Artikel top billede

Analytiker: Derfor bør Telenor fyre mange flere ansatte

Trods 300 fyringer er fedtet slet ikke skåret væk fra Telenor-organisationen, mener analytiker. Også et andet teleselskab har brug for slankekur.

Læs også:
Her rammer Telenors fyringer: En gruppe rammes hårdt

Telenor-boss: Sådan vil jeg ændre Telenor

Den triste besked om endnu en fyringsrunde ramte onsdag de Telenor-ansatte i Danmark. Næsten 300 stillinger nedlægges og andre outsources.

Meldingen kommer dog langt fra som et chok med den intense konkurrence på markedet, hvor priskrig og faldende indtjening flere gange har gjort større organisationstilpasninger nødvendige.

Ifølge Poul Ernst Jessen, analytiker hos Danske Bank Markets, lå fyringsrunden hos Telenor da også lige til højrebenet i lyset af selskabets faldende omsætning og indtjening.

Havde forventere større reduktion

Han havde faktisk forventet en langt større reduktion af medarbejdere.

I sammenligning med teleselskabet 3 er Telenors organisation nemlig, selv efter fyringsrunden, gumpetung.

"I lyset af hvor mange medarbejdere Telenor har i sammenligning med 3, så havde jeg troet, at Telenor ville have taget hårdere fat. Telenor vil stadig have et problem på omkostningssiden," lyder det fra Poul Ernst Jessen.

For mens Telenor efter fyringsrunden har cirka 1.950 ansatte til en forretning, hvor 80-90 procent af indtjeningen kommer fra mobiltelefoni, klarer teleselskabet 3 sig med langt færre ansatte.

3 har omkring 600 ansatte i Danmark.

Poul Ernst Jessen kan derfor forestille sig, at mere oprydning venter forude.

Også dette store danske telefirma går hårde tider i møde

Heller ikke Sydbanks analytiker Morten Imsgaard vil afvise, at flere tilpasninger venter forude for Telenor.

"Det bliver konkurrencesituationen, der afgør, om man er tvunget til at tilpasse sig, men det afhænger også af, om Telenors nye strategi med at fastholde de eksisterende kunder lykkes," siger Morten Imsgard.

Han forudser også hårde tider for Telia.

"Telia er det selskab, som indtjeningsmæssigt har det sværest i Danmark, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis man også ser dem lave en tilpasning af organisationen," udtaler Morten Imsgard.

Netop som konsekvens af den hårde konkurrence valgte Telenor og Telia sidste år at slå deres netværk sammen.

Morten Imsgard mener desuden, at Telia kan blive presset yderligere i takt med, at Telenor som den sidste operatør tilbyder sine kunder 4G på deres delte netværk.

"Rent omkostningsmæssigt er det en god ide at lægge netværkene sammen, men omvendt bevæger vi os ind i en tid, hvor netværkskvalitet bliver et af de vigtigste konkurrenceparametre. Ved at dele netværket giver man afkald på muligheden for at kunne differentiere sig fra en af sine væsentligste konkurrenter," lyder det fra Morten Imsgard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.