Artikel top billede

Analytiker: Kommende Ubuntu-smartphone bliver et flop

Dato for lanceringen af verdens første Ubuntu-smartphone er klar. Men succes bliver der næppe tale om, mener analytiker. Se hvorfor her.

De første smartphones baseret på open source-styresystemet Ubuntu vil være klar i butikkerne til oktober, men analytiker tror ikke på telefonen.

Det oplyser Mark Shuttleworth, der er topchef for Canonical, som er selskabet bag den nye telefon, til CIO Journal.

Han fortæller, at Ubuntu-telefonen indledningsvist vil blive lanceret på 'to store geografiske markeder,' men han ikke vil ikke sætte navn på hvilke markeder, det drejer sig om.

Analytiker Jack Gold fra J. Gold Associates siger til Computerworld News Service, at han ikke megen tro på, at Ubuntu-smartphonen bliver nogen succes.

Har allerede indrettet system

Han peger på, at markedet for styresystemer til smartphones og tablet-computere i dag er domineret af Googles Android og Apples iOS, mens Microsoft er på vej frem på markedet.

Virksomheder verden over har i dag i stor stil indrettet deres it og deres netværk efter disse systemer, som de ansatte på mange selv har været med til at indføre på deres medbragte telefoner og tablet-computere.

Analytikerne tror ikke på, at Ubuntu-telefonen vil få så stor udbredelse, at it-cheferne i virksomhederne kan blive presset til at gøre noget som helst for den.

Ingen fremtid

"Jeg kan simpelthen ikke se en fremtid, hvor virksomhederne frivilligt adopterer en Ubuntu-telefon," siger analytiker Jack Gold.

Han siger, at han heller ikke kan få øje på nogen særlig efterspørgsel i markedet.

"Det er en telefon for 'techies. Det giver ingen mening for virksomhederne at understøtte en telefon, der vil få så lille en markeds-penetration. Og jeg tror også, at kun få MDM-leverandører (mobile device management. red) vil understøtte telefonen," siger han.

Udviklingen af Ubuntu-styresystemet er allerede så langt fremme, at Canonical forventer, at udviklerne kan modtage første version på en Galaxy Nexus-telefon allerede om få uger.

Computerworld mødte for nogle måneder siden Mark Shuttleworth i København, hvor han fortalte om planerne med Ubuntu-telefonen. Du kan læse mere om dette møde her.

Læs også:

Mozilla klar med to Firefox-smartphones.

Dette kommer til at afgøre Ubuntus smartphone-succes.

Nu kommer Ubuntu til smartphones - se det her.

Ubuntu-stifter i København: Din telefon skal være en tynd klient.

Få Ubuntu som styresystem på din smartphone.

Derfor er Linux død som en sild på din pc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere