Artikel top billede

Dugfriske pc-tal afslører: Sådan sælger Windows 8

Helt nye tal fra pc-markedet viser, hvilken effekt Microsofts Windows 8 har haft på de hårdt pressede pc-producenter.

Læs også:

Microsoft-aktien nedgraderet på grund af Windows 8

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Selvom Microsofts Windows 8 blev sendt på markedet under stor ståhej den 26. oktober sidste år, var fjerde kvartal ikke specielt opløftende for de i forvejen hårdt pressede pc-producenter.

Helt nye tal fra både Gartner og IDC afslører, hvilken effekt det meget omtalte Microsoft-styresystem har haft indtil videre. 

I alt blev der sendt 90 millioner pc'er af sted fra producenterne i fjerde kvartal, hvilket er et fald på 4,9 procent i forhold til samme kvartal året før, skriver Gartner.

Konkret peger analysefirmaet på, at det er forbrugernes sult efter tablet-pc'er, der rammer salget af de traditionelle pc'er.

Det har vist sig, at mange forbrugere ikke vælger både en almindelig pc og en tablet-pc, men derimod kun en tablet og så i stedet har en fælles pc, som man deler i husholdningen.

"Der vil være nogle forbrugere, der vil beholde begge dele, men vi tror, at det vil være undtagelsen og ikke normen," skriver Gartner blandt andet.

Ingen Windows 8-magi

Samtidig kunne lanceringen af Windows 8 ikke stoppe denne trend, meddeler analysefirmaet:

"Lanceringen af Windows 8 havde ikke nogen signifikant indflydelse på pc-forsendelserne i fjerde kvartal."

Udviklingen på pc-markedet er stort set den samme, hvis man ser på de nye tal fra IDC.

"Selvom kvartalet markerede begyndelsen på noget helt nyt for pc-industrien med lanceringen af Windows 8, ændrede det ikke hurtigt den sløve pc-efterspørgsel, og pc-markedet fortsatte med at indtage bagsædet i forhold til konkurrerende enheder og vedblivende økonomiske bekymringer."

I sidste uge valgt finanshuset Morgan Stanley at nedgradere anbefalingen til Microsoft-aktien på grund af Windows 8.

Det svage pc-marked vil ikke alene skade Windows 8-salget, men også den nye version af Office-pakken, lød det blandt andet fra Morgan Stanley.

Her er pc-vinderne og -taberne

Ser man på udviklingen på pc-markedet i hele 2012, viser de foreløbige tal fra Gartner, at det fortsat er HP, der er verdens største pc-producent med en markedsandel på 16 procent.

HP's markedsandel faldt dog 6,7 procent fra 2011 til 2012, og den nærmeste konkurrent, Lenovo, øgede samtidig sin markedsandel, så selskabet nu ligger på en andenplads med 14,8 procent af markedet.

Dell oplevede et fald på mere end 12 procent i året, der gik, og ligger nu på tredjepladsen med 10,7 procent, skarpt forfulgt af Acer med 10,4 procent.

Hos IDC ser udviklingen over det seneste år således ud:

Læs også:

Microsoft-aktien nedgraderet på grund af Windows 8

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.