber. Se her hvorfor.

Læs også:
Sms'ens afløser vinder frem: Kan ramme teleselskaberne

Derfor kan disse nye tjenester ramme telebranchen

I sidste uge kom det frem, at det franske teleselskab Orange har smidt app'en Libon på gaden, så iPhone-brugere kan tale og tekste gratis med andre Libon-brugere.

Ifølge planen er det meningen, at Libon også kommer til det hastigt voksende Android-marked i starten af næste år.

Giver totalt mening
Men hvorfor lancerer et teleselskab med en omsætning på omkring 340 milliarder kroner en app til mobil-VoIP (voice over IP), der direkte går ind og konkurrerer med selskabets egne tale- og sms-produkter?

"Orange kigger konstant på innovative services, der kan forbedre kommunikationsoplevelsen. Målet for Orange Group ved at lancere en app, er at demonstrere vores engagement med at skubbe grænsen og udforske nye veje for vækst," forklarer Andrew Durkin, talsmand for Oranges engelske pr-bureau MustardPR til Computerworld.

Kannibaliserer I ikke på jeres egen tale- og sms-services med Libon?

"Mobilbrugere, der bruger de fleste mVoIP-løsninger (mobil VoIP red.), er også de mest aktive mobilbrugere sådan helt generelt. Derfor giver det totalt mening, at vi har en Orange-løsning til disse krævende kunder. Via Libon forventer vi at kunne tiltrække nye kunder, som vi kan have et direkte forhold til," lyder forklaringen fra Andrew Durkin.

Gratis og kolde kontanter
Udover at knytte eksisterende og måske kommende kunder tættere til dataabonnenterne hos Orange, er der også kolde kontanter i omløb.

For selvom Libon-servicen er gratis mellem to Libon-brugere - som vi også kender det fra Skype - så hiver Orange omsætning hjem, hvis brugerne ringer til fastnet- og mobiltelefoner.

Derudover lancerer Orange i tilkøb til sin freemium-service også en premium-service til to pund (knap 20 kroner) om måneden for services som eksempelvis transskribering af telefonbeskeder. Og selskabet har tænkt sig at udnytte sin Libon-premiumservice direkte som lokkemad til eksisterende kunder.

Andre internationale konkurrenter som Deutsche Telekom og Telefónica har lignende services med henholdsvis Bobsled og Tu Me til sine brugere.

Dermed håber selskaberne at kunne vinde forretning tilbage fra services som Skype, Viber og Whatsapp, der lige for tiden har stjålet markedsandele fra de etablerede telespillere.

Læs også:
Sms'ens afløser vinder frem: Kan ramme teleselskaberne

Derfor kan disse nye tjenester ramme telebranchen

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.