Artikel top billede

CSC siet fra til milliardkontrakt på danske hospitaler

Et kæmpe sundhedssystem var for stor en mundfuld for it-leverandøren CSC, som blev vraget allerede inden prækvalifikationen. Læs begrundelsen her.

Den amerikanske it-gigant CSC er ikke med ved forhandlingsbordet til næste år, når Region Hovedstaden og Region Sjælland skal finde den endelige leverandør til sin kommende sundhedsplatform.

For CSC røg sammen med CompuGroup og Chipsoft i svinget i prækvalifikationen til de to regioners fælles sundhedsplatform, som forventes at have en værdi af en lille milliard kroner.

"Vi har kigget på store, lignende systemer, der beviseligt kører andre steder. Så selvom CSC var egnet bedømt på funktionaliteten og organisatorisk med hensyn til at forestå implementeringen, var selskabets referencer på lignede kørende systemer mindre og mindre dækkende end de prækvalificerede leverandørers referencer."

Det forklarer sektionsleder fra Region Hovedstadens IMT (It, Medico og Telefoni), Claus Balslev, der sidder som programchef for sundhedsplatformen.

Han nævner, at Compugroup blev siet fra af samme årsag, mens Chipsoft er blevet fravalgt på grund af juridiske teknikaliteter i sit udbudsmateriale.

I dag har CSC store sundhedssystemer kørende i blandt andet USA og England, men ingen af disse systemer egnede sig åbenbart som referencer for de to regioners kommende sundhedsplatform.

Disse fem kæmper om milliard-ordre

Som Computerworld tidligere har skrevet, er der nu fem leverandører tilbage i spillet om den store kontrakt, hvor Region H formentlig skyder et sted mellem 600 millioner og 700 millioner kroner i projektet.

Samtidig forventes det, at Region Sjælland spæder til med omkring 242 millioner kroner over en treårig periode, som det tager at gøre systemet helt færdigt.

Det drejer sig om IBM, der står sammen med underleverandøren Systematic, som har leveret et tilsvarende system til Region Midtjylland.

Dernæst er det Siemens Healthcare, som er gået sammen med underleverandørerne KMD og Atos om at få fingrene i kontrakten.

Også Epic er sammen sin underleverandør NNIT med i kampen, hvilket også er tilfældet med Cerner Ireland og underleverandøren Logica samt Cambio Healthcare Systems, som stiller op med Netcompany som sin underleverandør.

Det forventes, at kontraktunderskrivelsen sker til næste år, hvorefter hele systemet er planlagt til at stå helt færdigt i 2016 som afløser til en hel række af kliniske systemer, som regionerne opererer med i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.