Artikel top billede

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere

Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Dell er angiveligt i forhandlinger med to kapitalfonde om nyt ejerskab, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det drejer sig om de to kapitalfonde TPG Capital og Silver Lake. En aftale kan være på trapperne ganske snart, hedder det.

Ifølge Bloomberg er akilleshælen de to kapitalfondes pengetanke, som kan vise sig at være for små til at kunne løfte et køb af Dell.

Ligeledes overvejer TPG Capital og Silver Lake nøje, hvordan et muligt køb af Dell kan føre til en lukrativ exit om nogle år.

Ifølge Bloomberg er adskillige stor-banker blevet kontaktet med henblik på at drøfte finansieringsmuligheder i den seneste tid.

Dell havde i sidste uge en formel markedsværdi på 18,9 milliarder dollar - omkring 106 milliarder kroner.

For Dell er ideen med at lade sig afnotere fra børsen og overtage af de to kapitalfonde, at det kan sætte ekstra skub i selskabets behov for vækst.

Fordele ved privat ejerskab

Med et privat ejerskab kan Dell samtidig slippe for at bruge kræfter på at leve op til de relativt mange offentligheds-krav, som et børsnoteret selskab er underlagt.

Dell har i de seneste år været i gang med en større transformation mod at blive service-leverandør. Det er en voldsom transformation, der har sat selskabets omsætning under pres, mens aktien har været relativt stillestående.

Du kan læse mere om den store transformation her: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Aktiemarkedet har taget særdeles godt imod rygterne. Dell-aktien er således steget hele 13 procent, efter Bloomberg bragte opkøbsrygtet til torvs.

Det gør, at topchef og stifter Michael Dell i stigende omfang bliver mødt af vækstkrav fra aktionærerne.

Læs også:

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.