Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Analytiker: Derfor bør Telenor fyre mange flere ansatte

Trods 300 fyringer er fedtet slet ikke skåret væk fra Telenor-organisationen, mener analytiker. Også et andet teleselskab har brug for slankekur.

Læs også:
Her rammer Telenors fyringer: En gruppe rammes hårdt

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Den triste besked om endnu en fyringsrunde ramte onsdag de Telenor-ansatte i Danmark. Næsten 300 stillinger nedlægges og andre outsources.

Meldingen kommer dog langt fra som et chok med den intense konkurrence på markedet, hvor priskrig og faldende indtjening flere gange har gjort større organisationstilpasninger nødvendige.

Ifølge Poul Ernst Jessen, analytiker hos Danske Bank Markets, lå fyringsrunden hos Telenor da også lige til højrebenet i lyset af selskabets faldende omsætning og indtjening.

Havde forventere større reduktion

Han havde faktisk forventet en langt større reduktion af medarbejdere.

I sammenligning med teleselskabet 3 er Telenors organisation nemlig, selv efter fyringsrunden, gumpetung.

"I lyset af hvor mange medarbejdere Telenor har i sammenligning med 3, så havde jeg troet, at Telenor ville have taget hårdere fat. Telenor vil stadig have et problem på omkostningssiden," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

For mens Telenor efter fyringsrunden har cirka 1.950 ansatte til en forretning, hvor 80-90 procent af indtjeningen kommer fra mobiltelefoni, klarer teleselskabet 3 sig med langt færre ansatte.

3 har omkring 600 ansatte i Danmark.

Poul Ernst Jessen kan derfor forestille sig, at mere oprydning venter forude.

Også dette store danske telefirma går hårde tider i møde

Heller ikke Sydbanks analytiker Morten Imsgaard vil afvise, at flere tilpasninger venter forude for Telenor.

"Det bliver konkurrencesituationen, der afgør, om man er tvunget til at tilpasse sig, men det afhænger også af, om Telenors nye strategi med at fastholde de eksisterende kunder lykkes," siger Morten Imsgard.

Han forudser også hårde tider for Telia.

"Telia er det selskab, som indtjeningsmæssigt har det sværest i Danmark, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis man også ser dem lave en tilpasning af organisationen," udtaler Morten Imsgard.

Netop som konsekvens af den hårde konkurrence valgte Telenor og Telia sidste år at slå deres netværk sammen.

Morten Imsgard mener desuden, at Telia kan blive presset yderligere i takt med, at Telenor som den sidste operatør tilbyder sine kunder 4G på deres delte netværk.

"Rent omkostningsmæssigt er det en god ide at lægge netværkene sammen, men omvendt bevæger vi os ind i en tid, hvor netværkskvalitet bliver et af de vigtigste konkurrenceparametre. Ved at dele netværket giver man afkald på muligheden for at kunne differentiere sig fra en af sine væsentligste konkurrenter," lyder det fra Morten Imsgard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere