Artikel top billede

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere

Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Dell er angiveligt i forhandlinger med to kapitalfonde om nyt ejerskab, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det drejer sig om de to kapitalfonde TPG Capital og Silver Lake. En aftale kan være på trapperne ganske snart, hedder det.

Ifølge Bloomberg er akilleshælen de to kapitalfondes pengetanke, som kan vise sig at være for små til at kunne løfte et køb af Dell.

Ligeledes overvejer TPG Capital og Silver Lake nøje, hvordan et muligt køb af Dell kan føre til en lukrativ exit om nogle år.

Ifølge Bloomberg er adskillige stor-banker blevet kontaktet med henblik på at drøfte finansieringsmuligheder i den seneste tid.

Dell havde i sidste uge en formel markedsværdi på 18,9 milliarder dollar - omkring 106 milliarder kroner.

For Dell er ideen med at lade sig afnotere fra børsen og overtage af de to kapitalfonde, at det kan sætte ekstra skub i selskabets behov for vækst.

Fordele ved privat ejerskab

Med et privat ejerskab kan Dell samtidig slippe for at bruge kræfter på at leve op til de relativt mange offentligheds-krav, som et børsnoteret selskab er underlagt.

Dell har i de seneste år været i gang med en større transformation mod at blive service-leverandør. Det er en voldsom transformation, der har sat selskabets omsætning under pres, mens aktien har været relativt stillestående.

Du kan læse mere om den store transformation her: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Aktiemarkedet har taget særdeles godt imod rygterne. Dell-aktien er således steget hele 13 procent, efter Bloomberg bragte opkøbsrygtet til torvs.

Det gør, at topchef og stifter Michael Dell i stigende omfang bliver mødt af vækstkrav fra aktionærerne.

Læs også:

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere