Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Microsoft kryber i skjul i stor skattesag: Mørklægger sagen

Microsoft er tavs som graven om en konkret skattesag til 5,8 milliarder kroner. Tidligere har selskabet dog beskrevet sine betragtninger om skattebetaling i Danmark.

Læs også:
Politikere skændes om Microsofts skattesag

Skat: Microsoft skylder 5,8 milliarder kroner i skat

Skat har tidligere været tæt på Navision-salget

I den konkrete sag, hvor Skat kræver 5,8 milliarder kroner, har Microsoft ikke den store taletrang over for den brede offentlighed.

"Vi har ingen kommentarer til den konkrete sag," fortæller kommunikationsdirektør Anders Adelhorst fra Microsoft til Computerworld.

Imidlertid har it-giganten for blot tre måneder siden fortalt mere om, hvordan selskabets ser på skattebetaling i Danmark.

Det skete over for Computerworlds søstermedie Channelworld.
  
Channelworld stillede nemlig netop skarpt på Navision-salget og de dertil hørende produkter.

Skat ville ikke bekræfte om man i forbindelse med Microsoft-sagen ser på, hvordan software-giganten håndterede salget af C5, Nav og AX, der oprindeligt er danske produkter, dengang Microsoft købte Navision.

Det køb var igen årsag til at Microsofts største udviklingscenter i Europa, Microsoft Development Center Copenhagen, ligger i Vedbæk, hedder det i artiklen

Den halve milliard kroner, som selskabet havde i omsætning, var ifølge regnskabet en koncernintern indtægt, som alene afspejler omkostninger- og ikke produkternes markedsandele (og dermed salg), som Microsoft skriver i regnskabet.

"Derfor kunne netop den konstruktion være genstand for Skats efterforskning i Danmark," skriver Channelworld.

Det vil Skat dog ikke kommentere på. 

Microsofts kommentar

Channelworld stillede Microsoft spørgsmål om, hvorvidt selskabet betaler skat af royalties for Dynamics-produkterne C5, NAV og AX. 

Microsofts officielle svar for blot tre måneder siden var noget kortfattet:

"Microsoft Development Center Copenhagen ("MDCC") er et software-udviklingscenter, der bliver fuldt betalt for det arbejde, de udfører," udtalte Anders Adelhorst til Channelworld. 

Dermed tilkendegiver Microsoft, at selskabet ikke betragter Dynamics-produkterne C5, NAV og AX som danske varemærker, lyder det i artiklen, der også indeholder sætningen "Om Skat er af samme mening, er uvist".

Microsoft tidligere i clinch med Skat

I øvrigt har Microsoft tidligere erkendt at være involveret i tvister med Skat. 

Dog fremgår det ikke af denne Computerworld-artikel fra 2010, hvorvidt der er tale om samme skattestrid.
 
På den anden side viser historikken også, at selskabet faktisk betaler flere millioner kroner i skat - sammenlignet med visse andre it-virksomheder.

For nylig da landets virksomheders skattebetalinger blev offentliggjort, lå Microsoft nemlig blandt de største it-bidragsydere. Kun overgået af KMD og SAP. 

Betalingen af skat hos Microsoft var på 47,3 millioner kroner i 2011. Læs mere om det her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.