Artikel top billede

Millionbeløb fra Bagger-sag fundet i Hong Kong

Millionbeløb fra to konti i Hong Kong, der knytter sig til IT Factory-svindlen, hentes nu hjem.

Læs også:

Fire år efter: IT Factory-sag kan leve flere år endnu

IT Factory-skandalen: Banker slap med skrækken

Fire år efter IT Factory kollapsede og en af landets største erhvervsskandaler for alvor begyndte at rulle, er et mindre millionbeløb blevet beslagslagt i Hong Kong.

Det sker, fordi Stein Baggers svenske makker, Mikael Ljungman, fik konfiskeret 50 millioner kroner, da han blev dømt i 2010.

Og nu - 22 måneder senere - har en domstol i Hong Kong, sagt god for at 2,3 millioner kroner fra to konti kan frigives, skriver anklagemyndigheden.dk.

"Det betyder i praksis, at den bank, hvor de 2,3 millioner har stået på en spærret konto, nu skal overføre pengene til myndighederne i Hongkong, hvorefter vi kan fordele dem mellem Hongkong og Danmark," udtaler senioranklager Michael Ejlerskov og leder af Sporingsgruppen - den særlige enhed under SØK, der skal finde og beslaglægge værdier.

Flere løse ender

I følge ham er det første gang siden Sporingsgruppens oprettelse i 2007, at et land uden for EU følger en anmodning om at "effektuere en dansk domstolsafgørelse om konfiskation".

I den store IT Factory-skandale leder kurator Boris Frederiksen for boet efter IT Factory i øvrigt fortsat efter op imod 200 forsvunde millioner kroner.

Penge som Mikael Ljungman har sagt, at han vil hjælpe med at finde.

Samtidig lader det til at den store erstatningssag mod IT Factorys revisor, KPMG, hvor kurator kræver en milliard kroner, er gået så godt som i stå.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.