Artikel top billede

Analytiker: Kommende Ubuntu-smartphone bliver et flop

Dato for lanceringen af verdens første Ubuntu-smartphone er klar. Men succes bliver der næppe tale om, mener analytiker. Se hvorfor her.

De første smartphones baseret på open source-styresystemet Ubuntu vil være klar i butikkerne til oktober, men analytiker tror ikke på telefonen.

Det oplyser Mark Shuttleworth, der er topchef for Canonical, som er selskabet bag den nye telefon, til CIO Journal.

Han fortæller, at Ubuntu-telefonen indledningsvist vil blive lanceret på 'to store geografiske markeder,' men han ikke vil ikke sætte navn på hvilke markeder, det drejer sig om.

Analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates siger til Computerworld News Service, at han ikke megen tro på, at Ubuntu-smartphonen bliver nogen succes.

Har allerede indrettet system

Han peger på, at markedet for styresystemer til smartphones og tablet-computere i dag er domineret af Googles Android og Apples iOS, mens Microsoft er på vej frem på markedet.

Virksomheder verden over har i dag i stor stil indrettet deres it og deres netværk efter disse systemer, som de ansatte på mange selv har været med til at indføre på deres medbragte telefoner og tablet-computere.

Analytikerne tror ikke på, at Ubuntu-telefonen vil få så stor udbredelse, at it-cheferne i virksomhederne kan blive presset til at gøre noget som helst for den.

Ingen fremtid

"Jeg kan simpelthen ikke se en fremtid, hvor virksomhederne frivilligt adopterer en Ubuntu-telefon," siger analytiker Jack Gold.

Han siger, at han heller ikke kan få øje på nogen særlig efterspørgsel i markedet.

"Det er en telefon for 'techies. Det giver ingen mening for virksomhederne at understøtte en telefon, der vil få så lille en markeds-penetration. Og jeg tror også, at kun få MDM-leverandører (mobile device management. red) vil understøtte telefonen," siger han.

Udviklingen af Ubuntu-styresystemet er allerede så langt fremme, at Canonical forventer, at udviklerne kan modtage første version på en Galaxy Nexus-telefon allerede om få uger.

Computerworld mødte for nogle måneder siden Mark Shuttleworth i København, hvor han fortalte om planerne med Ubuntu-telefonen. Du kan læse mere om dette møde her.

Læs også:

Mozilla klar med to Firefox-smartphones.

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes.

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her.

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient.

Få Ubuntu som styresystem på din smartphone.

Derfor er Linux død som en sild på din pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.