Artikel top billede

Lang næse til Apple i bitter patentstrid mod Samsung

Retssalsopgøret mellem Apple og Samsung er nu endelig slut, og det endte med en skuffelse til Apple.

Sagaen om Apple versus Samsung i flere retssale overalt på kloden har nu fået sit endelige punktum i en amerikansk ret.

I staten Californien har dommer Lucy Koh besluttet, at Apple ikke får opfyldt sit ønske om at presse sin sydkoreanske ærkerival på smartphone-markedet for yderligere pengesummer.

Apples krav om det store erstatningsbeløb kom, efter verdens rigeste it-selskab sidste år fik medhold i, at Samsung har kopieret Apples iPhone.

Krævede flere milliarder

Samtidig lød æbleselskabets krav på en gode milliard amerikanske dollar - svarende til godt 5,8 milliarder kroner med dagens dollarkurs.

Det beløb var åbenbart ikke nok for Apple, som har krævet knap tre milliarder kroner ekstra.

Men det ønske bliver altså ikke til noget, da dommer Lucy Koh har vurderet, at Samsung ikke har misbrugt Apples patenter på forsætlig vis.

Det skriver ZDNet

Risikerede det tredobbelte 
Med det (måske) allersidste punktum i sagen mellem de to smartphone-selskaber går dommer Lucy Koh også mod juryens dom fra sidste år, der lød på, at Samsung med fuldt overlæg havde kopieret Apples design og misbrugt selskabets patenter.

I alt kunne Samsung have risikeret at skulle punge ud med knap 17 milliarder kroner, hvilket Apple i første omgang krævede for misbruget. Men sydkoreanerne "slap" med seks milliarder kroner.

Til sammenligning menes Samsung at have brugt omkring 133 milliarder kroner på chips i 2012.

Oven på det lange retssalsopgør mellem Samsung og Apple har den californiske dommer Lucy Koh nægtet, at parterne kan tage sagen op igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere