Artikel top billede

Analytiker: Kommende Ubuntu-smartphone bliver et flop

Dato for lanceringen af verdens første Ubuntu-smartphone er klar. Men succes bliver der næppe tale om, mener analytiker. Se hvorfor her.

De første smartphones baseret på open source-styresystemet Ubuntu vil være klar i butikkerne til oktober, men analytiker tror ikke på telefonen.

Det oplyser Mark Shuttleworth, der er topchef for Canonical, som er selskabet bag den nye telefon, til CIO Journal.

Han fortæller, at Ubuntu-telefonen indledningsvist vil blive lanceret på 'to store geografiske markeder,' men han ikke vil ikke sætte navn på hvilke markeder, det drejer sig om.

Analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates siger til Computerworld News Service, at han ikke megen tro på, at Ubuntu-smartphonen bliver nogen succes.

Har allerede indrettet system

Han peger på, at markedet for styresystemer til smartphones og tablet-computere i dag er domineret af Googles Android og Apples iOS, mens Microsoft er på vej frem på markedet.

Virksomheder verden over har i dag i stor stil indrettet deres it og deres netværk efter disse systemer, som de ansatte på mange selv har været med til at indføre på deres medbragte telefoner og tablet-computere.

Analytikerne tror ikke på, at Ubuntu-telefonen vil få så stor udbredelse, at it-cheferne i virksomhederne kan blive presset til at gøre noget som helst for den.

Ingen fremtid

"Jeg kan simpelthen ikke se en fremtid, hvor virksomhederne frivilligt adopterer en Ubuntu-telefon," siger analytiker Jack Gold.

Han siger, at han heller ikke kan få øje på nogen særlig efterspørgsel i markedet.

"Det er en telefon for 'techies. Det giver ingen mening for virksomhederne at understøtte en telefon, der vil få så lille en markeds-penetration. Og jeg tror også, at kun få MDM-leverandører (mobile device management. red) vil understøtte telefonen," siger han.

Udviklingen af Ubuntu-styresystemet er allerede så langt fremme, at Canonical forventer, at udviklerne kan modtage første version på en Galaxy Nexus-telefon allerede om få uger.

Computerworld mødte for nogle måneder siden Mark Shuttleworth i København, hvor han fortalte om planerne med Ubuntu-telefonen. Du kan læse mere om dette møde her.

Læs også:

Mozilla klar med to Firefox-smartphones.

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes.

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her.

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient.

Få Ubuntu som styresystem på din smartphone.

Derfor er Linux død som en sild på din pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?