Artikel top billede

Skat jagter milliarder hos Intel efter Giga-køb

Skat kræver penge af it-giganten Intel i kølvandet af opkøbet af danske Giga. Slagsmålet drejer sig angiveligt om 3,6 milliarder kroner.

Læs mere:
Intel i dansk skattesag om 3,6 milliarder kroner

Skat kan få svært ved at hente Intel-milliarder

De danske skattemyndigheder jagter angiveligt fortsat et beløb i omegnen af 3,6 milliarder kroner hos it-giganten Intel.

I hvert fald bekræfter Intels nordiske talskvinde, Camilla Tornblom, over for Computerworld, at en sag mellem Skat og Intel er opstået i kølvandet på opkøbet af Giga.

Og meget tyder på, at den fortsat verserer. 

"As to the best of my knowledge the case is at this time not closed and Intel will therefore not be able to comment," skriver Camilla Tornblom i en mail til Computerworld.

Computerworld har efterfølgende bedt hende følge op med yderligere oplysninger, men "I am unfortunately unable to help you at this time," lyder det i endnu en mail.

Skattesag til 3,6 milliarder

Det hele er opstået da JyllandsPosten tilbage i 2009 beskrev en kæmpe skattesag imod selskabet.

Dengang kom det frem, at Skat jagtede 3,6 milliarder kroner.

Årsagen var, at Intel i 2000 købte den danske selskab Giga, og efterfølgerne solgte en række opfindelser og know how videre fra det danske selskab til et andet Intel-selskab i udlandet. 

Prisen for opfindelserne var 1,9 milliarder kroner, og ifølge Skat var det beløb alt for lavt, hedder det i artikler fra dengang. Sagen handler derfor om såkaldt transfer pricing.

Den danske stat krævede 2,5 milliarder kroner af it-mastodonten og renter på 1,1 milliarder kroner. I alt 3,6 milliarder kroner skrev Morgenavisen Jyllands-Posten i 2009.

Skat: Ingen kommentarer
I dag afviser Skat overfor Computerworld blankt at kommentere på sagen. 

"Skat og dets medarbejdere har en særlig, ubetinget tavshedspligt efter skatteforvaltningslovens § 17, der omfatter alle oplysninger om fysiske og juridiske personers økonomiske, erhvervsmæssige og privatlivet tilhørende forhold," hedder det.

"Det betyder, at vi derfor ikke kan imødekomme anmodningen om at oplyse, hvorledes Skat forholder sig til et konkret selskab. Overtrædelse af denne tavshedspligt medfører straf efter straffelovens bestemmelser," skriver Skat i en mail til Computerworld.

"Skat kan derfor hverken af- eller bekræfte noget i forhold til din henvendelse - og derfor har vi ingen kommentarer til din henvendelse," slutter myndigheden.

Flere milliard-sager verserer

Først på ugen kom det frem, at Skat kræver 5,8 milliarder kroner af Microsoft.

Den sag skulle udspringe af selskabets køb af danske Navision. Men også her er der ifølge Skat angiveligt overført værdier til udenlandske selskaber for billigt.

Læs mere om den sag her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.