Artikel top billede

It-direktør dropper Lotus Notes til 50.000 brugere

It-direktør skifter IBM's Lotus Notes ud med en konkurrerende løsning. Få forklaringen her.

Læs også:

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

B&O: Sådan droppede vi Notes og gik i skyen

Det svenske amt Västra Götaland, der dækker over 49 kommuner, vælger nu at go all-in med Microsoft-produkter.

Det betyder et farvel Lotus Notes fra IBM, skriver vores søstermedie Computersweden.

"Vi kigger på hele vores miljø, på hvordan vi håndterer vores pc'er, identitetshåndtering, kryptering, hvordan vi patcher og lignende, " fortæller it-direktør i Västra Götaland, Göran Ejbyfeldt.

Han fortæller også, at han har store forventninger til, hvordan blandt andet Lync kan bruges til videomøder, ligesom også mail-delen nu skal hedde Outlook/Exchange.

Computersweden skriver, at regionen i alt har 50.000 ansatte, der kommer til at mærke skiftet på forskellige måder.

"Vi ønsker et effektivt miljø i stedet for at arbejde med flere forskellige værktøjer, som det er tilfældet i dag," lyder det fra it-direktøren, der også har forventninger til, at det bliver nemmere at samarbejde med eksempelvis Skåne, der har et lignende it-miljø.

Her ligger et stort potentiale

Arbejdet med at skifte fra det gamle it-miljø til det nye finder sted over det næste halve år. Business casen er ikke helt let at gøre op, ifølge Computersweden.

Det skyldes, at Västra Götaland allerede anvender en del Microsoft-produkter. På sigt forventer Göran Ejbyfeldt dog at spare penge, og at effektiviteten kan øges.

Det skyldes ikke mindst de nye muligheder for at holde web- og video-konferencer.

"Her ligger et meget stort potentiale for at øge effektiviteten, og derfor starter vi udrulningen allerede om to-tre måneder," fortæller han til vores svenske kolleger.

Microsoft stjæler IBM-kunder

Også her i Danmark har IBM svært ved at fastholde Notes-kunderne.

Som vi skrev for nylig, så er IBM gået fra en e-mail-markedsandel på 36 procent i 2008 til 27,5 procent i 2011. Samtidig har Microsoft bevæget sig fra 48 procent til over 58 procent i samme periode.

"Tallene indikerer, at mange firmaer skifter til Microsofts produkter, når de sender Notes på pension. Det kan blandt andet skyldes, at Notes er en langt bredere platform, der kan udvikles applikationer til," vurderede IDC-analytiker Anders Elbak.

"I dag vælger mange virksomheder at køre de tidligere Notes-applikationer som selvstændige løsninger, hvilket gør det nemmere at skifte til en ny platform, som eksempelvis Exchange."

Læs også:

Derfor løber Microsoft med IBM's Notes-kunder

B&O: Sådan droppede vi Notes og gik i skyen
IT-JOB

Sentia Denmark A/S

Infrastructure Engineer

Netcompany A/S

Senior Architect

Saab Danmark A/S

System Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere