Artikel top billede

IBM: Disse ting skal sikre mainframens fremtid

IBM overvejer at indbygge nye muligheder i mainframe-computeren, som kan blive helt centrale for det oldgamle systems fremtid.

IBM arbejder på at indbygge muligheden for at håndtere mobile og sociale workloads i mainframen.

Det sker i et forsøg på at sikre, at mainframen også i fremtiden vil være relevant og pengene værd for brugerne, der løbende må forholde sig til, at markedet bugner med langt billigere løsninger end den dyre mainframe.

IBM har således planer om at gøre det langt nemmere for mainframe-brugerne at afvikle mobile og sociale applikationer på mainframe-computeren.

"Vi ser en trend i markedet, som vi ikke direkte har indarbejdet i z (System z mainframe) endnu, og det er mobil-social platformen," siger Doug Balog, chef for IBM's System z mainframe-forretning til Computerworld News Service.

Høj sikkerhed

Mainframe-computerne bliver i primært anvendt i finans- og teleindustrien af virksomheder, der er villige til at betale mere for at få maksimal sikkerhed og oppetid.

Disse store virksomheder anvender imidlertid som regel andre platforme, når det gælder mobile- og sociale applikationer, som vinder mere og mere frem.

Doug Balog peger på, at mange banker der gerne vil tilbyde sine kunder en bank-app til mobilen, vil foretrække at bygge den på mainframens høje sikkerheds-niveau.

Han siger til Computerworld News Service, at han mener, at 'social' og 'mobil' er to sider af samme sag.

"Vi arbejder stadig på at regne ud, hvor social og mobil kan mødes på z. Vi har stadig en del arbejde at gøre," siger han.

En mulighed er ifølge ham at indbygge mere af IBM's Websphere applikations server-software ind i z-systemerne.

"Websphere kører jo i forvejen på mainframen, når det gælder transaktions-processer. Men en større dele af platformen bør nok køre her," siger han.

En anden mulighed er at gøre det muligt for kunder at porte eksisterende mobile og sociale apps via mainframen.

Ifølge Doug Balog har IBM landet 180 nye mainframe-kunder i de seneste to år. Langt størstedelen af de nye kunder er fra Kina, hvor den kraftigt vækst i middelklassen betyder, at flere og flere kinesere anvender banker og telekommunikation, hvilket øger behovet for computerkraft.

Død forudsagt masser af gange

De store og dyre mainframe-computeres død er blevet forudsagt masser af gange, men endnu lever mainframen i bedste velgående.

Du kan læse om den gamle øgles måske kommende død her.. Og du kan læse om, at virksomheder i høj grad mangler kyndige mainframe-folk her.

Centralt er det, at IBM løbende har sørget for at indbygge nye funktioner og på at modernisere de store computere.

IBM har eksempelvis indbygget særlige chip til at afvikle workloads baseret på Java og Linux, ligesom brugerne har fået mulighed for at håndtere Power og x86-servere fra deres mainframe-konsoller.

Læs også:

Her er IBM's nye og vilde mainframe.

Efter 45 år: Mainframen droppes på oldgammelt dansk it-system.

Virksomheder desperate: Mangler mainframe-folk.

Nye muligheder: IBM understøtter Windows på mainframes.

IBM åbner for rivaler på mainframe-markedet

Kan du score millioner på at droppe din mainframe.?

Mainframe: Døende øgle på livsforlængende medicin?.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere