Artikel top billede

Sikkerhedsfirmaer dumper Microsofts antivirus

Windows 8 har indbygget antivirus-software, men ifølge en test er Microsofts egen løsning slet ikke god nok. Se test-resultaterne her.

Læs også:

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet

Computerworld News Service: Med lanceringen af Windows 8 sidst i oktober 2012 har der været stort fokus på sikkerheden både i Microsofts egne rækker og hos eksterne sikkerhedseksperter.

En ny test viser, at Windows 8 lader 15 af de 100 mest udbredte former for malware slippe igennem forsvaret, selvom Microsofts eget indbyggede antivirusprogram er slået til.

Det er ikke godt nok, lyder det fra topchef Janus R. Nielsen fra sikkerhedssoftware-leverandøren MYSecurityCenter. Han tror, der er en stor risiko for, at Windows 8 bliver et af hackernes yndlingsmål i 2013.

Det store mål i 2013

Den prognose ligger på linje med konklusionerne fra det amerikanske sikkerhedsfirma Websense Security Labs, der i sin rapport 2013 Security Predictions advarer om, at Windows 8 i år vil være mål for datakriminelle.

"Microsofts arbejde med at skabe en ekstremt udviklervenlig platform vil blive taget vel imod af det data-kriminelle miljø, og sårbarheder vil blive udnyttet," skriver Websense.

"Windows 8 vil blive langt mere populært i løbet af året, da mange Windows 7-brugere vil opgradere til den nye platform og købe nye computere med Windows 8 præinstalleret. Hvad angår markedsandele, så vil det være en rigtig god forretning for svindlere at satse på Windows 8."

"Og i kombination med et skuffende sikkerhedsniveau, er der god grund til at udvise forsigtighed," advarer Nielsen.

Det viser Windows 8-testen

Han henviser til en test foretaget af antivirus-producenten Bitdefender, som i flere år er blevet kåret til at have verdens bedste antivirus-teknologi af den uafhængige testorganisation AV-Test.org. 

I Bitdefenders kontrollerede test af sikkerheden i Windows 8 blev det nye styresystem med (Windows Defender slået til) udsat for 385 af de mest udbredte former for malware fra de sidste seks måneder.

Resultaterne viser, at 15 procent af malwaren slipper igennem den indbyggede antivirus-software. Denne malware var i stand til at oprette bagdøre til systemet, aflure tastetryk og stjæle fortrolige oplysninger fra onlinespil.

MYSecurityCenter anvender BitDefenders teknologi i sine antivirus-produkter, så det skal nævnes, at virksomheden har en klar økonomisk interesse i at promovere BitDefender og generelt fremhæve behovet for et sikkerhedsprodukt fra en tredjepart. 

"Med lanceringen af Windows 8 er det første gang, Microsoft har opgraderet sit indbyggede spywarefilter, Windows Defender, til et antivirusprogram. Men jeg er overrasket over den relativt lave opdagelsesrate."

"Det er klart, at den indbyggede sikkerhedssoftware i Windows 8 er bedre end ingenting, men det kan let give en falsk tryghedsfornemmelse, hvis man tror, at Windows 8 beskytter 100 procent effektivt mod malware." 

"Det er der ikke noget antivirusprogram, der gør, men nogle programmer er mere effektive end andre, og at 15 procent slipper igennem, er for stor en andel til, at man bør føle sig tryg. Jeg mener, at det er for risikabelt at bruge Windows 8 uden en alternativ sikkerhedsløsning," kommenterer han.

Herudover tilføjer han, at man bør sikre sig, at man ikke har to antivirusprogrammer kørende samtidigt, da de kan være i konflikt med hinanden.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Så lidt fylder Windows 8 efter to måneder på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere