Artikel top billede

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere

Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Dell er angiveligt i forhandlinger med to kapitalfonde om nyt ejerskab, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det drejer sig om de to kapitalfonde TPG Capital og Silver Lake. En aftale kan være på trapperne ganske snart, hedder det.

Ifølge Bloomberg er akilleshælen de to kapitalfondes pengetanke, som kan vise sig at være for små til at kunne løfte et køb af Dell.

Ligeledes overvejer TPG Capital og Silver Lake nøje, hvordan et muligt køb af Dell kan føre til en lukrativ exit om nogle år.

Ifølge Bloomberg er adskillige stor-banker blevet kontaktet med henblik på at drøfte finansieringsmuligheder i den seneste tid.

Dell havde i sidste uge en formel markedsværdi på 18,9 milliarder dollar - omkring 106 milliarder kroner.

For Dell er ideen med at lade sig afnotere fra børsen og overtage af de to kapitalfonde, at det kan sætte ekstra skub i selskabets behov for vækst.

Fordele ved privat ejerskab

Med et privat ejerskab kan Dell samtidig slippe for at bruge kræfter på at leve op til de relativt mange offentligheds-krav, som et børsnoteret selskab er underlagt.

Dell har i de seneste år været i gang med en større transformation mod at blive service-leverandør. Det er en voldsom transformation, der har sat selskabets omsætning under pres, mens aktien har været relativt stillestående.

Du kan læse mere om den store transformation her: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Aktiemarkedet har taget særdeles godt imod rygterne. Dell-aktien er således steget hele 13 procent, efter Bloomberg bragte opkøbsrygtet til torvs.

Det gør, at topchef og stifter Michael Dell i stigende omfang bliver mødt af vækstkrav fra aktionærerne.

Læs også:

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere