Artikel top billede

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om, at implementere den gamle firewall igen," fortæller Skats it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Sådan fik Skat løst weekendens omfattende it-nedbrud

Teknikere fra Skat og leverandøren CSC brugte hele weekenden på at løse et nedbrud på Skats selvbetjeningsløsninger. Se her, hvordan de løste problemet.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem

Skats nedbrud på selvbetjeningsløsninger, der begyndte i sidste uge, fortsatte hele weekenden, og de blev først endeligt løst søndag nat.

Ifølge Skat skyldes nedbruddet en ny firewall, som leverandøren CSC har leveret.

Både personale og teknikere fra CSC har hele weekenden arbejdet på at få systemerne tilbage.

Men det lykkedes ikke for teknikerne at få den nye firewall til at køre efter planen, og den gamle firewall-løsning blev i stedet sat i drift igen.

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om at implementere den gamle firewall," fortæller Skats nye it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Nedbruddet medførte, at danske virksomheder fik time-out, lange svartider og besked om at vende tilbage senere, når virksomhederne forsøgte at benytte Skats selvbetjeningsløsninger.

Weekendarbejde sikrede systemerne

Efter indsættelsen af den gamle firewall, monitorerede og testede Skats medarbejdere løsningen for at sikre, at kunderne ikke løb ind i nye problemer mandag morgen.

Ifølge it-direktøren var Skat selv uforberedt på, at den nye firewall kunne skabe problemer for kunderne.

"Der var ingen grund til, at alarmklokkerne skulle blinke, men sådan er det nu engang med teknik," siger Jan Topp Rasmussen og fortsætter:

"Der sker ting, som ikke er til at forudse. Og det har altså kostet nogle dages hårdt arbejde i weekenden,"

Skat vil i fremtiden fokusere på en tættere dialog med leverandøren, når ændringer skal føres ud i livet.

"Vi har en tæt dialog med CSC omkring, hvornår vi iværksætter nye ændringer og moderniseringer af platformen. Det sker i samarbejde med undertegnede og vores driftsfolk," siger han.

Hvordan fungerer den nye firewall i forhold til den gamle?

"Det har jeg ingen kommentarer til." afslutter Jan Topp Rasmussen.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere