Artikel top billede

Branchens jul er reddet: It-konsulentaftale ændres

It-firmaer kan ånde lettet op, efter at et it-konsulentudbud, der kunne ødelægge julen, er blevet ændret i sidste øjeblik.

Læs også:

Så mange gange klager it-firmaer over SKI

Ansatte i flere af landets it-konsulenthuse kan ånde lettet op.

I stedet for at sidde og svede over udbudsmateriale i juledagene kan de nu afsætte tid til at rende en ekstra tur rundt om juletræet.

Kort sagt: Julen er reddet.

Hele balladen er opstået omkring en i forvejen stærkt omstridt og tidligere meget udskældt it-konsulentudbudsaftale med navnet 02.18, som ligger i regi af SKI, Statens og Kommunernes Indkøbs Service.

Men fristen for indlevering af materiale til udbuddet var helt skæv.

Det mente i hvert fald flere leverandører, der havde henvendt sig til deres brancheorganisation ITEK under Dansk Industri.

Ét ønske til jul

Her tog man kritikken op i et nyhedsbrev, der blev udsendt  den 11. december:

"Hvis vi kunne ønske noget her op til jul, ville det derfor være, at SKI giver en fornyet tidsplan for forløbet omkring aftale 2.18."

"Som det ser nu lige nu, kommer det til at spolere leverandørernes juleferie," lød det fra chefkonsulent Mette Bjørn-Andersen fra ITEK.

I går forklarede direktør Tom Togsverd fra ITEK videre over for Computerworld, hvori problemet helt konkret består i, at fristen er sat til den 9. januar 2013.

For det første er virksomhederne først lige startet op efter ferien, og desuden har SKI, ifølge ITEK, "indskærpet, at man skal gå referencer med mere grundigt igennem."

"Man (leverandørerne, red) kan altså ikke bare genindsende det materiale, der blev sendt sidste gang," forklarede Tom Togsverd.

"I det lys har flere af vore medlemmer spurgt, om der ikke kunne findes 14 dage mere - uden at de skal gå ud over tidsfristen for indgåelse af nye aftaler," lød bønnen fra ITEK-direktøren.

Hans forslag var, at SKI kunne kappe 14 dage af sin egen tid og give den til leverandørerne i stedet.

"Det er navnlig et problem for de virksomheder, der vil byde ind på flere delaftaler," understregede Tom Togsverd.

SKI forbarmer sig

Konfronteret med kritikken melder SKI nu pludselig tilbage, at organisationen faktisk har tænkt sig at ændre fristen.

Ifølge udbudsreglerne skal leverandørerne have 30 dage til prækvalifikationsansøgning, oplyses det indledningsvist. 

"Men netop på grund af julen havde vi afsat 14 dage til prækvalifikationen på 02.18. Det gav tilbudsgiverne mulighed for at færdiggøre deres ansøgninger om prækvalifikation i starten af januar, hvis de holdt ferie fra den 21. december 2012 til den 2. januar 2013," udtaler udbudschef Christian Lunding fra SKI.

"De 41 dage er 11 dage mere end de påkrævede 30 dage. Dermed skulle julen være sikret for tilbudsgiverne," mener Christian Lunding. 

Han oplyser derudover, at ud over de ekstra 11 dage giver SKI nu yderligere en fristforlængelse på en uge, så ny frist er 16. januar 2013 klokken 13.00. 

Dermed er SKI's julegave til leverandørerne altså givet lidt før den 24. december.

Det skal igen bemærkes, at netop aftalen 02.18 tidligere været i vælten. 

Det skete blandt andet da aftalen helt blev annulleret midt i forløbet. Til stor utilfredshed for branchen, der følte sig gjort til grin.

Holde jul som alle andre

Og udover tidsfristændringer ryger endnu en ændring med "pakken".

"Fristforlængelsen gives i forbindelse med en præcisering af prækvalifikationsmaterialet, hvor en formulering om mindstekravene på en enkelt delaftale (delaftale 12) til opfyldelse af "talegenkendelse og talesyntese" ændres til "talegenkendelse eller talesyntese"," hedder det fra SKI.

"Justeringen sendes som et corrigendum til TED (EU's Udbudstidende, red.). Præciseringen kan have betydning for hvilke leverandører, der ønsker at gå ind i konkurrencen om at blive prækvalificeret på denne ene delaftale," pointerer Christian Lunding fra SKI.

Men hos ITEK glæder man sig over forlængelsen på en uge, der nu redder julen i branchen.

"Det er vi meget glade for, for nu kan vore medlemmer holde jul som alle andre. Det er dejligt, at SKI lytter til os," slutter direktør Tom Togsverd fra ITEK.

Læs også:

Så mange gange klager it-firmaer over SKI




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere