Artikel top billede

Dugfriske pc-tal afslører: Sådan sælger Windows 8

Helt nye tal fra pc-markedet viser, hvilken effekt Microsofts Windows 8 har haft på de hårdt pressede pc-producenter.

Læs også:

Microsoft-aktien nedgraderet på grund af Windows 8

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Selvom Microsofts Windows 8 blev sendt på markedet under stor ståhej den 26. oktober sidste år, var fjerde kvartal ikke specielt opløftende for de i forvejen hårdt pressede pc-producenter.

Helt nye tal fra både Gartner og IDC afslører, hvilken effekt det meget omtalte Microsoft-styresystem har haft indtil videre. 

I alt blev der sendt 90 millioner pc'er af sted fra producenterne i fjerde kvartal, hvilket er et fald på 4,9 procent i forhold til samme kvartal året før, skriver Gartner.

Konkret peger analysefirmaet på, at det er forbrugernes sult efter tablet-pc'er, der rammer salget af de traditionelle pc'er.

Det har vist sig, at mange forbrugere ikke vælger både en almindelig pc og en tablet-pc, men derimod kun en tablet og så i stedet har en fælles pc, som man deler i husholdningen.

"Der vil være nogle forbrugere, der vil beholde begge dele, men vi tror, at det vil være undtagelsen og ikke normen," skriver Gartner blandt andet.

Ingen Windows 8-magi

Samtidig kunne lanceringen af Windows 8 ikke stoppe denne trend, meddeler analysefirmaet:

"Lanceringen af Windows 8 havde ikke nogen signifikant indflydelse på pc-forsendelserne i fjerde kvartal."

Udviklingen på pc-markedet er stort set den samme, hvis man ser på de nye tal fra IDC.

"Selvom kvartalet markerede begyndelsen på noget helt nyt for pc-industrien med lanceringen af Windows 8, ændrede det ikke hurtigt den sløve pc-efterspørgsel, og pc-markedet fortsatte med at indtage bagsædet i forhold til konkurrerende enheder og vedblivende økonomiske bekymringer."

I sidste uge valgt finanshuset Morgan Stanley at nedgradere anbefalingen til Microsoft-aktien på grund af Windows 8.

Det svage pc-marked vil ikke alene skade Windows 8-salget, men også den nye version af Office-pakken, lød det blandt andet fra Morgan Stanley.

Her er pc-vinderne og -taberne

Ser man på udviklingen på pc-markedet i hele 2012, viser de foreløbige tal fra Gartner, at det fortsat er HP, der er verdens største pc-producent med en markedsandel på 16 procent.

HP's markedsandel faldt dog 6,7 procent fra 2011 til 2012, og den nærmeste konkurrent, Lenovo, øgede samtidig sin markedsandel, så selskabet nu ligger på en andenplads med 14,8 procent af markedet.

Dell oplevede et fald på mere end 12 procent i året, der gik, og ligger nu på tredjepladsen med 10,7 procent, skarpt forfulgt af Acer med 10,4 procent.

Hos IDC ser udviklingen over det seneste år således ud:

Læs også:

Microsoft-aktien nedgraderet på grund af Windows 8

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere