Artikel top billede

Her er det mest usikre program på din pc

Adobe har gennem flere år været sikkerhedsfolkenes værste mareridt, men et nyt program har nu overtaget den tvivlsomme ære som de it-kriminelles yndling.

Læs også:
Flere farlige fejl i Java: Oracle hasteudsender kritiske rettelser

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare

Adobe-programmer som Adobe Reader og Flash Player er gennem en årrække blevet beskrevet som de mest hullede programmer på din pc.

It-kriminelle har udnyttet masser af sårbarheder i grafik-gigantens software. 

Men nu er det ikke længere Adobe, der er i besiddelse af den tvivlsomme ære. Nu er det Oracle og programmet Java.

Det er sikkerhedsfirmaet Kaspersky, som har sammenfattet den konklusion i rapport over cyber-angreb i 2012.

Det skriver Computerworlds søsterside i Sverige.

Dobbelt op for Java

Kasperskys beretning er ikke rar læsning for Oracle.

Tallene viser, at Java var mål for halvdelen af alle angreb i 2012. Adobe Reader er på andenpladsen med 28 procent. 

Lidt bedre ser det ud for Microsofts Windows og Internet Explorer, der kun var involveret i cirka tre procent af it-angrebene. 

Android har klemt sig ind på fjerdepladsen.

Java har overtaget førstepladsen fra Adobe som det program, der udnyttes mest af it-kriminelle. Kilde: Kaspersky.

Sammenligner man tallene med 2011, er Javas andel blevet fordoblet. Programmet er ifølge Kaspersky gået fra 25 til 50 procent. 

Adobe Reader er faldet med ti procent, mens Microsoft er gået fra 11 procent til de førnævnte tre. 

2013-opdateringer i en lind strøm

Kasperskys tal er fra 2012, men de første tre måneder i 2013 tyder ikke på et bedre år for Oracle. 

Kort efter nytår blev der konstateret en alvorlig 0-dagssårbarhed, der fik myndighederne i flere lande, herunder Danmark, til at advare mod programmet.

Java er ellers valgt til at være rygraden i landets login-mekanisme til banker og offentlige websider i form af NemID. 

Efterfølgende er der både fundet flere 0-dagssårbarheder og udkommet flere rettelser til programmet.

Læs også:
Flere farlige fejl i Java: Oracle hasteudsender kritiske rettelser

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Globeteam lå i forhandlinger med flere købere inden frasalg: Aggressiv ekspansionsplan venter nu forude - har afsat 'betydeligt beløb'
Interview: Direktør for Globeteam Claus Moldow gør klar til offensiv ekspansion efter, at han, Morten Strunge Nielsen og Kirk Kapital har solgt kontrollen over det danske konsulenthus til den store norske kapitalfond Norvestor. "Pengene er afsat til organisk vækst i Danmark, men vi vil også komme til at se på opkøb," siger han.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.