Artikel top billede

Så mange Windows 8-licenser har Microsoft solgt

De første officielle salgstal for Windows 8 er nu offentliggjort. Se her, hvor mange Windows 8-licenser, Microsoft har solgt i den første måned efter lanceringen.

Læs også:

Fiasko eller succes: Her står Windows 8 en måned efter lancering

Her en måned efter lanceringen af Windows 8 er der stadig både dem, der mener, at styresystemet er en fiasko, og dem, der mener, at det er en succes.

En ting er dog holdninger til, hvordan styresystemet er skruet sammen og til, hvordan det fungerer i praksis på de mange nye hardware-produkter.

Noget helt andet er de reelle salgstal, som i det store hele er succeskriteriet for Microsoft og de mange pc-producenter, der bakker op.  

I et blogindlæg løfter Microsoft nu sløret for de første officielle salgstal for Windows 8

"Nu, hvor vi passerer fødselsdagen for den første måned, er vi glade for at kunne annoncere, at Microsoft indtil nu har solgt 40 millioner Windows 8-licenser," lyder udmeldingen.

Microsoft skriver også, at "Windows 8 overhaler Windows 7 i forhold til opgraderinger."

Apps til Windows 8

I forhold til Windows Store, der er Microsofts nye app-butik, er status i følge Microsoft selv, at antallet af apps er fordoblet siden lanceringen.

Der nævnes ikke et konkret antal apps, men flere medier har i denne uge skrevet, at der nu er omkring 20.000 apps.

Som vi skrev i går, så er de første tal for udbredelsen af Windows 8 nu så småt begyndt at vise sig i web-statistikkerne.

Net Applications opgørelse viser, at Windows 8 den 18. november havde en markedsandel på 1,19 procent.

Windows-bloggen Supersite for Windows citerer en anonym kilde fra Microsoft, der bekræfter, at salget af Windows 8 allerede er en del bagefter Microsofts egne, interne forventninger.

Vores kolleger på amerikanske Computerworld citerer også asiatiske kilder for, at salget er svagt.

Uanset hvad er meldingen fra Microsoft altså, at der nu er solgt 40 millioner licenser på verdensplan. 

Læs også:

Fiasko eller succes: Her står Windows 8 en måned efter lancering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.