Artikel top billede

Flere kunder hos Statens It ramt af strømafbrydelse

Flere offentlige kunder hos Statens It blev mandag ramt af it-problemer som følge af strømafbrdelsen i Københavns Indre by.

Læs også:
Sneen sender Christiansborgs it på pumperne

Flere ministerier med beliggenhed i det centrale København har mandag været ramt af it-problemer som følge af en strømafbrydelse hos Dong.

Det oplyser Anders Due, der er pressemedarbejder hos Statens It, som håndterer it-drift for en lang række offentlige kunder.

Statens It's datacenter, som befinder sig på tre hemmelige lokationer, og som er udstyret med nødstrømsforsyning, har været upåvirket af strømafbrydelsen, fortæller Anders Due,

"Det har kørt som det skulle, fuldstændig uafhængigt af det her," siger han til Computerworld.

Hvorvidt datacenteret har kørt upåklagelig som følge af nødstrømsforsyning eller på grund af strøm fra bynettet, ønsker myndigheden ifølge Anders Due ikke at oplyse, fordi det ville kunne afsløre beliggenheden af datacenteret og af sikkerhedshensyn.

Måtte sætte generatorer op

Imidlertid har flere kunder hos Statens It til gengæld mærket konsekvenser af strømafbrydelsen, der mandag eftermiddag blev repareret af Dong, som satte lokale generatorer op lokalt.

Det betyder at tusinder igen har fået strøm, som dog ikke er helt stabil, oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Hos Statens It fortæller Anders Due, at myndigheden har en del kunder i det berørte område i det centrale København, og at strømafbrydelsen har givet nogle af dem problemer.

"Det, vi oplevede i formiddags, var, at vi ikke herfra kunne få netværksforbindelse ud til dem på vores overvågning," siger han.

Han fortæller, at det kan der være flere grunde til.

Statens It har en række eksterne leverandører, som leverer dataforbindelserne mellem myndigheden og kunderne.

"Og hvis deres knudepunkter ikke har haft nødstrøm, så kan det have svigtet der. Den anden årsag kan være, at eksempelvis en lokal switch ude hos kunden kan have været nede, hvis de ikke har haft nødstrøm," siger Anders Due.

Ikke det fulde overblik

Han fortæller, at myndigheden ikke har oplevet telefonstorm som følge af mandagens strømafbrydelse, men at Statens It ikke har overblik over hvor mange kunder, der reelt har været ramt. 

"Der er en del kunder i området, men hvor udbredte problemerne har været, det har vi svært ved at vide," siger han.

Et par kunder har dog med sikkerhed oplevet it-problemer som følge af strømafbrydelsen, fortæller han.

"Især Social- og Integrationsminsteriet har været ramt, og der skulle stadig være problemer hos dem, så vidt jeg kan forstå," siger Anders Due, der tilføjer, at Statens It har en tekniker ude hos ministeriet.

Desuden har Beskæftigelsesministeriet været ramt i et ukendt omfang, men er tilbage i fuld drift, oplyser han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.