Artikel top billede

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om, at implementere den gamle firewall igen," fortæller Skats it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Sådan fik Skat løst weekendens omfattende it-nedbrud

Teknikere fra Skat og leverandøren CSC brugte hele weekenden på at løse et nedbrud på Skats selvbetjeningsløsninger. Se her, hvordan de løste problemet.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem

Skats nedbrud på selvbetjeningsløsninger, der begyndte i sidste uge, fortsatte hele weekenden, og de blev først endeligt løst søndag nat.

Ifølge Skat skyldes nedbruddet en ny firewall, som leverandøren CSC har leveret.

Både personale og teknikere fra CSC har hele weekenden arbejdet på at få systemerne tilbage.

Men det lykkedes ikke for teknikerne at få den nye firewall til at køre efter planen, og den gamle firewall-løsning blev i stedet sat i drift igen.

"Vi forsatte fejlsøgning henover weekenden, og søndag tog vi en beslutning om at implementere den gamle firewall," fortæller Skats nye it-direktør, Jan Topp Rasmussen.

Nedbruddet medførte, at danske virksomheder fik time-out, lange svartider og besked om at vende tilbage senere, når virksomhederne forsøgte at benytte Skats selvbetjeningsløsninger.

Weekendarbejde sikrede systemerne

Efter indsættelsen af den gamle firewall, monitorerede og testede Skats medarbejdere løsningen for at sikre, at kunderne ikke løb ind i nye problemer mandag morgen.

Ifølge it-direktøren var Skat selv uforberedt på, at den nye firewall kunne skabe problemer for kunderne.

"Der var ingen grund til, at alarmklokkerne skulle blinke, men sådan er det nu engang med teknik," siger Jan Topp Rasmussen og fortsætter:

"Der sker ting, som ikke er til at forudse. Og det har altså kostet nogle dages hårdt arbejde i weekenden,"

Skat vil i fremtiden fokusere på en tættere dialog med leverandøren, når ændringer skal føres ud i livet.

"Vi har en tæt dialog med CSC omkring, hvornår vi iværksætter nye ændringer og moderniseringer af platformen. Det sker i samarbejde med undertegnede og vores driftsfolk," siger han.

Hvordan fungerer den nye firewall i forhold til den gamle?

"Det har jeg ingen kommentarer til." afslutter Jan Topp Rasmussen.

Læs også:
CSC på overarbejde hele weekenden for at løse Skats kritiske firewall-problem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere