Artikel top billede

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om, at implementere den gamle firewall igen," fortæller Skats it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Sådan fik Skat løst weekendens omfattende it-nedbrud

Teknikere fra Skat og leverandøren CSC brugte hele weekenden på at løse et nedbrud på Skats selvbetjeningsløsninger. Se her, hvordan de løste problemet.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem

Skats nedbrud på selvbetjeningsløsninger, der begyndte i sidste uge, fortsatte hele weekenden, og de blev først endeligt løst søndag nat.

Ifølge Skat skyldes nedbruddet en ny firewall, som leverandøren CSC har leveret.

Både personale og teknikere fra CSC har hele weekenden arbejdet på at få systemerne tilbage.

Men det lykkedes ikke for teknikerne at få den nye firewall til at køre efter planen, og den gamle firewall-løsning blev i stedet sat i drift igen.

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om at implementere den gamle firewall," fortæller Skats nye it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Nedbruddet medførte, at danske virksomheder fik time-out, lange svartider og besked om at vende tilbage senere, når virksomhederne forsøgte at benytte Skats selvbetjeningsløsninger.

Weekendarbejde sikrede systemerne

Efter indsættelsen af den gamle firewall, monitorerede og testede Skats medarbejdere løsningen for at sikre, at kunderne ikke løb ind i nye problemer mandag morgen.

Ifølge it-direktøren var Skat selv uforberedt på, at den nye firewall kunne skabe problemer for kunderne.

"Der var ingen grund til, at alarmklokkerne skulle blinke, men sådan er det nu engang med teknik," siger Jan Topp Rasmussen og fortsætter:

"Der sker ting, som ikke er til at forudse. Og det har altså kostet nogle dages hårdt arbejde i weekenden,"

Skat vil i fremtiden fokusere på en tættere dialog med leverandøren, når ændringer skal føres ud i livet.

"Vi har en tæt dialog med CSC omkring, hvornår vi iværksætter nye ændringer og moderniseringer af platformen. Det sker i samarbejde med undertegnede og vores driftsfolk," siger han.

Hvordan fungerer den nye firewall i forhold til den gamle?

"Det har jeg ingen kommentarer til." afslutter Jan Topp Rasmussen.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.