Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere

Dell forhandler med to købere om et salg af selskabet.

Dell er angiveligt i forhandlinger med to kapitalfonde om nyt ejerskab, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Det drejer sig om de to kapitalfonde TPG Capital og Silver Lake. En aftale kan være på trapperne ganske snart, hedder det.

Ifølge Bloomberg er akilleshælen de to kapitalfondes pengetanke, som kan vise sig at være for små til at kunne løfte et køb af Dell.

Ligeledes overvejer TPG Capital og Silver Lake nøje, hvordan et muligt køb af Dell kan føre til en lukrativ exit om nogle år.

Ifølge Bloomberg er adskillige stor-banker blevet kontaktet med henblik på at drøfte finansieringsmuligheder i den seneste tid.

Dell havde i sidste uge en formel markedsværdi på 18,9 milliarder dollar - omkring 106 milliarder kroner.

For Dell er ideen med at lade sig afnotere fra børsen og overtage af de to kapitalfonde, at det kan sætte ekstra skub i selskabets behov for vækst.

Fordele ved privat ejerskab

Med et privat ejerskab kan Dell samtidig slippe for at bruge kræfter på at leve op til de relativt mange offentligheds-krav, som et børsnoteret selskab er underlagt.

Dell har i de seneste år været i gang med en større transformation mod at blive service-leverandør. Det er en voldsom transformation, der har sat selskabets omsætning under pres, mens aktien har været relativt stillestående.

Du kan læse mere om den store transformation her: Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.

Aktiemarkedet har taget særdeles godt imod rygterne. Dell-aktien er således steget hele 13 procent, efter Bloomberg bragte opkøbsrygtet til torvs.

Det gør, at topchef og stifter Michael Dell i stigende omfang bliver mødt af vækstkrav fra aktionærerne.

Læs også:

Pc-salg styrtdykker dramatisk for Dell.

Dell vil skære milliarder af sine omkostninger.

Mød Michael Dell: Manden i spidsen for det hele.

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere