Artikel top billede

EU på trapperne med ny bøde til Microsoft

EU er på trapperne med ny bøde til Microsoft. Bøden kan blive af 'betydeligt omfang.' Se her, hvad EU mener, at Microsoft har gjort forkert.

De europæiske konkurrencemyndigheder er på vej med endnu en bøde til Microsoft.

Angiveligt vil bøden blive udstedt inden udgangen af denne måned.

Microsoft udsteder bøden til Microsoft, fordi det store amerikanske selskab har forsømt at indbygge en mulighed i Windows, der gør det muligt for brugerne selv at vælge mellem flere forskellige browsere.

Der nævnes ingen beløb, men ifølge Reuters kan der være tale om en "betydelig bøde-størrelse."

Gammel sag

Bøden kommer efter, at EU-Kommissionen i 2009 gik i flæsket på Microsoft for konkurrenceforvridende adfærd. Det kan du læse mere om her.

Dengang lovede Microsoft at rette op på problemet med browser-valg efter en række af selskabets konkurrenter på browsermarkedet havde klaget over, at Microsoft bundlede sin Internet Explorer-browser med det meget udbredte Windows-styresystem.

Selskabet bedyrede efter en del bataljer, at det fra 2009 ville indbygge en valg-mulighed, så Windows-brugere - for eksempel købere af nye computer med præ-installeret Windows - nemt ville kunne vælge en anden browser.

I sommer gik i gang med en ny undersøgelse af Microsoft, da EU mente, at Microsoft ikke havde indbygget den pågældende valgmulighed i Windows.

Microsoft selv har undskyldt og oplyst, at den manglende valgmulighed i Windows 7 Service Pack 1 skyldes 'en teknisk fejl.'

Microsoft erkender blankt, at boksen med forskellige browser-valgmuligheder ikke er blevet vist til brugerne fra februar 2011 til juli 2012.

Læs også:

EU siger god for Microsofts browser-valgfrihed.

Microsoft får ny milliardbøde af EU.

EU i nyt monopol-fremstød mod Microsoft.

Mega-bøde truer igen Microsoft.

Microsoft-rivaler vil have ændret [b]browser-forslag.[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.