Artikel top billede

It-direktør dropper Lotus Notes til 50.000 brugere

It-direktør skifter IBM's Lotus Notes ud med en konkurrerende løsning. Få forklaringen her.

Læs også:

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

B&O: Sådan droppede vi Notes og gik i skyen

Det svenske amt Västra Götaland, der dækker over 49 kommuner, vælger nu at go all-in med Microsoft-produkter.

Det betyder et farvel Lotus Notes fra IBM, skriver vores søstermedie Computersweden.

"Vi kigger på hele vores miljø, på hvordan vi håndterer vores pc'er, identitetshåndtering, kryptering, hvordan vi patcher og lignende, " fortæller it-direktør i Västra Götaland, Göran Ejbyfeldt.

Han fortæller også, at han har store forventninger til, hvordan blandt andet Lync kan bruges til videomøder, ligesom også mail-delen nu skal hedde Outlook/Exchange.

Computersweden skriver, at regionen i alt har 50.000 ansatte, der kommer til at mærke skiftet på forskellige måder.

"Vi ønsker et effektivt miljø i stedet for at arbejde med flere forskellige værktøjer, som det er tilfældet i dag," lyder det fra it-direktøren, der også har forventninger til, at det bliver nemmere at samarbejde med eksempelvis Skåne, der har et lignende it-miljø.

Her ligger et stort potentiale

Arbejdet med at skifte fra det gamle it-miljø til det nye finder sted over det næste halve år. Business casen er ikke helt let at gøre op, ifølge Computersweden.

Det skyldes, at Västra Götaland allerede anvender en del Microsoft-produkter. På sigt forventer Göran Ejbyfeldt dog at spare penge, og at effektiviteten kan øges.

Det skyldes ikke mindst de nye muligheder for at holde web- og video-konferencer.

"Her ligger et meget stort potentiale for at øge effektiviteten, og derfor starter vi udrulningen allerede om to-tre måneder," fortæller han til vores svenske kolleger.

Microsoft stjæler IBM-kunder

Også her i Danmark har IBM svært ved at fastholde Notes-kunderne.

Som vi skrev for nylig, så er IBM gået fra en e-mail-markedsandel på 36 procent i 2008 til 27,5 procent i 2011. Samtidig har Microsoft bevæget sig fra 48 procent til over 58 procent i samme periode.

"Tallene indikerer, at mange firmaer skifter til Microsofts produkter, når de sender Notes på pension. Det kan blandt andet skyldes, at Notes er en langt bredere platform, der kan udvikles applikationer til," vurderede IDC-analytiker Anders Elbak.

"I dag vælger mange virksomheder at køre de tidligere Notes-applikationer som selvstændige løsninger, hvilket gør det nemmere at skifte til en ny platform, som eksempelvis Exchange."

Læs også:

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

B&O: Sådan droppede vi Notes og gik i skyen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.