Artikel top billede

IBM: Disse ting skal sikre mainframens fremtid

IBM overvejer at indbygge nye muligheder i mainframe-computeren, som kan blive helt centrale for det oldgamle systems fremtid.

IBM arbejder på at indbygge muligheden for at håndtere mobile og sociale workloads i mainframen.

Det sker i et forsøg på at sikre, at mainframen også i fremtiden vil være relevant og pengene værd for brugerne, der løbende må forholde sig til, at markedet bugner med langt billigere løsninger end den dyre mainframe.

IBM har således planer om at gøre det langt nemmere for mainframe-brugerne at afvikle mobile og sociale applikationer på mainframe-computeren.

"Vi ser en trend i markedet, som vi ikke direkte har indarbejdet i z (System z mainframe) endnu, og det er mobil-social platformen," siger Doug Balog, chef for IBM's System z mainframe-forretning til Computerworld News Service.

Høj sikkerhed

Mainframe-computerne bliver i primært anvendt i finans- og teleindustrien af virksomheder, der er villige til at betale mere for at få maksimal sikkerhed og oppetid.

Disse store virksomheder anvender imidlertid som regel andre platforme, når det gælder mobile- og sociale applikationer, som vinder mere og mere frem.

Doug Balog peger på, at mange banker der gerne vil tilbyde sine kunder en bank-app til mobilen, vil foretrække at bygge den på mainframens høje sikkerheds-niveau.

Han siger til Computerworld News Service, at han mener, at 'social' og 'mobil' er to sider af samme sag.

"Vi arbejder stadig på at regne ud, hvor social og mobil kan mødes på z. Vi har stadig en del arbejde at gøre," siger han.

En mulighed er ifølge ham at indbygge mere af IBM's Websphere applikations server-software ind i z-systemerne.

"Websphere kører jo i forvejen på mainframen, når det gælder transaktions-processer. Men en større dele af platformen bør nok køre her," siger han.

En anden mulighed er at gøre det muligt for kunder at porte eksisterende mobile og sociale apps via mainframen.

Ifølge Doug Balog har IBM landet 180 nye mainframe-kunder i de seneste to år. Langt størstedelen af de nye kunder er fra Kina, hvor den kraftigt vækst i middelklassen betyder, at flere og flere kinesere anvender banker og telekommunikation, hvilket øger behovet for computerkraft.

Død forudsagt masser af gange

De store og dyre mainframe-computeres død er blevet forudsagt masser af gange, men endnu lever mainframen i bedste velgående.

Du kan læse om den gamle øgles måske kommende død her.. Og du kan læse om, at virksomheder i høj grad mangler kyndige mainframe-folk her.

Centralt er det, at IBM løbende har sørget for at indbygge nye funktioner og på at modernisere de store computere.

IBM har eksempelvis indbygget særlige chip til at afvikle workloads baseret på Java og Linux, ligesom brugerne har fået mulighed for at håndtere Power og x86-servere fra deres mainframe-konsoller.

Læs også:

Her er IBM's nye og vilde mainframe.

Efter 45 år: Mainframen droppes på oldgammelt dansk it-system.

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk.

Nye muligheder: IBM understøtter Windows på mainframes.

IBM åbner for rivaler på mainframe-markedet

Kan du score millioner på at droppe din mainframe.?

Mainframe: Døende øgle på livsforlængende medicin?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.