Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

CSC siet fra til milliardkontrakt på danske hospitaler

Et kæmpe sundhedssystem var for stor en mundfuld for it-leverandøren CSC, som blev vraget allerede inden prækvalifikationen. Læs begrundelsen her.

Den amerikanske it-gigant CSC er ikke med ved forhandlingsbordet til næste år, når Region Hovedstaden og Region Sjælland skal finde den endelige leverandør til sin kommende sundhedsplatform.

For CSC røg sammen med CompuGroup og Chipsoft i svinget i prækvalifikationen til de to regioners fælles sundhedsplatform, som forventes at have en værdi af en lille milliard kroner.

"Vi har kigget på store, lignende systemer, der beviseligt kører andre steder. Så selvom CSC var egnet bedømt på funktionaliteten og organisatorisk med hensyn til at forestå implementeringen, var selskabets referencer på lignede kørende systemer mindre og mindre dækkende end de prækvalificerede leverandørers referencer."

Det forklarer sektionsleder fra Region Hovedstadens IMT (It, Medico og Telefoni), Claus Balslev, der sidder som programchef for sundhedsplatformen.

Han nævner, at Compugroup blev siet fra af samme årsag, mens Chipsoft er blevet fravalgt på grund af juridiske teknikaliteter i sit udbudsmateriale.

I dag har CSC store sundhedssystemer kørende i blandt andet USA og England, men ingen af disse systemer egnede sig åbenbart som referencer for de to regioners kommende sundhedsplatform.

Disse fem kæmper om milliard-ordre

Som Computerworld tidligere har skrevet, er der nu fem leverandører tilbage i spillet om den store kontrakt, hvor Region H formentlig skyder et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet.

Samtidig forventes det, at Region Sjælland spæder til med omkring 242 millioner kroner over en treårig periode, som det tager at gøre systemet helt færdigt.

Det drejer sig om IBM, der står sammen med underleverandøren Systematic, som har leveret et tilsvarende system til Region Midtjylland.

Dernæst er det Siemens Healthcare, som er gået sammen med underleverandørerne KMD og Atos om at få fingrene i kontrakten.

Også Epic er sammen sin underleverandør NNIT med i kampen, hvilket også er tilfældet med Cerner Ireland og underleverandøren Logica samt Cambio Healthcare Systems, som stiller op med Netcompany som sin underleverandør.

Det forventes, at kontraktunderskrivelsen sker til næste år, hvorefter hele systemet er planlagt til at stå helt færdigt i 2016 som afløser til en hel række af kliniske systemer, som regionerne opererer med i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere