Artikel top billede

IBM's europæiske topchef Uffe Sørensen er tilfreds med, at IBM's Notes-platform kun ligger nummer to efter Microsofts Outlook/Exchange-system.

IBM helt tilfreds med at Notes kun er nummer to

IBM er tilfreds med kun at være nummer to på mail-markedet. Læs forklaringen her.

Læs også:

IBM vil forære dig gratis udgave af den nye Notes

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Microsoft på strandhugst hos Lotus Notes-brugerne

Når it-journalister besøger og taler med de store, globale it-selskaber, så er der ofte fokus på at være hurtigere, højere og stærkere end alle konkurrenterne.

Men i dagene op til lanceringen af IBM's næste version af Notes er der blandet en kende ydmyghed ind i vinderjargonen hos et af verdens største it-selskaber.

Det sker, efter at Computerworld konfronterer IBM's europæiske chef for social- og collaborations, Uffe Sørensen, med tal fra it-analysehuset IDC, der viser, at Microsoft i Danmark har hugget store dele af IBM's markedsandele på mailområdet.

"Jeg har egentlig ikke nogen kommentarer til IDC-tallene, for det er jo deres tal. Jeg forholder mig i stedet til, at globalt set er der to spillere på markedet, Microsoft og IBM. Igennem mange år har vi ligget støt og roligt som nummer to i et meget stort marked, og det har jeg ikke noget problem med," lyder kommentaren fra Uffe Sørensen.

Sund forretning for IBM

Uffe Sørensen understreger, at mailprogram-markedet er en meget sund forretning for det mere end 100 år gamle it-selskab.

Også selvom IDC-tallene altså viser en faldende markedsandel for IBM's mailsystemer bestående af Notes-klienten og Domino.

Helt generelt anslår IDC, at det globale marked for collaboration-værktøjer ligger på godt 20 milliarder kroner.

"Jeg ved ikke, om der er tale om et fald, for vi kan konstatere, at vi på nuværende tidspunkt har langt flere aktive licenser på (Domino, red.) serversiden end nogensinde før. Det ser jeg som et positivt tegn på, at platformen er robust, og der er et stigende forbrug i markedet af vores serverteknologi," siger Uffe Sørensen.

Mailen vokser i skyen

Uffe Sørensen har tidligere over for Computerworld fortalt, at han ser færre fuldfede Notes-klienter i fremtiden.

I hans optik ville mange af klienterne blive erstattet af browserbaseret adgang til IBM's mailsystemer.

Sådan bliver fremtiden for Notes

Og den opfattelse holder han fast i.

"Der er ingen tvivl om, at på længere sigt så vil stordriftsfordelene i skyen gøre, at det vil være væsentligt billigere at have en cloudbaseret mailbox frem for at have en mailbox kørende inden for virksomhedens egne vægge," siger den europæiske IBM-chef.

Lige nu og her anser han dog, at et mail-setup med eksempelvis en lokal Domino-server i virksomhedens eget serverrum er fuldt ud konkurrencedygtigt med en postkasse i skyen.

"Men efterhånden som cloud-løsningerne vokser i volumen, så bliver stordriftsfordelene mere evidente, hvilket selvfølgelig udvikler sig til lavere marginalomkostninger per bruger," spår Uffe Sørensen.

Notes er en vækstmotor

For at imødekomme den allerede igangværende cloud-udvikling opgraderer IBM også sin egen cloudløsning med de kommende Notes- og Dominoprodukter.

De vil dog i første omgang blive sendt på markedet i beta-versioner, mens de rigtige produkter kommer i første kvartal af 2013.

Notes-mailsystemet blev en del af IBM, da selskabet købte Lotus Development Corporation for godt 20 milliarder kroner i 1995.

Uffe Sørensen fortæller, at flagskibsproduktet Lotus Notes lige siden opkøbet har genereret vækst, selvom IBM ikke længere kan konstatere fordoblinger i salget af Notes-programmet, som det var tilfældet i slutningen af 1990'erne og i starten af det nye årtusinde.

I den kommende Notes version 9.0 sløjfer IBM næsten helt sit Lotus-brand, og det kan du læse mere om her

Læs også:

IBM vil forære dig gratis udgave af den nye Notes

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

Microsoft på strandhugst hos Lotus Notes-brugerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft ser ud til at have stoppet udviklingen af Windows 10X - er blevet lagt på hylden
Microsoft har stoppet udviklingen af Windows 10X, som dermed ikke står til at blive lanceret i år alligevel.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.