Artikel top billede

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

EU er på trapperne med ny bøde til Microsoft. Bøden kan blive af 'betydeligt omfang.' Se her, hvad EU mener, at Microsoft har gjort forkert.

De europæiske konkurrencemyndigheder er på vej med endnu en bøde til Microsoft.

Angiveligt vil bøden blive udstedt inden udgangen af denne måned.

Microsoft udsteder bøden til Microsoft, fordi det store amerikanske selskab har forsømt at indbygge en mulighed i Windows, der gør det muligt for brugerne selv at vælge mellem flere forskellige browsere.

Der nævnes ingen beløb, men ifølge Reuters kan der være tale om en "betydelig bøde-størrelse."

Gammel sag

Bøden kommer efter, at EU-Kommissionen i 2009 gik i flæsket på Microsoft for konkurrenceforvridende adfærd. Det kan du læse mere om her.

Dengang lovede Microsoft at rette op på problemet med browser-valg efter en række af selskabets konkurrenter på browsermarkedet havde klaget over, at Microsoft bundlede sin Internet Explorer-browser med det meget udbredte Windows-styresystem.

Selskabet bedyrede efter en del bataljer, at det fra 2009 ville indbygge en valg-mulighed, så Windows-brugere - for eksempel købere af nye computer med præ-installeret Windows - nemt ville kunne vælge en anden browser.

I sommer gik i gang med en ny undersøgelse af Microsoft, da EU mente, at Microsoft ikke havde indbygget den pågældende valgmulighed i Windows.

Microsoft selv har undskyldt og oplyst, at den manglende valgmulighed i Windows 7 Service Pack 1 skyldes 'en teknisk fejl.'

Microsoft erkender blankt, at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

EU siger god for Microsofts browser-valgfrihed.

Microsoft får ny milliardbøde af EU.

EU i nyt monopol-fremstød mod Microsoft.

Mega-bøde truer igen Microsoft.

Microsoft-rivaler vil have ændret [b]browser-forslag.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere