Artikel top billede

"Windows 8-pc'er er de bedste pc'er nogensinde," forklarede Steve Ballmer sent torsdag i New York City. (Foto: Jason DeCrow)

Video og billeder: Storslået lancering af Windows 8

Der blev ikke sparet på de store, flotte ord, da Windows 8 blev frigivet til masserne. Se det hele i billeder og video her.

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret

Så kom dagen, hvor Microsofts nye Windows 8 blev præsenteret over hele verden med pomp og pragt.

Både Microsoft og it-industrien som sådan er dybt afhængige af, at Windows 8 bliver en succes, og man fornemmede da også tydeligt under præsentationen, at der er der usædvanligt meget på spil.

"Det er en virkelig en spændende dag," lød det fra Steve Ballmer ved præsentation i New York City.

"Det, du har set og hørt, bør ikke efterlade nogen tvivl om, at Windows 8 smadrer opfattelser af, hvad en pc i virkeligheden er i dag. Vi har i sandhed genopfundet Windows og sparket gang i en ny æra for Microsoft og for vores kunder," sagde Microsoft-topchefen.

Sådan er Windows 8 anderledes

Han lagde meget vægt på, at Windows 8 og RT er bygget til en verden, hvor nettet er omdrejningspunktet for hele vores digitale liv.

Log ind med din Microsoft-konto fra en helt vilkårlig Windows-pc, og alt dit indhold og alle dine kontakter vil være der, lød budskabet.

Samtidig er mange af de nye pc'er bygget til touch-navigation, og sammen med det nye Windows vil det hæve barren for brugeroplevelsen ganske betragteligt, mener Microsoft.

"Windows 8-pc'er er de bedste pc'er nogensinde," forklarede Steve Ballmer sent torsdag i New York City.

Ikke alle vilde med Windows 8

Der har været meget delte meninger om, hvorvidt Microsofts beslutninger er de rigtige.

Som vi har skrevet, tyder alt på, at it-cheferne er noget tilbageholdende med at kaste sig over Windows 8. Holdningerne til denne meget anderledes version er da også delte blandt de it-ansvarlige.

Samtidig er der dog bred enighed om, at Microsoft er nødt til at forny Windows i en tid, hvor de traditionelle pc'er i stigende grad møder konkurrence fra smartphones og tablet-pc'er.

"Det er en risiko, Microsoft må løbe, for at forblive relevant i en verden, hvor mobile enheder med moderne oplevelser bliver normen," har det lydt fra analysefirmaet Gartner.

"Det er starten på en ny æra for Microsoft - RT-æraen - der kommer efter NT-æraen, der begyndte i 1993 og først nu begynder at klinge af. Microsoft-æraer har en tendens til at vare i 20 år, så den underliggende teknologi i Windows 8 vil vare i lang, lang tid."

Se præsentationen på video her:

Læs også:

Windows' skæbnedag: Hele it-verdenen holder vejret




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere