Artikel top billede

Efter fire år: IT Factory-sag kan leve flere år endnu

Det er fire år siden, at IT Factory-skandalen brød ud. Men der er stadig masser af ting, der holder sagen i live.

Læs også:

IT Factory-skandalen: Banker slap med skrækken

IT Factorys storhed og fald.

I december 2008 kollapsede IT Factory, og en af landets største erhvervsskandaler begyndte at rulle.

Siden er Stein Bagger og hans makker blevet straffet med fængselsstraf, men sagens øvrige tråde er så langt fra slut her fire år efter.

Erstatningssagen, hvor kurator Boris Frederiksen i boet efter IT Factory, har sagsøgt IT Factorys revisor KPMG for en milliard kroner, står nærmest stille.

Det oplyser KPMG til Computerworld.

"Sagen bevæger sig desværre meget langsomt, og den er langt fra en afklaring," lyder det i en mail fra pressechef Michael Basland fra KPMG.

To forløb kører samtidig

Han forklarer, at der er to elementer i sagen.

Det ene foregår i Sø- og Handelsretten, hvor der foregår nogle såkaldte Fordringsprøvelsessager.

Her har KPMG protesteret mod kurators godkendelse af de finansielle fordringer, idet leasingaftalerne, Stein Bagger indgik med falske underskrifter, ikke kan betragtes som juridisk bindende for IT Factory, mener KPMG.

"I disse såkaldte fordringsprøvelsessager er der desværre stadig ikke sket nogen reel behandling," forklarer KPMG-manden. 

Fordringsprøvelsessagerne er meget afgørende for erstatningssagen, idet underbalancen i boet, som lige nu er en millard kroner, kan reduceres til ingenting, med en tilsvarende konsekvens for kravet mod KPMG, oplyser KPMG.

Og om selve erstatningssagen, der foregår i Østre Landsret hedder det:

"Heller ikke her har der været den fornødne fremdrift," ifølge KPMG.

Dels har sagen indtil nu reelt ventet på resultatet fra Sø- og Handelsretten.

Dels har der været arbejdet med nogle såkaldte spørgetemaer til FSR Danske Revisorer, hvor begge parter har lavet et udkast, der i den kommende tid skal forhandles om.

Her skal det diskuteres, om god revisorskik og regnskabsskik har været overholdt, ligesom spørgsmålet om underbalancen, årsagssammenhæng, kreditorernes egen skyld har betydning for det samlede erstatningsansvar.

Kommer til at tage flere år

"En afklaring af ovennævnte kommer til at tage flere år," lydet opsummerende fra KPMG.

I øvrigt mangler kurator fortsat at finde de mange forsvundne penge fra IT Factory.

Alt imens Stein Bagger har skabt problemer i fængslet, fordi han angiveligt bruger dæknavn i et nyt firma.

Læs også:

IT Factory-skandalen: Banker slap med skrækken

IT Factorys storhed og fald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.