Artikel top billede

Flere kunder hos Statens It ramt af strømafbrydelse

Flere offentlige kunder hos Statens It blev mandag ramt af it-problemer som følge af strømafbrdelsen i Københavns Indre by.

Læs også:
Sneen sender Christiansborgs it på pumperne

Flere ministerier med beliggenhed i det centrale København har mandag været ramt af it-problemer som følge af en strømafbrydelse hos Dong.

Det oplyser Anders Due, der er pressemedarbejder hos Statens It, som håndterer it-drift for en lang række offentlige kunder.

Statens It's datacenter, som befinder sig på tre hemmelige lokationer, og som er udstyret med nødstrømsforsyning, har været upåvirket af strømafbrydelsen, fortæller Anders Due,

"Det har kørt som det skulle, fuldstændig uafhængigt af det her," siger han til Computerworld.

Hvorvidt datacenteret har kørt upåklagelig som følge af nødstrømsforsyning eller på grund af strøm fra bynettet, ønsker myndigheden ifølge Anders Due ikke at oplyse, fordi det ville kunne afsløre beliggenheden af datacenteret og af sikkerhedshensyn.

Måtte sætte generatorer op

Imidlertid har flere kunder hos Statens It til gengæld mærket konsekvenser af strømafbrydelsen, der mandag eftermiddag blev repareret af Dong, som satte lokale generatorer op lokalt.

Det betyder at tusinder igen har fået strøm, som dog ikke er helt stabil, oplyser Dong i en pressemeddelelse.

Hos Statens It fortæller Anders Due, at myndigheden har en del kunder i det berørte område i det centrale København, og at strømafbrydelsen har givet nogle af dem problemer.

"Det, vi oplevede i formiddags, var, at vi ikke herfra kunne få netværksforbindelse ud til dem på vores overvågning," siger han.

Han fortæller, at det kan der være flere grunde til.

Statens It har en række eksterne leverandører, som leverer dataforbindelserne mellem myndigheden og kunderne.

"Og hvis deres knudepunkter ikke har haft nødstrøm, så kan det have svigtet der. Den anden årsag kan være, at eksempelvis en lokal switch ude hos kunden kan have været nede, hvis de ikke har haft nødstrøm," siger Anders Due.

Ikke det fulde overblik

Han fortæller, at myndigheden ikke har oplevet telefonstorm som følge af mandagens strømafbrydelse, men at Statens It ikke har overblik over hvor mange kunder, der reelt har været ramt. 

"Der er en del kunder i området, men hvor udbredte problemerne har været, det har vi svært ved at vide," siger han.

Et par kunder har dog med sikkerhed oplevet it-problemer som følge af strømafbrydelsen, fortæller han.

"Især Social- og Integrationsminsteriet har været ramt, og der skulle stadig være problemer hos dem, så vidt jeg kan forstå," siger Anders Due, der tilføjer, at Statens It har en tekniker ude hos ministeriet.

Desuden har Beskæftigelsesministeriet været ramt i et ukendt omfang, men er tilbage i fuld drift, oplyser han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere