Artikel top billede

Så vildt vil Intel investere i helt bestemte it-områder

Intel har faldende indtægter, men storsatser alligevel på nye forretningsområder. Læs her, hvor og hvor meget chip-giganten er klar til at investere.

Læs også:

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig

Chipfabrikanten intel har måske ikke haft de bedste kvartal-regnskaber i 2012, hvor selskabet for tredje kvartal i træk har måttet æde et faldende salg.

Med et salg på godt 75 milliarder kroner faldt indtægterne til "blot" 13,8 milliarder kroner i fjerde kvartal af selskabets regnskabsår.

Her får  det nedadgående pc-marked skylden for et dyk på 27 procent i selskabets seneste tre måneder sammenlignet med sidste år ved denne tid.

Alligevel tøver selskabet ikke med at pumpe store midler ind i nye anlæg, forskning og udvikling, hvor Intel vil investere godt 70 milliarder kroner i 2013.

Det skriver Bloomberg

Skal indhente det tabte

70 milliarder kroner svarer nogenlunde til det firdobbelte af, hvad staten, de fem regioner og 98 kommuner bruger på it om året.

De mange milliarder er mere end, hvad iagttagere på forhånd havde forventet, og en stor del af kagen skal bruges på at indhente det forsømte på mobil- og tabletmarkederne.

"Intel kommer helt sikkert bagfra, og markedet er på væk fra selskabet. For virksomheden prøver fortsat på at puste nyt liv i pc-markedet," siger analytiker fra Evercore Partners, Patrick Wang, til Bloomberg.

Intel selv udtaler til avisen, at selskabet har beskedne forventninger til pc-markedet, hvor 80 procent af alle maskiner i dag kører med Intel-processorer.

Satser også på mobiltelefoni

Mens Intel altså er presset på det et pc-marked i fald, så har selskabet også kig på det hastigt voksende smartphone-marked, hvor det forventes, at der kommer langt over en milliarder mobiler til verden i 2013.

Intel er således gået sammen med verdens største mobilfabrikant Samsung om at lancere operativsystemet Tizen, der er der er et Linux-baseret styresystem, som hovedsageligt skal konkurrere med Googles Android.

Den første generation af Tizen-telefoner forventes at se dagens lys i en Samsung-telefon i løbet af 2013.

Læs også:

Intel: Sådan vil vi genopfinde mobility for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.