Nyt kodeords-trick: Sådan hæver du sikkerheden markant

Du har måske allerede styr på, at navne, fødselsdatoer, telefonnumre eller 1234 er usikre passwords. Her er løsningen.

Læs også: 

Her er de 25 mest usikre kodeord

Her er it-eksperternes hemmelige passwords

Disse kodeord vil du bare ikke have udstillet

Det nyeste trick i skuffen med hensyn til at sikre dine passwords er faktisk meget simpelt og let at gå til. 

Du skal bare glemme alt om stavning, når du laver dit næste kodeord. 

Det er i hvert fald, hvad forskere ved Carnegie Mellon University har fundet ud af. 

Holdet har udviklet en algoritme, der kan knække lange passwords, der anvender grammatisk korrekte sætninger, også selvom sætningerne er adskilt af numre eller symboler.

Det skriver Newscientist.com.

Sætter ordene sammen i sætninger
Omkring 10 procent af de lange passwords, som holdet testede, blev knækket ved hjælp af denne grammatiske metode. 

Og det særlige ved algoritmen er netop evnen til at sætte ord sammen i grammatiske korrekte sætninger.

"Mens andre programmer gætter ud fra hvert ord i en database, som for eksempel 'katkat', 'katstak' eller bare 'kat', kombinerer de ikke flere ord eller sætninger, der er grammatisk korrekte, såsom 'jeghar3katte'," skriver Newscientist.com.

Holdet bag algoritmen vil fremlægge sine resultater i næste måned ved en konference om data- og applikations-sikkerhed i San Antonio. 

God passwordskik
Skal du alligevel skifte dit password i dag, er det dog ikke kun grammatikken, der er væsentlig. 

Et klassisk råd er for eksempel ikke at anvende samme password til forskellige tjenester, mens det også klart må frarådes at anvende de mest almindelige og populære kodeord.

For en god ordens skyld er de tre mest benyttede passwords 'password', '123456' og '12345678'.

Dem bør du i hvert fald holde dig fra, hvis du ikke vil lade din virtuelle hoveddør stå på vid gab. 

Se hele top 25-listen over de mest almindelige kodeord her.

Læs også: 

Her er de 25 mest usikre kodeord

Her er it-eksperternes hemmelige passwords

Disse kodeord vil du bare ikke have udstillet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.