Artikel top billede

Disse it-kendisser skal sikre Danmarks digitale fremtid

Flere kendte it-personligheder er med på holdet, der skal sikre, at Danmark bliver et bedre it-land.

S-R-SF-regeringen har i dag officielt udpeget Microsofts tidligere danske landedirektør Jørgen Bardenfleth som formand for sit IKT- og digitale vækstteam.

Jørgen Bardenfleth sidder i dag i en stilling som strategidirektør i Microsoft International og er samtidig formand for it-brancheforeningen IT-Branchen.

Derudover har han også erfaring fra et hav af offentlige råd og nævn.

Give it-råd til regeringen

Microsoft-direktøren skal som formand for regeringens helt nye IKT-vækstteam komme med anbefalinger til regeringen, hvordan Danmark understøtter et stærkt IKT-erhverv i Danmark.

Samtidig skal teamet også give råd om, hvordan danske virksomheder kan øge deres muligheder gennem øget brug af digitalisering til at styrke deres konkurrenceevne og vækst.

Første møde i vækstteamet sker i februar næste år, og det er så meningen, at det skal give konkrete råd til regeringen efter sommerferien 2013.

Det skriver Erhvervs- og Vækstministeriet på sin hjemmeside

Kræver særlig indsats

Ministeriet skriver i sin pressemeddelelse, at i 2010 udgjorde Danmarks digitale økonomi 5,8 procent af landets samlede BNP, og det kræver en fortsat udnyttelse af Danmarks styrker indenfor ikt-fagene og digitaliseringen i den globale konkurrence.

Det kræver en særlig indsats, hvilket er baggrunden for, at regeringen i lighed med en lang række andre industriområder har udpeget et digitalt vækstteam.

Udover Jørgen Bardenfleth i formandsstolen kommer det digitale vækstteam til at bestå af 11 andre personer, hvoraf flere har været med på den danske it-scene i mange år.

Sådan bliver holdet

Hele vækstteamet for IKT- og digitalisering ser således ud:

Formand:
- Jørgen Bardenfleth, Strategy Director Microsoft International

Menige medlemmer:
- Michael Holm, President and CEO Systematic A/S
- Carsten Dilling, adm. direktør TDC
- Thomas Madsen-Mygdahl, medstifter af bl.a. Podio
- Henrik Reif Andersen, CEO Configit
- Mette Lykke, stifter af Endomondo
- Pia Rybenfeldt, CEO CapGemini Danmark
- Anders Jensen, direktør for Banking Denmark Nordea
- Helle Rootzen, institutdirektør DTU Informatik
- Ejvind Jørgensen, Director, Markets and Clients, Rambøll Management Consulting
- Simon Thøgern, medlem af bestyrelsen for Københavns Erhvervsakademi
- Betina Hagerup, direktør Erhvervsstyrelsen

Kilde: Erhvervs- og Vækstministeriet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.