Artikel top billede

Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Windows 8 har indbygget antivirus-software, men ifølge en test er Microsofts egen løsning slet ikke god nok. Se test-resultaterne her.

Læs også:

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Computerworld News Service: Med lanceringen af Windows 8 sidst i oktober 2012 har der været stort fokus på sikkerheden både i Microsofts egne rækker og hos eksterne sikkerhedseksperter.

En ny test viser, at Windows 8 lader 15 af de 100 mest udbredte former for malware slippe igennem forsvaret, selvom Microsofts eget indbyggede antivirusprogram er slået til.

Det er ikke godt nok, lyder det fra topchef Janus R. Nielsen fra sikkerhedssoftware-leverandøren MYSecurityCenter. Han tror, der er en stor risiko for, at Windows 8 bliver et af hackernes yndlingsmål i 2013.

Det store mål i 2013

Den prognose ligger på linje med konklusionerne fra det amerikanske sikkerhedsfirma Websense Security Labs, der i sin rapport 2013 Security Predictions advarer om, at Windows 8 i år vil være mål for datakriminelle.

"Microsofts arbejde med at skabe en ekstremt udviklervenlig platform vil blive taget vel imod af det data-kriminelle miljø, og sårbarheder vil blive udnyttet," skriver Websense.

"Windows 8 vil blive langt mere populært i løbet af året, da mange Windows 7-brugere vil opgradere til den nye platform og købe nye computere med Windows 8 præinstalleret. Hvad angår markedsandele, så vil det være en rigtig god forretning for svindlere at satse på Windows 8."

"Og i kombination med et skuffende sikkerhedsniveau, er der god grund til at udvise forsigtighed," advarer Nielsen.

Det viser Windows 8-testen

Han henviser til en test foretaget af antivirus-producenten Bitdefender, som i flere år er blevet kåret til at have verdens bedste antivirus-teknologi af den uafhængige testorganisation AV-Test.org. 

I Bitdefenders kontrollerede test af sikkerheden i Windows 8 blev det nye styresystem med (Windows Defender slået til) udsat for 385 af de mest udbredte former for malware fra de sidste seks måneder.

Resultaterne viser, at 15 procent af malwaren slipper igennem den indbyggede antivirus-software. Denne malware var i stand til at oprette bagdøre til systemet, aflure tastetryk og stjæle fortrolige oplysninger fra onlinespil.

MYSecurityCenter anvender BitDefenders teknologi i sine antivirus-produkter, så det skal nævnes, at virksomheden har en klar økonomisk interesse i at promovere BitDefender og generelt fremhæve behovet for et sikkerhedsprodukt fra en tredjepart. 

"Med lanceringen af Windows 8 er det første gang, Microsoft har opgraderet sit indbyggede spywarefilter, Windows Defender, til et antivirusprogram. Men jeg er overrasket over den relativt lave opdagelsesrate."

"Det er klart, at den indbyggede sikkerhedssoftware i Windows 8 er bedre end ingenting, men det kan let give en falsk tryghedsfornemmelse, hvis man tror, at Windows 8 beskytter 100 procent effektivt mod malware." 

"Det er der ikke noget antivirusprogram, der gør, men nogle programmer er mere effektive end andre, og at 15 procent slipper igennem, er for stor en andel til, at man bør føle sig tryg. Jeg mener, at det er for risikabelt at bruge Windows 8 uden en alternativ sikkerhedsløsning," kommenterer han.

Herudover tilføjer han, at man bør sikre sig, at man ikke har to antivirusprogrammer kørende samtidigt, da de kan være i konflikt med hinanden.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere


Sådan forsvarer du dig effektivt mod Ransomware

Mange danske virksomheder været ramt af succesfulde ransomware-angreb i det seneste års tid, hvor hackere formår at indsnige kode i systemerne, som de anvender til at blokere for organisationens data. På denne konference får du derfor overblik over en række muligheder for at modstå ransomware-angreb - og komme videre når de sker.

16. december 2021 | Læs mere