Artikel top billede

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

EU er på trapperne med ny bøde til Microsoft. Bøden kan blive af 'betydeligt omfang.' Se her, hvad EU mener, at Microsoft har gjort forkert.

De europæiske konkurrencemyndigheder er på vej med endnu en bøde til Microsoft.

Angiveligt vil bøden blive udstedt inden udgangen af denne måned.

Microsoft udsteder bøden til Microsoft, fordi det store amerikanske selskab har forsømt at indbygge en mulighed i Windows, der gør det muligt for brugerne selv at vælge mellem flere forskellige browsere.

Der nævnes ingen beløb, men ifølge Reuters kan der være tale om en "betydelig bøde-størrelse."

Gammel sag

Bøden kommer efter, at EU-Kommissionen i 2009 gik i flæsket på Microsoft for konkurrenceforvridende adfærd. Det kan du læse mere om her.

Dengang lovede Microsoft at rette op på problemet med browser-valg efter en række af selskabets konkurrenter på browsermarkedet havde klaget over, at Microsoft bundlede sin Internet Explorer-browser med det meget udbredte Windows-styresystem.

Selskabet bedyrede efter en del bataljer, at det fra 2009 ville indbygge en valg-mulighed, så Windows-brugere - for eksempel købere af nye computer med præ-installeret Windows - nemt ville kunne vælge en anden browser.

I sommer gik i gang med en ny undersøgelse af Microsoft, da EU mente, at Microsoft ikke havde indbygget den pågældende valgmulighed i Windows.

Microsoft selv har undskyldt og oplyst, at den manglende valgmulighed i Windows 7 Service Pack 1 skyldes 'en teknisk fejl.'

Microsoft erkender blankt, at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

EU siger god for Microsofts browser-valgfrihed.

Microsoft får ny milliardbøde af EU.

EU i nyt monopol-fremstød mod Microsoft.

Mega-bøde truer igen Microsoft.

Microsoft-rivaler vil have ændret [b]browser-forslag.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere