Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Strid om Android: Samsung er alt for dominerende

Android vælter sig succes som platform, men det er først og fremmest Samsung, der scorer den store gevinst, og det skaber bekymring.

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android løber fra alle de andre: Så meget fylder OS'et

Googles Android-platform har over de seneste fem år formået at erobre det meste af smartphone-markedet med en markedsandel, der på globalt plan sidste år nåede op på 75 procent.

Men selvom hele holdet af Android-producenter dermed burde juble, er det først og fremmest Samsung, der nyder godt af de vilde vækstrater.

Tal fra IDC [url= https://www.computerworld.dk/art/224235/htc-ramt-af-dramatisk-nedtur-saa-slemt-staar-det-til?page=2]viser[/url], at Samsung i 2012 endte ud med en markedsandel på 30,3 procent af det samlede smartpphone-marked, mens den andenstørste Android-producent, HTC, endte nede på 4,6 procent.

Smartphone-markedet ifølge IDC.

Wall Street Journal skriver, at chefer hos Google er bekymrede over, at Samsung nu sælger omkring 40 procent af alle enheder med Android, fordi det stiller Samsung i en særlig position, når nye aftaler med Google skal forhandles på plads. 

Ifølge avisen, der ikke bringer navne på Google-kilderne, er Google derfor i denne uge til Mobile World Congress i Barcelona blandt andet med håbet om, at andre end Samsung er klar med nye Android-produkter, der kan holde trit med Samsung rent salgsmæssigt.

Et bud kunne være HTC's nye top-smartphone med Android, HTC One.

Wall Street Journal mener at vide, at Samsung-dominansen kan få Google til at satse endnu mere på Android-produkter med udgangspunkt i købet af Motorola Mobility, men det er ikke noget, Google har ønsket at kommentere officielt, ligesom Samsung heller ikke har kommentarer til historien.

Androids succes er langt hen ad vejen opstået, fordi det er en åben platform, som alle producenter kan vælge at satse på.

Hvis den succes skal fortsætte, kræver det, at salgspotentialet er til stede for alle Android-producenter - og i højere grad end hvis man vælger at satse på en anden platform, eksempelvis Windows Phone.  

Læs også:

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

Android løber fra alle de andre: Så meget fylder OS'et




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere